20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBogdan Stancu a adus liniştea României în Finlanda

Bogdan Stancu a adus liniştea României în Finlanda

Bogdan Stancu a bifat "dubla" în Finlanda
Bogdan Stancu a bifat „dubla” în Finlanda

Naţionala României a obţinut o victorie extrem de importantă marţi seară, scor 2-0, la Helsinki, contra Finlandei, într-o partidă contând pentru etapa a 3-a din grupa F a preliminariilor CE din 2016. Tricolorii au deschis scorul prin Bogdan Stancu, acesta reluând cu capul o centrare venită dintr-un corner de pe partea stângă, executat de Sânmărtean (’54). România şi-a majorat avantajul de pe tabelă tot prin Bogdan Stancu, „Motanul” marcând cu un şut bine plasat, după ce Sânmărtean i-a „aşezat” mingea la aproximativ 17 metri de poartă, poziţie centrală (’83).

Finlanda: Maenpaa – Hurme, Toivio, Moisander, Arkivuo – Ring, Sparv, Hatemaj (’68, Pohjanpalo) – Hamalainen (’74, Markkanen), Pukki (’46, Riski), Eremenko. Selecţioner: Mixu Paatelainen.

România: Tătăruşanu – Luchin, D. Grigore, Chiricheş, Raţ – Pintilii, Hoban – Torje, Chipciu (’48, Sânmărtean), Tănase (’84, Enache) – Stancu (’86, Rusescu). Selecţioner: Victor Piţurcă.

Cartonaşe galbene: Ring (2) / Tănase, B. Stancu.

Cartonaş roşu: Ring (’57).

Au arbitrat: Paolo Tagliavento – Lorenzo Manganelli, Mauro Tonolini – Marco Guida, Gianpaolo Calvarese; Giulio Dobosz.

Rezultatele înregistrate în celelalte meciuri din grupa F: Grecia – Irlanda de Nord 0-2, Insulele Feroe – Ungaria 0-1.

Clasamentul grupei F după etapa a 3-a: 1. Irlanda de Nord 9 punte (golaveraj 6-1), 2. România 7 (4-1), 3. Finlanda 4 (4-4), 4. Ungaria 4 (3-3), 5. Grecia 1 (1-4), 6. Insulele Feroe 0 (1-6).

În runda viitoare, programată pe 14 noiembrie, de la ora 21.45, se vor desfăşura următoarele partide: România – Irlanda de Nord, Grecia – Insulele Feroe, Ungaria – Finlanda.

 

 

Declaraţii după meci (TVR):

 

Victor Piţurcă, selecţioner România: „Sunt foarte mulţumit din moment ce am câştigat. Am şters cu buretele meciul cu Ungaria. Cred că se va da o luptă între noi şi Irlanda de Nord pentru şefia grupei. Mi-a fost puţin frică de acest meci, dar băieţii au dat dovadă de mare caracter. Am avut o circulaţie bună a balonului, mai ales în repriza a doua, când a intrat Sânmărtean. Îmi planificasem ca Sânmărtean să joace doar 35 de minute, dar s-a accidentat Chipciu. Deocamdată nu ştiu dacă plec de la naţională. Dacă vine o ofertă de nerefuzat pot pleca. Nu ştiu să fi apărut o astfel de ofertă până acum, sincer vă spun. În momentul ăsta nu sunt sigur că o să vină cineva să vorbim despre situaţia mea, tot ce pot să spun este că agentul meu poartă nişte discuţii. Dacă voi primi o ofertă, primul care va afla va fi preşedintele FRF”.

 

Răzvan Raţ, fundaş România: „Sunt foarte fericit că am câştigat. Acest lucru era cel mai important astăzi, pentru că nu puteam sărbători un „centenar” decât printr-un succes. M-am gândit toată săptămâna ce s-a întâmplat la primele mele meciuri, la partida de debut, contra Franţei. Mi-au tremurat genunchii, am avut emoţii la imn. Nu am o amintire pe care să o cataloghez drept cea mai frumoasă. Au fost multe momente superbe, chiar dacă am participat la un singur turneu final al unui Campionat European. Îmi pare rău că nu am realizat mai multe, dar chiar şi aşa sunt o mulţime de amintiri superbe”.

 

Lucian Sânmărtean, mijlocaş România: „Am discutat cu domnul Piţurcă înainte de joc şi am convenit să intru în repriza a doua. E prematur să vorbim despre favoritele la calificare, trebuie să adunăm cât mai multe puncte. Am obţinut o victorie importantă, puncte esenţiale pentru noi”.

 

Bogdan Stancu, atacant România: „Am întâlnit o echipă foarte bună, masivă şi cred că prima repriză nu a fost una reuşită din partea noastră. În a doua am avut mai multă atitudine. Ne-au ieşit toate cum am vrut. Am intrat mai motivaţi în partea secundă şi am câştigat. Suntem bucuroşi, trebuie să mergem mai departe. Sânmărtean este un jucător foarte, foarte bun şi îi mulţumesc pentru cele două pase de gol. Avem nevoie de el în continuare. Sincer, nu ştiu nimic şi domnul Piţurcă nu a zis nimic despre plecarea sa în vestiar. Eu cred că rămâne”.

 

Mixu Paatelainen, selecţioner Finlanda: „Cred că am fost echipa mai bună în mare parte a meciului, dar nu a fost de ajuns. O greşeală ne-a costat scump (n.r. – eliminarea lui Ring), mereu este greu să joci cu un om mai puţin. Cartonaşul roşu şi cornerul acordat României au reprezentat cheia meciului. Încă suntem în cursă, avem următorul meci în Ungaria, în noiembrie. Nu spun că trebuie neapărat să-l câştigăm, pentru că încă e devreme, dar ar fi frumos să luăm cele trei puncte”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS