24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU şi Dinamo şi-au împărţit reprizele şi punctele (update - rezumat video)

CSU şi Dinamo şi-au împărţit reprizele şi punctele (update – rezumat video)

Alb-albaştrii au obţinut o remiză pe terenul lui Dinamo
Alb-albaştrii au obţinut o remiză pe terenul lui Dinamo

CS Universitatea Craiova a reuşit să confirme din nou perioada fastă pe care o treversează de la numirea cuplului Sorin Cârţu – Emil Săndoi, reuşind să plece neînvinsă de pe terenul eternei rivale Dinamo. Alb-albaştrii au înregistrat 1-1 în „Groapă”, la capătul a două reprize distincte, prima bună, controlată de olteni, a doua slabă, „câini” fiind mereu în ofensivă.

Gruparea din Bănie nu a fost „impresionată” deloc de atmofera fierbinte creată de cei aproximativ 10.000 de suporteri dinamovişti veniţi la stadion ca să-l comemoreze pe Cătălin Hâldan, ieri împlinindu-se 14 ani de la moartea acestuia, şi a început bine meciul. Bawab l-a încercat pe portarul gazdelor cu o „torpilă” din afara careului mare, dar Marc a reuşit să respingă în lateral (’5). Au urmat câteva minute bune de luptă „surdă”, atacurile celor două formaţii oprindu-se în apropierea careului de 16 metri, notabil fiind doar un şut mult peste poartă al lui Bancu (’21).

Craiova a deschis scorul în minutul 24, Târnăcop a bătut un corner de pe dreapta, Madson a atins mingea cu capul şi i-a „stricat-o” lui Bawab, care a reluat defectuos, dar norocos, în picioarele lui Steliano Filip, care a împins balonul în propria poartă (’24, 0-1). După deschiderea scorului au urmat multe momente „moarte” şi multe cartonaşe, jucătorii celor două formaţii fiind foarte nervoşi, în special cei ai gazdelor, cărora nu le venea să creadă că sunt conduşi şi că nu se pot apropia de poarta lui Bălgrădean, fostul lor coleg. Bawab a fost la un pas să majoreze diferenţa de pe tabelă în minutul 40, i-a driblat pe Cordoş şi Filip în colţul careului şi a şutat puternic, dar Marc a respins cu un reflex extraordinar.

 

Alb-albaştrii n-au contat în atac după pauză

 

La reluare lucrurile nu au mai stat atât de bine pentru CS Universitatea, craiovenii ajungând foarte rar în careul dinamovist, preferând să ţină de scor. Masaţi în propria jumătate, alb-albaştrii au scăpat de două ori fără să priească gol, prima dată la o reluare cu capul, pe spate, a lui Bilinski (’47), apoi la o foarfecă a lui Alexe de la şase metri, scoasă de pe linia porţii de Bălgrădean (’48). Din nefericire a apărut şi momentul de neatenţie, Stephane Acka l-a faultat în careu pe Alexe, iar Cristi Balaj a indicat punctul cu var, Bilinski transformând fără emoţii lovitura de pedeapsă (’51, 1-1).

Până la final s-a jucat după o singură partitură, Dinamo a atacat în valuri, dar fără rezultat, iar CS Universitatea s-a apărat în permanenţă. Gruparea din Bănie a fost periculoasă doar la un şut-centrare a lui Târnăcop de la 20 de metri lateral dreapta, dintr-o lovitură liberă, reţinut fără probleme de Marc (’83).

CS Universitatea Craiova a obţinut un punct în partida cu Dinamo şi ocupă locul 11 în clasamentul Ligii I, cu 12 puncte şi un golaveraj negativ: 9-15.

Dinamo Bucureşti: Marc – Fai, Durimel (’46, Gavrilă), Cordoş, Filip – Bărboianu, Boubacar (’80, Şerban) – Lazăr, Rotariu (’46, Bilinski), C. Matei – Alexe. Antrenor: Flavius Stoican.

CS Universitatea Craiova: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Madson – Băluţă (’49, Velcovici), Bawab (’86, Pleşan), Târnăcop, Bancu –Curelea (’70, Nuno Rocha). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: Boubacar, Cordoş / Băluţă, Bawab, Madson.

Arbitri: Cristian Balaj – Ovidiu Artene, Octavian Şovre; Marian Barbu.

Observator LPF: Octavian Goga.

Observator CCA: Adrian Vidan.

 

Sorin Cârţu: Meciul cred că s-a jucat la ocazia lui Bawab

 

La finalul partidei, directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, s-a declarat nemulţumit de jocul elevilor săi, dar s-a bucurat pentru punctul obţinut. „Rezultatul e echitabil, cele două reprize au fost împărţite. Am făcut o primă repriză bună. Meciul cred că s-a jucat la ocazia lui Bawab (din minutul 40 – n.r.). În repriza a doua am jucat slab. Cred că e cea mai slabă repriză de când suntem noi la echipă. Le-am făcut cadouri, degajări precipitate, nu am avut factorul de echilibru, adică pe Brandan”, a declarat Cârţu, la Look TV. „Îmi exprim compasiunea pentru familia Hâldan. Păcat de el, era un jucător tânăr şi de valoare. E greu să trăieşti cu un asemenea eveniment. Poate şi asta a fost o presiune pe ei, dar şi noi ne dorim puncte, suntem în deficit mare şi încercăm să acumulăm când avem ocazia. Pentru echipa asta formată în vară, cred că rezultatul ăsta te tonifică. Vine o perioadă de două săptămâni, în care avem programat un minicantonament şi câteva jocuri. Încercăm să acumulăm şi să mai punem la punct lucrurile. Am luat 10 puncte în patru etape, dacă ni s-ar întâmpla acest lucru şi în următorul parcurs, ar fi foarte bine”, a completat directorul tehnic al Craiovei.

La rândul său, antrenorul Emil Săndoi a declarat: „Este un rezultat bun pentru noi, mai ales că seria de invincibilitate continuă. În două cuvinte: suntem mulţumiţi. În momentul în care aveam două puncte şi eram pe ultimul loc ne gândeam cu teamă la ce o să urmeze. De atunci au fost trei victorii şi acest egal, la Bucureşti, cu Dinamo. Sunt rezultate bune. În fiecare partidă ne-am propus să scoatem punct sau puncte. Şi astăzi am obţinut ceva. Este meritul jucătorilor, care au arătat dorinţă. Au muncit, au luptat pentru fiecare minge şi au obţinut, în final, un rezultat pozitiv“.

 

Stoican: Rezultatul a fost echitabil

 

De partea cealaltă, antrenorul echipei Dinamo, Flavius Stoican, s-a împăcat greu cu rezultatul de pe tabelă. „Ştiam că ne aşteaptă un meci greu. Au fost două reprize diferite, am luat gol şi a fost destul de greu să desfacem o echipă care s-a apărat perfect. Rezultatul a fost echitabil. Am avut ceva situaţii în repriza a doua, nu au fost ocazii foarte clare, dar băieţii au încercat. Păcat că nu am reuşit să câştigăm, dar am întâlnit un adversar bine organizat. Nu ştiu dacă a fost o presiune în plus faptul că l-am comemorat pe Hâldan. Campionatul este lung, important este să nu cedăm. Dorinţa noastră de a câştiga a fost foarte mare, la fel ca la meciul cu Rapid”, a declarat Flavius Stoican.

 

Alte declaraţii de după meci:

 

Thaer Bawab, mijlocaş CS Universitatea Craiova:

„Noi am început greu, apoi am intrat în meci. Dinamo a făcut jocul, noi am alergat după minge. Am avut o ocazie clară, dacă dădeam gol, se termina meciul acolo. Dinamo e clar că e o echipă bună, joacă un fotbal bun, e sus în clasament. A fost foarte frumos ce au făcut suporterii, mă uitam cu gura căscată la momentul acela. Sperăm ca şi la noi suporterii să fie aşa, pentru că atunci te simţi fotbalist. Acum trei etape vorbeam de retrogradare, acum vorbim de locurile de sus”, a spus Bawab.

 

Cristi Bălgrădean, portar CS Universitatea Craiova:

„Cred că este un rezultat echitabil. Eu am scos mingea aceea, nu am văzut reluările, dar cred că nu a fost gol. Nu vreau să vorbesc despre Dinamo, dar suporterii au făcut un spectacol senzaţional. A fost destul de greu, ţinând cont că am scos un punct, au avut şi ei ocazii. De când au venit domnii Cârţu şi Săndoi ne merge bine. Dânşii ne-au pus pe picioare. Am jucat mai slab în repriza a doua, dar venim după trei meciuri în care am avut evoluţii foarte bune. Am jucat patru ani aici, nu mi-a fost totuna. Eu nu am auzit dacă suporterii m-au înjurat, dar dacă au făcut-o, asta e, fiecare reacţionează cum consideră, nu poţi să-i controlezi”, a declarat Bălgrădean.

 

Valentin Lazăr, căpitan Dinamo:

„Ţinând cont că am fost conduşi la pauză, e bine că am revenit, dar trebuia să avem un joc mult mai bun şi să câştigăm. Ne doream o victorie, pentru aceşti oameni care au venit aici pentru noi şi ne-au susţinut, ne pare rău pentru asta, dar sperăm să le răsplătim încrederea pe viitor. Cei de la CSU Craiova au făcut o primă repriză bună, dar nu au avut multe ocazii, e bine că noi am revenit după pauză şi nu am pierdut acasă. Bălgrădean este un portar bun şi a avut un reflex de zile mari, dar cred că ei au stat pe două linii în repriza a doua şi nu şi-au dorit decât să scoată un egal”, a declarat Vali Lazăr.

Rezumat video:

https://www.youtube.com/watch?v=f4fBOG8jBdk

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS