5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPătrașcu vrea nouă puncte în următoarele trei etape

Pătrașcu vrea nouă puncte în următoarele trei etape

Jucătoarele de la Real Craiova au doar un punct după trei etape disputate
Jucătoarele de la Real Craiova au doar un punct după trei etape disputate

Echipa feminină de fotbal CS Real Craiova, medaliată cu bronz în sezonul trecut din Liga Națională, a avut un început șchiop de campionat. După primele trei runde, elevele lui Sorin Pătrașcu au un sigur punct. Cu toate acestea, tehnicianul oltencelor nu intră în panică din cauza rezultatelor slabe și speră că, după următoarele trei runde, fotbalistele pe care le pregătește să aibă trei victorii în clasament.
„Am avut un început ezitant de sezon, dar trebuie ținut cont de faptul că ne-au plecat nouă jucătoare, patru în Cipru și restul la echipe din țara noastră. Au venit și patru fete noi, dar au nevoie de timp să-și arate adevăratul potențial. Chiar dacă avem doar un punct, sper și vreau ca în următoarele trei etape să facem nouă puncte. Vom juca la Brazi, apoi acasă cu Prundul Bârgăului, după care vom merge la Fair Play București“, a spus ieri Pătrașcu pentru GdS.

Au încasat trei goluri în nouă minute

Real Craiova a primit duminică vizita vicecampioanei FCM Târgu Mureș, pe stadionul de la Hanul Doctorului. Teama de adversar a făcut ca oltencele să încaseze primele trei goluri destul de repede, în interval de nouă minute, apoi până la pauză ardelencele au mai punctat o dată, printr-un șut de la distanță al unei fotbaliste din Ungaria.
„Primele trei goluri, primite pe greșeli individuale, parcă au turnat plumb în ghetele fetelor noastre. Au intrat în teren speriate de valoarea adversarului și la pauză, când adversarele aveau deja 4-0, am încercat să le încurajez, să le dau încredere“, a povestit Pătrașcu. În repriza secundă, craiovencele și-au revenit. Au marcat un gol, prin Alina Peșu, și nu au mai primit nici unul, scorul final fiind de 4-1 pentru Târgu Mureș. „După ce au văzut că nu mai au nimic de pierdut, fetele au avut altă atitudine, iar evoluția lor din repriza a doua le ajută la moral. Suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește omogenitatea, relațiile de joc“, a mai spus antrenorul craiovencelor.

Mâine se judecă memoriul portăriței Niculescu

Deoarece portăriță Ana Maria Iulia Niculescu a fost suspendată după meciul de poveste de acum două etape de la Timișoara, unde a primit cartonașul roșu în poarta Realului a revenit Flori Bertea. Conducătorii echipei au făcut deja demersuri ca Niculescu să primească o suspendare mai mică, dar totodată au scris în memoriu și ce i-a nemulțumit la partida din Banat. Cazul se va judeca mâine. În meciul cu FCM Târgu Mureș, pentru Real Craiova au evoluat jucătoarele: Bertea-Nicu, Pozmac, Tomescu, Dragu-Bâscoveanu, Bârdea, Cojocaru, Hornea-A. Peșu, Obreja. Au mai intrat: Streche și Ioniță.

Oltenia, golaveraj 0-42!

În eșalonul secund al fotbalului feminin românesc, adică Liga I, sunt angrenate și două echipe craiovene, Oltenia și Victoria. Oltenia a jucat doar două partide, a treia fiind amânată. Formația finanțată de fostul șef al fotbalului feminin din țara noastră, Marian Pălărie, a ieșit în evidență prin scorurile astronomice cu care a fost învinsă, ambele partide fiind pe teren propriu. Dacă în jocul inaugural, doljencele au fost învinse cu 24-0, de Independența Baia Mare, în weekend, Oltenia a pierdut doar cu 18-0 partida cu Vasas Odorheiu Secuiesc.

Fotbalistele de la Victoria Craiova au obținut prima victorie  din acest sezon
Fotbalistele de la Victoria Craiova au obținut prima victorie din acest sezon

 

Cealaltă echipă doljeană, Victoria, a obținut duminică primul succes, scor 9-0, în deplasare, cu Sporting Lugas, golurile fiind marcate de A. Ilie (3), Mihalache (2). R. Radu (2), Vulcan și Florescu. „Ne bucurăm pentru prima victorie și sperăm că vom reuși să câștigăm cât mai multe meciuri“, a spus antrenorul echipei craiovene, Matei Croitoru.
Acesta a utilizat următoarele jucătoare: Stegaru – Ștefan, Dragomir, Mihalache, Grămescu – Rogojină, Florescu, A. Ilie, Vulcan – R. Radu, Brânzan. Au mai intrat: Ungureanu, Joița, Pârvu.
Acum că au acumulat primele trei puncte, fetele de la Victoria au urcat pe locul cinci în clasament, în timp ce Oltenia se află pe ultimul loc, la egalitate cu alte două formații.
Victoria și Oltenia se vor întâlni mâine în turul inaugural din Cupa României. Partida va începe la ora 15.00 și se va juca pe stadionul din comuna doljeană Mischii, acolo unde dispută Victoria Craiova meciurile de pe teren propriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS