22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuchin, sigur de victoria cu Ungaria

Luchin, sigur de victoria cu Ungaria

Luchin (galben) nu se teme de reprezentativa Ungariei
Luchin (galben) nu se teme de reprezentativa Ungariei

Fundașul naționalei României, Srdjan Luchin, a susținut ieri o conferință de presă în care a vorbit despre confruntarea de sâmbătă, de la ora 19.00, de pe Arena Națională, contra Ungariei, contând pentru etapa a 2-a din grupa F a preliminariilor CE din 2016. Jucătorul Stelei a afirmat că nu se teme de adversari și că este sigur de un rezultat pozitiv, dezvăluind că selecționerul Victor Pițurcă este din ce în ce mai încordat cu cât se apropie ora meciului. „Am început foarte bine această campanie, cu o victorie importantă în deplasare cu o contracandidată la calificare și sperăm să continuăm pe același drum, cu trei puncte. Sper să nu fie incidente în tribune, să suferim pe urmă și să jucăm următoarele partide acasă fără suporteri. Așteptăm o atmosferă frumoasă, care să ne împingă de la spate, iar noi, prin jocul nostru, să aducem bucurie românilor. Cu ungurii este ca şi în dubla de anul trecut, i-am simţit, sunt jucători care pun accent pe partea fizică, fotbalişti masivi, de gabarit. Însă noi avem jucători mai buni, mai tehnici, şi dacă ne va ieşi jocul de la început îi vom pune la respect. Cu cât se apropie meciul, cu atât devine şi domnul Piţurcă mai impulsiv, mai atent la detalii. Noi suntem concentraţi la meciul cu Ungaria, vrem să putem să oferim 100%. Trebuie să fim atenţi la fazele fixe, am încasat multe goluri aşa în campania trecută de calificare, iar ungurii au jucători buni la acest capitol. Chiar şi aşa, vrem șase puncte din dubla cu Ungaria şi Finlanda. Am câştigat în deplasare cu o contracandidată, ar fi păcat să ne complicăm viaţa tocmai acum“, a declarat Luchin, care nu a părut deloc încântat de noul imn al naționalei: „Am auzit un vers din imn, dar nu am ce să comentez. Noi avem cântecele noastre după victorii“.

Dardai: Echipa României ştie ce vrea

Selecţionerul Ungariei, Pal Dardai, a vorbit ieri pentru presa din țara vecină despre partida de pe Naţional Arena, acesta afirmând că reprezentativa lui Pițurcă este speculativă. „Suntem conştienţi de forţa României. Am analizat stilul lor şi vom încerca să nu intrăm în jocul adversarului. Ştim cum să le dejucăm sistemul. Trebuie să practicăm un fotbal organizat şi să fim concentraţi 90 de minute. Echipa României ştie ce vrea, este agresivă şi profită la maximum de cea mai mică greşeală a adversarului, aşa că va trebui să fim foarte atenţi. Noi nu suntem o echipă de clasă mondială, însă unitatea grupului poate fi atuul nostru. Un joc bun de echipă, un efort colectiv ne poate duce la un rezultat bun la Bucureşti. Nu va fi uşor pentru noi, dar dacă jucătorii vor acţiona ca un tot, orice este posibil. Vom da totul pe teren! Trebuie să fim foarte bine pregătiţi tactic în primele 15 minute. Atunci nu trebuie să luăm gol“, a declarat Pal Dardai, care cu această ocazie își va face debutul pe banca Ungariei, după ce l-a înlocuit în urmă cu trei săptămâni pe Attila Pinter.
La rândul său, Adam Szalai, atacantul reîntors la lot după plecarea lui Pinter, le-a promis fanilor maghiari că echipa Ungariei va arăta foarte bine la București: „Mai e puţin până la meciul important de la Bucureşti. Vom fi o echipă mai organizată ca niciodată. În cele câteva zile de pregătire nu vom deveni Messi sau Ronaldo, nu putem realiza miracole, dar cu siguranţă vom arăta ca o echipă bine organizată şi disciplinată“.
Delegaţia Ungariei va sosi, mâine, la ora 12.30, pe Aeroportul Internaţonal „Henri Coandă“.
Meciul România – Ungaria va fi condus de o brigadă din Scoţia, avându-l la centru pe William Collum. Acesta va fi ajutat la cele două linii de William Conquer şi Graham Chambers, asistenţi suplimentari fiind John Beaton şi Brian Colvin, iar rezervă Francis Connor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS