12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis - Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului din Beijing

Tenis – Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului din Beijing

 

Simona Halep va juca în optimile de finală cu Andrea Petkovici
Simona Halep va juca în optimile de finală cu Andrea Petkovici

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, astăzi, pe sportiva chineză Lin Zhu (167 WTA), scor 7-5, 6-4, şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Beijing, cu premii de 5,4 milioane de dolari. Meciul a durat o oră şi 28 de minute.
Halep a acuzat probleme la spate şi la coapsa stângă de la jumătatea primului set, ea cerând chiar ajutorul fizioterapeutului la 5-4 pentru adversara sa. După primul set, câştigat cu 7-5, Halep s-a dus la vestiare pentru un time out medical. Ea a revenit pe teren pentru al doilea set cu coapsa bandajată şi a mai avut pe parcursul setului momente în care a fost vizibil afectată de problema la picior.
În runda următoare, Halep va juca împotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 17 WTA şi a 15-a favorită, care a trecut în turul doi de americanca Madison Keys, scor 6-2, 6-3. Simona Halep şi Petkovici s-au mai întâlnit până în prezent de patru ori, iar Petkovici s-a impus o singură dată, în 2009, la Bucureşti.
Halep a învins-o pe Petkovici în 2013 la Nurnberg şi Tokyo, precum şi în acest an în semifinale la Roland Garros.
La China Open, calificarea în optimile de finală este recompensată cu un premiu de 51.850 de dolari şi 120 de puncte WTA.
La ediţia din 2013 a turneului de la Beijing, Simona Halep a fost eliminată în primul tur.A

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS