8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportWu Quan Li își mărește tezaurul de medalii

Wu Quan Li își mărește tezaurul de medalii

luptatori wu quan li medalii

Luptătorii de wushu de la clubul craiovean Wu Quan Li „Forța celor cinci pumni“ au avut o prestație excelentă la Campionatul Național de Wushu/Qingda & Taolu Tradițional desfășurat recent la București. Cei 37 de sportivi ai clubului craiovean, conduși de echipa tehnică formată din antrenorul Silviu Obeanu și instructorii Nicolae Cilibiu, Marius Barbu şi Andrei Gheonea, au participat la 23 de probe, reușind să urce pe podiumul competiției de 52 de ori, dintre care de 19 ori pe cea mai înaltă treaptă. Medaliați cu aur au fost: Carolina Solomonescu, Francesco Nicola Dobrescu, Alina Georgia Mara Obeanu (trei medalii), Raul Mininges, Gabriel Alexandru Popescu, Cristian Iosif Drăculeț, Andreea Ilinca, Andreea Ignat, Robert Văcuță, Andreas Losch, Adriana Grigore, Adriana Ștefan, Andrei Lucian Gheonea, Dan Marius Barbu, Robert Dănilă (două medalii) și Adrian Mihai. În afară de titlurile naționale, Wu Quan Li a obținut 21 de medalii de argint și 12 medalii de bronz. „Am avut și cei mai mulți participanți și este clar că clubul nostru a obținut locul întâi în clasamentul pe medalii. În urma acestei competiții, cinci sportivi de la Wu Quan Li au fost cooptați în lotul național: Mara Obeanu, Andreea Ilinca, Andreea Ignat, Mihai Adrian și Robert Dănilă. Aceștia se adaugă celor trei seniori ai noștri care făceau parte din lot mai demult, Adriana Ștefan, Marius Barbu și Lucian Gheonea“, a spus ieri antrenorul Silviu Obeanu.
Cele 52 de medalii se adaugă la palmaresul clubului de 502 medalii naţionale obţinute în perioada 2005 – 2014 (137 de aur, 167 de argint, 198 de bronz). De asemenea, în tezaurul Clubului WQL se mai află șase titluri de campion european, cinci titluri de vicecampion european, patru medalii europene de bronz și două locuri patru obţinute la Campionatele Mondiale.
În urma rezultatelor excelente obținute de sportivii clubului craiovean, conducerea FRAM, prin departamentul de Wushu, a decis ca în luna februarie a anului viitor Campionatul Național de YONGCHUNQUAN (WING CHUN KUEN / Boxul Frumoasei Primăveri) să se desfășoare la Craiova și va fi un criteriu de selecție pentru Campionatul European de Wushu Tradițional de la în Sofia (Bulgaria).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS