17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU și-a luat doza de moral cu Podariul

CSU și-a luat doza de moral cu Podariul

CS Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 3-2 în amicalul disputat ieri-seară, pe terenul „Petre Deselnicu“, în fața divizionarei C ACS Podari. Golurile alb-albaștrilor au fost marcate de Izvoranu (12), Sin (21) și Burlacu (47). Replica podărenilor a venit prin Preda (83) și Segărceanu (85), pe fondul schimbărilor efectuate de gruparea gazdă. De menționat că trupa lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi a irosit și o lovitură de pedeapsă, prin Iuga (80).
CSU Craiova: Bălgrădean – Dănănae, Acka, Izvoranu, Velcovici – Varga, Pleșan, Tîrnăcop, Sin – Gângioveanu, Herghelegiu. Au mai intrat: Popescu – Avrămia, Cârstea, Jurj, Burlacu, Ghincea, Manea, Farcaș, Iuga, Miculaiciuc, Hreniuc, Petre. Antrenori: Sorin Cârțu, Emil Săndoi.
ACS Podari: Nedelcovici – Stoian, Dina, Dreșcă, Stănia – Ciocârlă, Murgan, Săceanu, Răduț – Niculescu, Orban. Au mai intrat: Mecea – Preda, J. Nicolae, Ciocioană, Crângoiu, M. Stoica, Segărceanu, Dragomir, Luncan, Pitulice. Antrenor: Victor Naicu.

Cârțu, mulțumit

La finalul partidei, directorul tehnic al echipei CSU Craiova, Sorin Cârțu, s-a arătat mulțumit de modul cum s-au mișcat elevii săi în teren, apreciindu-i și pe juniorii utilizați în repriza a doua. „Gata, am mai luat trei puncte. Avem șase în amicale și cu două din clasament avem opt puncte, am ieșit din zona retrogradării“, a glumit „Sorinaccio“. „Strategia noastră este ca în fiecare săptămână să facem jocuri de verificare, să le dăm o competiție și celor care joacă mai puțin, astfel ca atunci când avem nevoie de ei să dea un randament bun. Vom juca împotriva unor echipe fie de Liga a III-a, fie a II-a, în funcție de posibilități. Tîrnăcop este un jucător pe care l-am legitimat pe ultima sută de metri, îl știm, este un fotbalist de travaliu, de mijlocul terenului și de laterală, unde suntem cât de cât descoperiți, și cred că ne va ajuta. Problema lui Gângioveanu este mai specială. A fost un mare talent al Craiovei, un jucător care s-a pierdut în ultimii ani și încercăm să-l recuperăm. Acum depinde și de el, va fi mult de muncă, pentru că e în urmă mult cu pregătirea, dar la calitățile pe care le are ne așteptăm să-și revină. Nu știu dacă vor mai veni și alți jucători. Am avut astăzi (ieri – n.r.) o discuție pentru un jucător de mare calitate și să vedem dacă putem să-l aducem. Sârbii de la OFK pe care i-am remarcat nu vor veni. A fost totul prea în viteză și nu poți face niște transferuri de tipul ăsta. Îi vom urmări, Vasiljevic este un jucător foarte interesant, și ne vom decide pe parcurs. I-am văzut și pe copii la lucru astăzi și pot spune că sunt niște puști buni și vor face cu noi pregătire în continuare. Mă refer la Cârstea, Iuga, Miculaiciuc și Manea. Sunt jucători care cred că vor spune ceva în fotbal“, a declarat Cârțu, punctând că și-ar dori să obțină o victorie contra Oțelului, dar și un parcurs bun în Cupa României. „Noi sperăm să obținem rezultate cât mai bune în toate competițiile în care suntem angrenați, dar deocamdată trebuie să ieșim din zona în care ne aflăm, că ne dă frisoane“.

 

Tîrnăcop: Mă simt bine în tricoul alb-albastru

 

Ajuns ieri în Bănie, Ionuţ Tîrnăcop a luat contact cu lotul alb-albastru la antrenamentul de dimineaţă, iar pe seară a jucat contra Podariului şi nu a făcut-o deloc rău, remarcându-se cu două şuturi frumoase, de la distanţă, unul dintre ele nimerind bara. „Abia am ajuns, aceasta este prima zi de antrenament. Sper să dau randamentul scontat, să ne îndeplinim obiectivul. La origini sunt oltean, aşa că am venit mai aproape de casă. Copil fiind, din zonă, vă daţi seama că ţineam cu Universitatea. Mă simt bine în tricoul alb-albastru, mi s-a îndeplinit un vis. Colegii pe care i-am avut la Sportul mi-au vorbit de proiectul de aici, din Bănie. Sper ca împreună să facem treabă bună, să ridicăm cât mai sus echipa“, a spus Tîrnăcop.

Naicu: A fost un antrenament util

Tehnicianul podărenilor, Victor Naicu, a admis că amicalul le-a prins bine și elevilor săi: „Pentru noi a fost un antrenament util. Și noi aveam nevoie de încă un meci, pentru că avem jucători care au venit la începutul acestei săptămâni și nu au făcut pregătirea de vară. Sunt jucători cu nume rezonante la noi în echipă, dar care vin după o pauză destul de mare și mă refer la cei aduși de la FCU, care au nevoie de timp pentru a intra în ritm. Îmi doresc foarte mult să înregistrăm sâmbătă prima victorie în campionat, cu toate că întâlnim pe CS Afumați. E cel mai dificil adversar din seria noastră, cu un buget astronomic pentru Liga a III-a, dar încercăm să câștigăm“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS