16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSăptămână aproape perfectă pentru CSU

Săptămână aproape perfectă pentru CSU

Sergiu Jurj (la minge) a greşit multe pase în meciul cu FC Olt Slatina
Sergiu Jurj (la minge) a greşit multe pase în meciul cu FC Olt Slatina

A ieșit cu adevărat soarele pe strada CS Universității Craiova, din punct de vedere fotbalistic. Altfel spus, săptămâna trecută a fost aproape perfectă, nu numai seniorii câștigând meciuri importante, ci și juniorii.
Ierarhic, trupa lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi a triumfat în deplasare la Cluj (2-0) și Caransebeș (2-1) și a depășit-o acasă, cu 1-0, pe ASA Târgu Mureș, fapt ce a condus la o calificare în optimile Cupei României și la o clasare pe 10 în Liga I.
În tot acest timp, echipa a doua a clubului, dirijată de pe margine de tandemul Nicolae Zamfir – Marian Bâcu, a urcat pe primul loc în Liga a IV-a Dolj, după o victorie zdrobitoare, scor 6-0 (goluri Sin – 4, Herghelegiu – 2), obținută pe teren propriu, cu Amaradia Melinești, profitând totodată de înfrângerea Dunării Calafat în deplasarea de la Progresul Segarcea, scor 0-1, dar și de eșecul înregistrat de Dunărea Bistreț la Viitorul Cârcea, 1-3. Pentru „satelit“ au evoluat următorii: Popescu – Marcu, Avrămia, Dicu, Nicolae – Sin, Cârstea, Gârbiţă, Farcaş – Herghelegiu, Valskis. Au mai intrat Stancu, Bogdan, Ţoiu şi Dinu.

Joc „tare“ la republicanii A

Un meci cu miză s-a disputat la juniorii A, trupa lui Daniel Mogoșanu s-a impus la limită, scor 1-0, în fața celor de la FC Olt Slatina. Unicul gol al meciului a fost marcat de Iuga, din penalti (‘24), dar trebuie menționat că republicanii CSU au mai irosit o lovitură de pedeapsă prin Manea (‘81). Ca evoluție, alb-albaștrii au stat bine în defensivă, mijlocul s-a descurcat în ambele faze, în schimb echipa a suferit în atac, Sergiu Jurj, atacant adus de curând de la Școala Ardealul și anunțat cu surle și trâmbițe de conducere, a avut o evoluție foarte modestă, fiind înlocuit spre finalul partidei. Un mare plus l-au adus echipei Iuga, autorul golului din penalti, și Armășelu, unul dintre puținii vicecampioni naționali de anul trecut, care se mai regăsesc în lotul CSU.
„A fost o victorie muncită, s-au întâlnit două echipe care se vor bate pentru primele două locuri, în cursă fiind și Pandurii, și CSS Craiova, formații care au un nivel ridicat de joc. Se mai întâmplă să se rateze și penaltiurile, face parte din joc, dar eu sper să acumuleze câte ceva după fiecare joc, pentru că ăsta este obiectivul cel mai important. Eu cunosc foarte bine grupa asta de copii de la FC Olt, pentru că am antrenat pe Alro, iar în perioada aceea antrenorul lor de acum era secundul meu și știu ce le cere și eram convins că va fi un meci foarte echilibrat“, a declarat Daniel Mogoșanu, pentru GdS.
CSU: Tomșa – Ghincea, Hreniuc, Ciocoteală, Luică (‘74, Roșu) – Iuga, Armășelu – Petre (‘58, Căpățână), Manea, Burlacu (‘90, Georgescu) – Jurj (‘74, Buzărnescu). Antrenor: Daniel Mogoșanu.
FC Olt: Priseceanu – Râmboiu, Șcheau, Gherghe (‘46, Ciurea), S. Crețu (‘87, Comănescu) – Fl. Ștefan, Năuiu, Rezeanu, M. Ion – Coțofană, C. Dinu. Antrenor: Ionuț Tache.

Victorie la pas pentru juniorii B

Alex Popescu (la minge) şi colegii săi au obţinut o victorie clară
Alex Popescu (la minge) şi colegii săi au obţinut o victorie clară

La juniori B, CS Universitatea Craiova nu a avut nici o emoție cu FC Olt Slatina, trupa lui Nelu Petrișor impunându-se cu 4-0. Golurile alb-albaștrilor au fost marcate de Vlădoiu, Andrei, Medrea și Stroe.
„Am fost peste ei din punct de vedere fizic, băieții mei au intrat foarte conectați și au făcut o partidă bună. La finalizare nu am fost prea eficienți în prima repriză mă refer, dar i-am adus cu picioarele pe pământ la pauză. Nu s-a pus problema învingătoarei în nici un moment“, a spus antrenorul Nelu Petrișor, pentru GdS.
CSU: Vlad – Vlădoiu, Ivan, Cojocaru, Andrei – Hodea, Rodeanu, Medrea, Al. Popescu – Geanimu, Roman. Au mai intrat: Găleşeanu, Stroe, Constantin și Coandă. Antrenor: Nelu Petrişor.
FC Olt: Lixandroiu – Breazu, Ghilă, Călinescu, Al. Lupu – Marcu, Ad. Chirea, Trușcă, Mitrache – Drăghici, Patrichie. Rezerve: Cl. Stancu, An. Dobre, Andronache, Lăzărescu, A. Popa, Mincu, Mihaiu. Antrenor: Iulian Mitrache.
Pentru republicanii A și B de la CS Universitatea Craiova urmează o dublă confruntare cu echipele similare ale Școlii de Fotbal „Gică Popescu“, la „Hanul Doctorului“, partidele fiind programate mâine, de la ora 12.00, respectiv 14.00, fiind restanțe ale etapei a 4-a.

Doar juniorii E au pierdut

La celelalte categorii ale fotbalului juvenil, CS Universitatea Craiova a obținut victorii pe linie, exceptând juniorii F, pregătiți de Bogdan Budescu, care au pierdut în fața celor de la CSS Craiova cu 7-2. La juniori A1, trupa lui Mugurel Gușatu s-a impus pe teren propriu, scor 8-0, în fața Amaradiei Melinești. La juniori C, elevii lui Marian Calafeteanu au câștigat cu 5-1 în deplasare la Dinamyk Craiova, iar cei ai lui Alin Dobrotescu au administrat un sec 5-0 Științei Malu Mare, pe terenul acesteia. La categoria D, CSU (antrenor Fane Voica) s-a impus cu 1-0 în fața celor de la Fortuna II Craiova, iar la juniorii E formația pregătită de Bogdan Budescu a trecut cu 5-0 de Fortuna Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS