10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCSU - victorie chinuită, dar meritată

CSU – victorie chinuită, dar meritată

Formaţia CS Universitatea Craiova s-a impus cu 1-0 în partida susţinută ieri seară, pe „Ion Oblemenco“, în compania Oţelului Galaţi, contând pentru etapa a 7-a din Liga I. Unicul gol al meciului a fost marcat de Madson (’60).
Schimbată mult faţă de ultima dispută din campionat, pe banca tehnică luând loc cuplul de antrenori Sorin Cârţu – Emil Săndoi, iar în teren şi pe banca de rezerve fiind destule noutăţi, CS Universitatea a început bine meciul cu Oţelul. Căpitanul Costin Curelea a fost faultat în apropierea careului de 16 metri, dar Băluţă nu a reuşit să „ridice“ mingea peste zid din lovitură liberă (’4). A urmat un şut al lui Achim de la 25 de metri, mult peste (’12), şi o ocazie mare a oaspeţilor: Zaharia a alergat 20 de metri cu Achim în „spate“, pe partea stângă, a centrat în careu pentru Tudorie, iar reluarea acestuia cu capul a trecut puţin pe lângă bară (’15).
Răspunsul Craiovei a venit în minutul 33, când Curelea a şutat puternic, de la 20 de metri, din întoarcere, dar Plopeanu a respins în corner, apoi Nuno Rocha a reluat cu capul o centrare venită de pe dreapta, mingea poposind pe plasă (’35). CSU a încheiat repriza în atac, Kay a reluat cu capul o centrare venită dintr-o lovitură liberă, executată de Brandan, dar Plopeanu a scos-o de lângă bara din stânga (’38), apoi tot el a trimis peste dintr-o poziţie favorabilă (’45).

Kay, roşu inutil

La reluare, CSU, presată şi de situaţia din clasament, s-a avântat în atac, însă oaspeţii au anihiliat perfect acţiunile ofensive. Nervii s-au întins la maximum în tribune şi pe teren în minutul 50, când Kay, autorul mai multor faulturi dure în această partidă, a văzut direct cartonaşul roşu după o intrare periculoasă asupra lui Karlik, undeva la 35 de metri de poartă.
Prima oportunitate de gol din repriza secundă a venit abia în minutul 57, când Bancu a reluat cu capul, peste poartă, o centrare venită de pe stânga. Deşi se aflau în inferioritate numerică, alb-albaştrii au reuşit să deschidă scorul în minutul 60, Madson prinzând o „torpilă“ de la aproximativ 25 de metri direct la vinclu, declanşând bucuria în tribune.
După deschiderea scorului, oaspeţii au ieşit la joc şi s-au apropiat de câteva ori periculos de poarta lui Bălgrădean, care a fost la post de fiecare dată, păstrând tabela neschimbată până la final.
CS Universitatea Craiova a obţinut o victorie extrem de importantă în economia campionatului, urcând de pe ultima poziţie, pe locul 16.  
CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Kay, Izvoranu (’46, Acka), Vătăjelu – Băluţă (’53, Târnăcop), Madson (’80, Pleşan), Brandan, Bancu – Nuno Rocha, Curelea. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.
Oţelul Galaţi: Plopeanu – Cojoc, Miron, Sipovic, Murgoci – Milea (’56, Adăscăliţei), Cucu, Karlik – Tudorie (’60, Jula), Cristea (’71, Ciftci), Al. Zaharia. Antrenor: Hans Michael Weiss.
Cartonaşe galbene: Pleşan ’90+2 / Miron ’3, Zaharia ’28, Milea ’55, Karlik ’63.
Cartonaşe roşii: Kay ’50 / Citfci ’90.
Au arbitrat: Dragoş Istrate – Adrian Ghinguleac, Stelian Slabu; Denis Haidiner.
Observatori: Alexandru Eduard, Cornel Sorescu.

Săndoi, fericit

Antrenorul CSU Craiova, Emil Săndoi, a afirmat că se bucură foarte mult pentru cele trei puncte contabilizate. „Știam că o să avem un meci greu, nu trebuie să uităm că Oțelul venea după un rezultat de egalitate în deplasare și o victorie acasă. Faptul că venise etapa a șaptea și noi nu aveam nici o victorie să știți că a turnat plumb în picioare jucătorilor… Este foarte importantă această gură de oxigen pe care am luat-o, pentru că jucătorii aveau mare nevoie de succes ca să se descătușeze. Ne bucurăm din suflet că au reușit această victorie, mai ales că a fost obținută în condițiile date, cu un jucător în minus o mare parte din repriza a doua. Din punct de vedere tactic, eu zic că au stat foarte bine în teren, au respectat toate sarcinile pe care noi le-am dat. Kay a avut o intrare necontrolată, care s-a soldat cu cartonașul roșu și care putea să ne pună mari probleme. Madson a reușit un gol de excepție, care ne aduce trei puncte extrem de importante. Ne bucurăm că am părăsit ultima poziție din clasament și sper să o părăsim și pe cea pe care o deținem în momentul de față“, a spus Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS