14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii s-au ținut de cuvânt

Alb-albaștrii s-au ținut de cuvânt

Bawab a fost la un pas să facă 2-0 în minutul 40 şi să trimită cele trei puncte în Bănie
Bawab a fost la un pas să facă 2-0 în minutul 40 şi să trimită cele trei puncte în Bănie

Înaintea deplasării la București, optimismul prima în tabăra CS Universitatea Craiova, iar staff-ul tehnic și jucătorii afirmau că merg să lupte în „Groapă“ și să obțină un rezultat pozitiv cu Dinamo, eterna rivală. Zis și făcut, alb-albaștrii au înregistrat un 1-1 pe terenul „câinilor“, stricându-le acestora seara, întreaga suflare alb-roșie fiind prezentă pe stadion întrucât a fost comemorat Cătălin Hâldan, duminică împlinindu-se 14 ani de la decesul acestuia. Gruparea din Bănie a deschis scorul în minutul 24, Târnăcop a bătut un corner de pe dreapta, Madson a deviat mingea spre Bawab, care a reluat în picioarele lui Steliano Filip, acesta împingând balonul în propria poartă (0-1). Gazdele au restabilit egalitatea prin Bilinski (51), care a transformat cu precizie un penalti dictat foarte ușor de Cristi Balaj la un fault comis de Acka asupra lui Alexe.
Dinamo: Marc – Fai, Durimel (’46, Gavrilă), Cordoş, Filip – Bărboianu, Boubacar (’80, Şerban) – Lazăr, Rotariu (’46, Bilinski), C. Matei – Alexe. Antrenor: Flavius Stoican.
CS Universitatea Craiova: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Madson – Băluţă (’49, Velcovici), Bawab (’86, Pleşan), Târnăcop, Bancu –Curelea (’70, Nuno Rocha). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.
Cartonaşe galbene: Boubacar, Cordoş / Băluţă, Bawab, Madson.
Au arbitrat: Cristian Balaj – Ovidiu Artene, Octavian Şovre; Marian Barbu.
Observatori: Octavian Goga, Adrian Vidan.

Cârțu: Puteam să tranșăm victoria

Directorul tehnic al formației din Bănie, Sorin Cârțu, a declarat ieri, pentru GdS, că oltenii puteau obține mai mult de la acest joc, dar că s-au lăsat dominați
inexplicabil în repriza a doua. „Am făcut o primă repriză bună, puteam să tranșăm victoria. Rezultatul putea fi mai mare și gestionam altcumva partida, dar în repriza a doua am jucat prost și e inexplicabil pentru ceea ce a însemnat starea de spirit pe care o aveam. Conduceam cu 1-0 și n-am înțeles nici noi ce s-a întâmplat o bună parte din a doua repriză. Dar treptat am echilibrat, însă nu am mai putut să mai marcăm. În orice caz, rezultatul e echitabil, pentru că repriza a doua a fost cea mai slabă de când suntem noi aici“, a spus Sorin Cârțu, apreciind evoluția portarului Cristi Bălgrădean: „E un portar bun, care până acum a dat siguranță echipei. Este normal să fie așa, pentru că postul ăsta este foarte important. Constanța portarilor și atitudinea lor le țin genunchii drepți jucătorilor de câmp“.
„Sorinaccio“ a explicat și declarația făcută imediat după partidă, când a spus că, dacă l-ar fi avut pe teren pe Pablo Brandan, argentinianul fiind suspendat, CS Universitatea s-ar fi putut întoarce la Craiova cu toate cele trei puncte: „Nu neapărat că nu pierdeam cele două puncte cu Dinamo dacă era Brandan, dar el dădea o altfel de consistență a jocului. Brandan este un jucător de echilibru în ceea ce înseamnă mijlocul terenului și, în general, jocul, adică faza de apărare și cea de dezvoltare“, a spus Cârțu, mulțumindu-le totodată fanilor care au susținut echipa la București: „Suporterii au fost la înălțime în Groapă, i-am simțit aproape. Trebuie să vină în număr mare și la meciurile următoare, pentru că numai împreună putem obține rezultate bune“.

Două zile de pauză, apoi începe „potopul“

Imediat după ultimul fluier al „centralului“ Cristi Balaj, jucătorii CS Universității Craiova au primit două zile libere, reunirea echipei fiind programată mâine, la ora 9.00, când se va pleca într-un semicantonament la Herculane. Curelea și colegii săi vor avea în „rețetă“ câte două ședințe de pregătire pe zi, până luni, când este programată întoarcerea în Bănie, dar între timp, craiovenii vor susține și un joc amical, cu Pandurii.
„Urmează un minicantonament la Herculane, de miercuri și până luni. Va avea caracter fizic, dar nu numai. În primul rând, va avea un caracter fizic, pentru că trebuie să pregătim calupul următor de jocuri pe care îl avem, adică patru jocuri de campionat și unul de Cupa României. Vom susține sâmbătă și un amical cu Pandurii. Din câte știu eu este programat de la ora 16.00, pe stadionul «Municipal» din Severin“, a spus Sorin Cârțu, dezvăluind care ar fi țelul echipei pe termen scurt: „Suntem mulțumiți de ceea ce am realizat până acum, pentru că este o medie bună de puncte pe meci și ne-am dori să se termine și calupul următor tot la fel. Nu este un obiectiv, dar ar fi bine să se întâmple așa“.

Patru jucători merg la naționale

În cantonamentul de la Herculane, staff-ul tehnic al CS Universitatea Craiova nu va putea conta pe serviciile a patru jucători. Primul este Andrei Ivan, care se află cu naționala Under 19 a României la Tbilisi, unde urmează să întâlnească reprezentativele Ciprului (mâine, ora 18.00), Muntenegrului (vineri, ora 18.00) și Georgiei (luni, ora 15.00) în preliminariile Euro 2015.
Al doilea este Thaer Bawab, care va evolua pentru naționala Iordaniei la jocurile amicale contra Kuwaitului, ce vor avea loc pe 10 şi 13 octombrie, la Amman.
Alt internațional este Nuno Rocha, care a fost chemat de selecţionerul Capului Verde în vederea celor două jocuri programate în preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni. Pe 11 octombrie, la Maputo, Capul Verde va întâlni în deplasare Mozambicul, iar pe 15 octombrie, la Praia, se va disputa meciul retur. Naţionala Capului Verde ocupă primul loc în grupă, cu maximum de puncte, șase, după două jocuri. Dacă ar fi fost apt, Kay ar fi fost convocat și el la națională alături de Nuno Rocha, dar accidentarea sa este destul de gravă, el ieșind din calcule pentru o bună perioadă de timp.
Cel de-al patrulea jucător al Craiovei care va merge să apere culorile țării sale natale este lituanianul Nerijus Valskis, care a fost convocat pentru jocurile cu Estonia (joi) şi Slovenia (duminică), ambele programate la Vilnius. Reprezentativa baltică este pe locul trei în grupă, cu trei puncte, după victoria cu 2-0 din San Marino.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS