8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele craiovene, pe val!

Echipele craiovene, pe val!

Ana Maria Tănasie are evoluţii din ce în ce mai bune
Ana Maria Tănasie are evoluţii din ce în ce mai bune

Baschetbaliștii și handbalistele de la SCM Craiova sunt în prim-planul competițiilor interne, ocupând locul doi în clasament. Și handbaliștii de la CS Universitatea au avut un start bun de sezon, cu patru victorii și un singur eșec.

În anii ‘90, echipele craiovene de sală dominau sportul românesc, obținând rezultate notabile și chiar titluri naționale. În acest sezon, handbalistele și baschetbaliștii de la SCM Craiova au avut un start reușit de sezon, iar suporterilor mai că le vine să facă poză la clasamente.
Cu un cuplu de antrenori experimentați, Gheorghe Sbora și Aurelian Roșca, echipa feminină de handbal din Craiova este revelația Ligii Naționale.
Tinerele jucătoare de la SCM s-au cocoțat pe locul doi în clasament, după ce în cele nouă etape disputate până acum au acumulat 21 de puncte, cu trei mai puțin decât lidera și totodată campioana HCM Baia Mare. Oltencele, care și-a propus să prindă primele opt locuri, au obținut victorii importante, iar singurele formații care le-au învins au fost Baia Mare și CSM București. Ulterior, Craiova a câștigat meciul cu bucureștencele la „masa verde“. Rezultatele bune au făcut ca numărul spectatorilor care vin la meciurile din Polivalentă să fie tot mai mare și ceea ce este mai important publicul este foarte activ, conducând echipa spre victorie. Campionatul a fost întrerupt pentru o acțiune a naționalei României, iar suporterii își pot vedea favoritele la lucru sâmbătă, SCM urmând să primească vizita nou-promovatei Mureșul Târgu Mureș (ora 16.00).

Baschetbaliștii au obținut succese importante în deplasare

Travis Bureau şi colegii săi au obţinut victorii preţioase în deplasare
Travis Bureau şi colegii săi au obţinut victorii preţioase în deplasare

Cu un lot schimbat aproape în totalitate, cea mai populară echipă de la SCM-U Craiova, cea de baschet masculin, a pornit ca din pușcă în noul sezon, având două victorii în primele două etape, ambele în deplasare, pe terenul unor formații puternice ale Ligii Naționale. După ce în runda inaugurală au învins în ultima secundă Energia Târgu Jiu, duminică seară elevii lui Andelko Mandic s-au impus în „jungla“ de la Târgu Mureș, de data aceasta la două puncte diferență (scor 77-75). De fiecare dată, Travis Bureau și colegii săi au revenit după ce au fost conduși.
Craiova are punctaj maximum și ocupă locul doi în Liga Națională, fiind devansată de CSU Asesoft Ploiești, cealaltă formație care are două victorii din tot atâtea meciuri. La fel ca la echipa feminină de handbal, baschetbaliștii au ca prim obiectiv accederea în primele opt echipe la finalul sezonului regulat, adică să joace în play-off, pentru al treilea sezon consecutiv.
După succesul de la Târgu Mureș, jucătorul Milivoje Bozovic a declarat că atmosfera este foarte bună la echipă și efectele se văd pe teren:
„Toată lumea s-a dăruit sută la sută, iar când faci asta este imposibil ca lucrurile să nu se termine bine. Am format o familie frumoasă la Craiova și sper ca lumea să vina alături de noi, pentru că doar așa vom fi mai puternici“. Colegul său, Nikola Otovic, a spus că începe să învețe ce înseamnă spiritul oltenesc: „Această echipă are acel spirit oltenesc despre care am auzit atâtea lucruri bune. Nici un meci nu este pierdut dinainte. Sperăm să continuăm în aceeași notă la Mediaș, iar în primul meci de Liga Balcanică să umplem Sala Polivalentă“.

Handbaliștii de la CS Universitatea, un singur eșec în cinci meciuri

Păuna, unul dintre jucătorii de bază de la CS Universitatea
Păuna, unul dintre jucătorii de bază de la CS Universitatea

Altă echipă care a început bine campionatul este formația masculină de handbal CS Universitatea Craiova, care evoluează în Divizia A, seria B. După cinci etape disputate, sportivii antrenați de Costin Dumitrescu și Cătălin Popescu au patru victorii și o singură înfrângere, ocupând poziția a șasea, la egalitate de puncte cu echipele de pe locurile 3-5. În cel mai recent joc disputat, handbaliștii craioveni s-au distrat cu Sighișoara, câștigând jocul cu scorul de 43-32.
Antrenorul Costin Dumitrescu a vorbit despre factorii care au contribuit la aceste rezultate: „Poate cel mai important lucru este atmosfera de lucru la echipă. În vară am pierdut jucători importanți, iar tinerii din lot au ambiție și o mare dorință de afirmare. Fiecare încearcă că ajute echipa cum poate, e lupta strânsă pentru un post de titular. Nu în ultimul rând, am câștigat doi jucători, Andrei Tudor, care este pe un drum ascendent, și Răzvan Udriștoiu, un jucător experimentat, foarte bun pe jocul colectiv. La prima vedere pare că am avut un program ușor, dar am întâlnit Oradea, o pretendentă la locul 1, la Satu Mare nu am avut meci facil. Ne propunem să jucăm bine meci de meci și să încheiem campionatul cât mai sus posibil“. Alb-albaștrii au o perioadă încărcată, cu trei meciuri în opt zile. Sâmbătă a fost partida de la Sighișoara, miercuri vor juca la Unit Alba Iulia, iar sâmbătă, în Polivalentă, cu HC Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS