9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Hai în optimi!

După două victorii frumoase și binevenite în campionat, CS Universitatea Craiova schimbă „frontul“, urmând să joace astăzi, de la ora 16.00 (netelevizat), în deplasare, cu FC Caransebeș, în 16-imile Cupei României. Așa cum a anunțat în urmă cu câteva zile, staff-ul tehnic a operat câteva modificări în lot după confruntarea de la Cluj, asftel ca echipa să nu resimtă prea rău oboseala în perspectiva confruntării de duminică, de pe teren propriu, cu ASA Târgu Mureș, și de a face față cu brio tuturor provocărilor oficiale. Pentru disputa de astăzi, din Banat, tehnicienii Sorin Cârțu și Emil Săndoi au ales următorii 18 fotbaliști: portari: Bojan Brac, Cătălin Straton, fundași: Ovidiu Dănănae, Stephane Acka, Adrian Avrămia, Cosmin Frăsinescu, Gabriel Velcovici; mijlocași: Madson, Mihăiță Pleșan, Alexandru Băluță, Andrei Sin, Nicușor Bancu, Dacian Varga, Viorel Ferfelea; atacanți: Andrei Ivan, Andrei Herghelegiu, Nerijus Vaskis, Nuno Rocha.
Au fost lăsați la „vatră“ portarul Cristi Bălgrădean, fundașii Sebastian Achim și Băgdan Vătăjelu, mijlocașii Târnăcop, Brandan – accidentat și atacanții Costin Curelea și Thaer Bawab – accidentați, ultimul primind ieri și o convocare la naționala Iordaniei, pentru două amicale împotriva Kuweitului, ce vor avea loc pe 10 şi 13 octombrie, la Amman.
„Curelea și-a revenit, dar după o comoție îi trebuie o perioadă de refacere. Nu știm exact dacă o să-l putem folosi duminică, o să vedem ce vor spune medicii zilele următoare. Bawab a părăsit terenul accidentat, a suferit o contuzie mai puternică, dar își va reveni până la partida cu ASA Târgu Mureș. Brandan va scăpa și el de suspendare cu FC Caransebeș, dar va lipsi Madson cu ASA, are patru galbene. Sperăm ca înlocuitorul lui să se ridice la nivelul așteptărilor“, a explicat antrenorul principal al oltenilor, Emil Săndoi, pentru GdS.

„Nu ne va fi ușor
cu FC Caransebeș“

Strategul echipei CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a afirmat că lotul alb-albastru are suficientă valoare încât să bifeze calificarea în optimile de finală și a punctat că se așteaptă la o partidă dificilă, recunoscând că la ultimele antrenamente s-au exersat și loviturile de la 11 metri.
„Uitându-ne la numele din lot nu putem spune că nu avem o echipă bună pentru acest meci de la Caransebeș, dar în nici un caz nu va fi un meci jucat dinainte. Uitați-vă cât de echilibrate au fost toate celelalte jocuri din Cupă. Nu ne va fi ușor cu FC Caransebeș. În orice caz, menajăm o parte dintre jucători, pentru că am avut și deplasarea de la Cluj, deci un program foarte greu. Noi în șase zile disputăm trei jocuri până la urmă… Și cu deplasare cu autocarul de la Cluj, la Craiova, apoi la Caransebeș, de asta vom menaja câțiva jucători pentru jocul de duminică, de pe teren propriu, cu ASA Târgu Mureș. Avem un lot numeros și cei care intră pe teren trebuie să-și demonstreze valoarea. În Cupă e posibil orice și bineînțeles că am exersat și loviturile de la 11 metri. Am trecut prin toate aspectele astea legate de joc, pentru că nu avem nevoie de surprize, trebuie să ne calificăm în optimile de finală“, a spus Emil Săndoi.

Sorin Bălu: O calificare în optimi ar însemna enorm

De partea cealaltă, antrenorul divizionarei secunde FC Caransebeș, calafeteanul Sorin Bălu, a afirmat că o victorie contra Craiovei ar însemna cea mai mare realizare pentru clubul „gugulan“ și că simplul fapt că elevii săi vor juca împotriva CS Universității Craiova este „o sărbătoare și o mare onoare“.
„Ne va aștepta o partidă foarte grea, Craiova își revine odată cu instalarea celor doi antrenori foarte valoroși, a legat două victorii și are cu siguranță un moral bun. Are jucători foarte valoroși în componența echipei, iar pentru noi nu poate fi decât o sărbătoare și o mare onoare că întâlnim o echipă de talia CS Universității Craiova. O calificare în optimi ar însemna enorm! Și așa o partidă în 16-imi cu CS Universitatea, pentru echipa FC Caransebeș este cea mai mare performanță din istorie. Dacă ne-am califica în optimi, ar fi o partidă care ar rămâne în analele fotbalului din Caransebeș“, a spus Bălu, pentru GdS.
Tehnicianul bănățenilor a mai afirmat că s-a bucurat pentru victoria alb-albaștrilor de la Cluj și că nu se poate spune că lotul grupării din Bănie pentru partida din Banat este slab valoric. „M-am bucurat din tot sufletul pentru victoria Craiovei de la Cluj, pentru că începe să redevină ce a fost, adică una din marile echipe ale României. Sunt convins că la noi, la Caransebeș, o să joace cu fotbaliști care au evoluat mai puțin, însă dacă ne referim la Pleșan, Varga, Ferfelea sau Velcovici, putem spune că sunt jucători extrem de valoroși și că doar conjunctura de moment a făcut ca ei să nu joace mai mult până acum. Din păcate, noi avem ceva probleme de lot. Am doi jucători pe care nu mă pot baza: portarul junior Octavian Rusu, care are probleme la un umăr, și jucătorul nostru cel mai bun și cel mai experimentat, închizătorul Gabriel Precup, care a venit de la CS Universitatea. El are probleme la gleznă și nu va putea evolua mâine (astăzi – n.r.). Am mulți olteni în echipă, așa cum am mai spus-o, și m-au asigurat că vor face tot ce depinde de ei să câștige acest meci. Dacă noi reușim să batem pe Craiova este formidabil, iar dacă nu, măcar să ne ridicăm un pic la nivelul partenerei noastre de întrecere“, a încheiat Sorin Bălu.
Partida de la Caransebeș va fi arbitrată de Marian Balaci (Severin), ajutat de asistenții Marius Bălan (Dej), Doru Claudiu Lucaciu (Cluj) și rezerva Andrei Lucian Țiții (Sibiu), observator fiind delegat Nicolae Marodin (București).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS