13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtleți de la „Trișcu“ școliți în Spania

Atleți de la „Trișcu“ școliți în Spania

Un grup de 20 de elevi din clasele a 11-a și a 12-a, specializarea atletism, de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, a experimentat cum este să fii instructor sportiv, calificare pe care o vor obține la terminarea liceului. Tinerii s-au dus tocmai în Spania, la Malaga, unde timp de trei săptămâni au făcut practică cu sportivi de la Club Deportivo Atletismo Malaga. Atleții craioveni au putut lucra în cele mai bune condiții și s-au arătat încântați de ce au învățat.

Cei 20 de sportivi-elevi au fost aleși după o selecție riguroasă, având ca și criterii probe sportive și Pregătirea Sportivă Teoretică, materie la care trebuia să aibă media peste 8. Au fost selecționați cei mai buni 20 din cei 35 înscriși.

Copiii au mers la Malaga însoțiți de profesorii Alina Dică, Eugenia Ene și Geri Mitroi.

Antrenoarea Eugenia Ene a spus că tinerii atleți au prins „microbul“ meseriei de instructor sportiv și de viitori profesori-antrenori.
„Aveau șase ore de practică pe zi, trei antrenamente, cu grupe diferite. După ce asistau la demonstraţiile pe care le făceau instructorii de acolo, adresau întrebări şi coordonau antrenamentele cu grupele de elevi. Fiecare venea cu idei de planuri de antrenament. La primele ore, au fost puțin mai reținuți, apoi se înghesuiau care să țină mai multe ore cu acei copii. A început să le placă, a intervenit microbul în această meserie. “
Liceenii craioveni au avut parte și de program cultural, mai ales în weekenduri, când au vizitat Gibraltarul, Granada, Sevilla, Parcul Acvatic Selwo Marina, Alcazaba şi Gilbralfaro din Malaga etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS