12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVoinea: Ne trebuie trei victorii

Voinea: Ne trebuie trei victorii

Voleibaliștii craioveni se pregătesc pentru noul sezon în compania a trei adversari puternici: Dinamo, Steaua și Caransebeș. Jucător de bază în formația olteană, Florin Voinea vrea victorii pe linie la Turneul „Radu Zamfirescu“, care va debuta astăzi, în Polivalenta din Bănie.

În acest sfârșit de săptămână, Sala Polivalentă din Craiova va găzdui un turneu amical de volei masculin, Cupa „Radu Zamfirescu“ (ediția a patra), cu participarea a patru echipe: SCM-U Craiova, Steaua București, Dinamo București și CS VC Caransebeș.
Se anunță o competiție puternică,  între echipe care vor avea un cuvânt greu de spus în noul sezon din  Divizia A1.
Programul turneului: astăzi, ora 16.00: Caransebeș – Dinamo; ora 18.00, SCM-U Craiova – Steaua; mâine, ora 16.00: Dinamo – Steaua, ora 18.00: Craiova – Caransebeș; duminică: ora 10.30: Caransebeș – Steaua, ora 12.30: Craiova – Dinamo. Intrarea spectatorilor va fi liberă.
Florin Voinea, jucător care a evoluat și în sezonul trecut la formația din Bănie, își dorește trei victorii la acest turneu, pentru un moral bun înainte de debutul campionatului. „Orice început de sezon este greu, mai ales când ai mereu colegi noi. Trebuie să lucrăm mult pentru omogenitate. Pentru a căpătă încredere, ne trebuie trei victorii, pentru că altfel pregătești campionatul când câștigi meciuri amicale. Încercăm să formăm cât mai repede o echipă competitivă“, a spus Voinea, jucător care a completat că nu a dus lipsă de oferte în intersezon, dar a preferat să rămână în Bănie.

Pascu a vorbit despre rivalitatea cu Dinamo

Antrenorul Dănuț Pascu își dorește ca în cele trei amicale să vadă ce mai trebuie corectat la echipă, una aproape complet schimbată, în condițiile în care au plecat șapte jucători și au venit alți șapte. Despre confruntarea cu Dinamo, formație care i-a eliminat pe olteni din Cupa României sezonul trecut, dar și din lupta pentru medalia de bronz, tehnicianul craiovean a mărturisit că este un derbi mai mult pentru el și pentru spectatori, deoarece sunt destul de puțini olteni în lot: „Să știți că la volei, rivalitatea dintre Craiova și Dinamo este mult mai mică decât la fotbal. Nu există termen de comparație. Meciurile acestea sunt speciale pentru public, presă și pentru mine, dar, pentru restul jucătorilor, Dinamo este un adversar ca toți ceilalți. Am decât trei olteni în echipă, restul sunt străini sau născuți în alte zone ale țării“.
SCM-U Craiova a disputat, săptămâna trecută, două amicale la Caransebeș, în compania nou-promovatei CS VC, formație în lotul căreia se regăsesc numeroși jucători care au îmbrăcat tricoul Craiovei, unii chiar în campionatul trecut. Primul joc a fost câștigat de bănățeni, cu 3-0, iar în al doilea s-au impus elevii lui Pascu, cu 3-1. „Am pierdut primul meci, dar ultimele două seturi au fost pierdute în prelungiri, apoi am câștigat al doilea joc. Invitația ne-a luat prin surprindere și nu lucrasem în formulă de bază decât două antrenamente înainte de aceste amicale. Ne-am dus total nepregătiți din punct de vedere al omogenității și al unei tactici de joc. Mai e mult de lucru până să ajungem la parametrii competitivi“, a spus Pascu despre acel turneu.
Reamintim că, pentru noul sezon, obiectivul formației craiovene este clasarea pe un loc care să permită accederea, pentru al treilea an consecutiv, în cupele europene. În ceea ce privește Cupa CEV, despre adversarul din primul tur, Partizan Belgrad, jucătorul Florin Voinea a spus că este accesibil.

Fetele au turneu
la Lugoj

Și echipa feminină de volei de la SCM-U Craiova va participa în acest sfârșit de săptămână la un turneu de verificare, unul internațional, la Lugoj, urmând să întâlnească formația locală, o echipă din Serbia și una din Ungaria. Antrenorul principal al oltencelor, Alex Cosma, care în noul sezon va fi ajutat de Adrian Popescu, a spus că are lotul complet din punct de vedere numeric, dar că ar mai fi avut nevoie de un centru.
Având ca obiectiv menținerea în prima divizie, Cosma și-a propus o prestație cât mai bună în campionatul care va debuta pe 15 octombrie: „Ne-au plecat cinci jucătoare, patru la alte echipe, iar una s-a retras. Am adus patru fete, iar lotul cuprinde, în mare parte, jucătoare tinere, dornice de afirmare. Acum e greu să facem previziuni. Prevăd o luptă mai strânsă ca anul trecut pentru play-off și evitarea retrogradării“. Săptămâna viitoare, Sorina Buz și colegele sale vor merge la alt turneu, la Târgu Mureș, unde vor întâlni echipa gazdă, Blajul și Piatra Neamț. Din păcate, anul acesta nu se va mai ține Memorialul „Ion Constantinescu“ de la Craiova. „Echipele pe care le invitasem au declinat oferta, preferând să meargă la turnee mai aproape de casă“, a explicat antrenorul echipei din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS