14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova, în căutarea celui de-al cincilea succes

SCM Craiova, în căutarea celui de-al cincilea succes

Aurelian Roșca (în centru) le-a explicat elevelor sale că meciurile de pe teren propriu trebuie câștigate neapărat
Aurelian Roșca (în centru) le-a explicat elevelor sale că meciurile de pe teren propriu trebuie câștigate neapărat

Handbalistele de la SCM Craiova evoluează sâmbătă, de la ora 17.00, în fața propriilor spectatori, urmând să înfrunte HC Unirea Slobozia, în cadrul etapei a șaptea din Liga Națională. Oltencele, aflate pe locul cinci, cu 12 puncte, au avut un start foarte bun de campionat și vor să continue în aceeași notă. Jucătoarele pregătite de Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora sunt pe val după ce în ultimele două runde au învins două echipe cu pretenții, Dunărea Brăila, după acea repriză secundă senzațională în care au întors scorul de la 5-13, cât era la pauză, la 22-16. Apoi a venit succesul de la Zalău, unde Ana Maria Tănasie și colegele sale au egalat abia în minutul 50 şi au câştigat apoi cu 25-22.
Deși HC Unirea Slobozia este o nou-promovată și poate fi considerată o pradă ușoară pentru Aneta Pârvuț și colegele sale, antrenorii de la SCM îndeamnă la prudență. „HC Unirea Slobozia nu are presiune asupra obiectivului și își face socotelile firești să vină să câștige. De aceea considerăm că acest joc este foarte important pentru noi, ca mod de abordare în special. Sperăm ca jucătoarele noastre să facă un joc la fel de bun ca la Zalău sau ca acela nemaipomenit din repriza a doua cu Brăila. Ne dorim victoria, care aduce liniștea în grup și bucurie în sufletele celor care vor veni să ne vadă“, a spus Gheorghe Sbora.
„Nu întâmplător echipa din Slobozia are trei victorii, cu Vâlcea, Cluj și Mureș. Au fost aproape de surpriză și cu Brăila. Au transferat o jucătoare Pavel, de la Roman, un inter drept, Drăguț, de la Brăila, și o extremă stânga de la CSM București, Caragulea. Are jucătoare cu experiență și valoroase“, avertizează Aurelian Roșca.
Antrenorul craiovean a spus că în economia campionatului, victoriile de pe teren propriu sunt cele mai importante. „Am putut câștiga niște puncte foarte importante în deplasare, dar jocurile de pe teren propriu sunt foarte importante. E luptă mare pentru intrarea în play-off, nici o echipă nu vrea în play-out. În play-off înseamnă mai multă liniște, poți să te gândești și la mai mult, în funcție de cât ai investit, și, de ce nu, ai posibilitatea să pregătești noul sezon.

Pârvuț, soluție bună pe două posturi

Fără un inter care să arunce de la distanță, antrenorii craioveni improvizează meci de meci. O soluție foarte bună este Aneta Pârvuț. Jucătoarea convocată zilele trecute de Gheorghe Tadici la națională joacă la fel de bine și pe extremă dreapta și pe inter dreapta. „Ne-am adaptat la ce avem. Suplinim printr-o viteză bună de joc, prin lipsa unui inter care să arunce de la distanță. Punem accent pe tinerețea, prospețimea jucătoarelor și pe dorința lor de afirmare“, a explicat Aurelian Roșca.
Delegația craioveană a decis ca meciul cu Slobozia să se joace mai devreme cu o zi decât data stabilită, deoarece joia viitoare va fi o nouă etapă intermediară, iar Craiova va avea o zi în plus de odihnă până la partida de la U Cluj, ceea ce contează enorm.

Handbaliștii revin în Polivalentă

Handbaliștii de la CS Universitatea speră la o evoluție bună cu Brașovul
Handbaliștii de la CS Universitatea speră la o evoluție bună cu Brașovul

Tot sâmbătă, în Polivalenta din Bănie vor juca și handbaliștii de la CS Universitatea Craiova, de la ora 14.30, cu HC Brașov, în cadrul etapei a treia din Divizia A, seria B. Elevii lui Costin Dumitrescu și Cătălin Popescu au debutat în forță în noul sezon, cu o victorie în ultimele secunde, pe teren propriu, cu CSM Oradea, iar runda trecută craiovenii au fost învinși, în deplasare, de către CSM Satu Mare, scor 37-30. În ceea ce privește partida cu Brașovul (penultimul loc, 1 punct), oltenii pornesc cu prima șansă, iar faptul că vor juca din nou în Polivalentă, nu în sala de pe strada Brestei, îi va stimula mai mult.
„Ne dorim să obținem a doua victorie din acest sezon. Runda trecută, la Satu Mare am avut un arbitraj fantastic, dar cum am avut echipa incompletă, din diferite motive, am putut face mai mult. Nu știm prea multe informații despre echipa Brașovului. Ne-a bulversat puțin că au făcut egal cu Cluj runda trecută. Așteptăm craiovenii să ne vadă la lucru și să vadă că mai existăm și noi“, a declarat antrenorul Costin Dumitreascu.
Intrarea la cele două meciuri de handbal de sâmbătă va costa cinci lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS