14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele adună puncte ca furnicuţele

Handbalistele adună puncte ca furnicuţele

Handbalistele de la SCM Craiova au acumulat 15 puncte în clasamentul Ligii Naţionale după şapte etape disputate.

Componentele echipei feminine de handbal SCM Craiova au dovedit că forma bună arătată în etapele anterioare nu a fost un foc de paie. Tânăra formaţie din Bănie are deja în vistierie 15 puncte după şapte etape disputate din Liga Naţională, mult peste aşteptările oamenilor din handbal.
Sâmbătă, fetele antrenate de Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora au obţinut a treia victorie consecutivă, învingând, pe teren propriu, o echipă arţăgoasă, nou-promovata HC Unirea Slobozia, cu scorul de 26-21 (12-11). Echipa ialomiţeană s-a ţinut aproape de oltence, iar la pauză SCM avea un avantaj minim. Oaspetele au egalat la 12, dar după aceea oltencele, cu Pârvuţ în prim-plan, au apăsat pe acceleraţie şi s-au desprins pe tabelă.
Cele două Ane, responsabile cu golul Aneta Pârvuţ, convocată de Tadici la naţională, şi norvegianca Ane Eidem au fost principalele marcatoare ale echipei SCM Craiova, având împreună 17 puncte. Antrenorul Aurelian Roşca a declarat după joc că Slobozia a fost un adversar incomod: „A fost un joc disputat în fața unei echipe incomode. Ne-am făcut și noi meciul greu prin numeroasele rătări, dar finalul le-a aparținut fetelor noastre, care au obținut o victorie meritată, pentru care s-au întrebuințat serios. Felicitări fetelor pentru aceste prestații foarte bune și pentru dăruirea lor. Mulțumim și publicului, care este permanent alături de noi și cu ajutorul căruia am obținut încă o victorie foarte importantă“.
Pentru formaţia din Bănie au evoluat jucătoarele: Paşca, Munteanu (portari), Ianaşi, Şelaru (1 gol), Zamfirescu, Georgescu, Tănasie, Eidem (8), Apipie (4), Lazarin, Pârvuţ (9), Florica (1), Tomescu (1) şi Cioaric (2).
Aneta Pârvuţ, principala marcatoare a partidei, le-a mulţumit colegelor, care i-au dat pase ce au putut fi transformate în gol: „La început de joc a fost mai greu, dar pe final ne-am impus. Nu este doar victoria mea. Toată echipa a muncit la obţinerea celor trei puncte. Îmi felicit colegele şi mă felicit că am ales Craiova“.
SCM Craiova se află în plutonul fruntaş al Ligii Naţionale, iar joi elevele lui Roşca şi Sbora vor evolua în deplasare, cu „U“ Cluj, apoi campionatul va fi întrerupt pentru o acţiune a echipei naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS