13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona și-a asigurat prezența la Turneul Campioanelor

Simona și-a asigurat prezența la Turneul Campioanelor

Chiar dacă nu s-a calificat în semifinale la US Open, jucătoarea română de tenis Simona Halep (locul 2 WTA) și-a asigurat prezența la Turneul Campioanelor de la Singapore. În urma celorlalte surprize înregistrate la Flushing Meadows, Simona este calificată matematic la Singapore, alături de Serena Williams și Maria Șarapova. Ultima dată când România a avut o reprezentantă la acest turneu s-a întâmplat în 1998, când Irina Spîrlea a ajuns până în semifinale. „Trebuie să joc meci de meci cu gândul să ajung la Turneul Campioanelor. Nu vreau să mă sperii de faptul că trebuie să apăr aceste puncte, am încredere în mine. Voi încerca să-mi apăr punctele şi să mă menţin cât mai sus în clasamentul WTA“, declara Simona înainte de turneul american.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, se va disputa, începând din octombrie, la Singapore. Turneul Campioanelor reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs. Competiţia este dotată cu premii în valoare de 6,5 milioane de dolari.

Nu pierde locul doi

Eugenie Bouchard, singura tenismena care o putea detrona pe Simona Halep de pe locul doi WTA, a pierdut aseară în faţa Ekaterina Makarova, scor 6-7 (2-7); 2-6.  „După Wimbledon am fost puțin chinuită de accidentări. Am fost nevoită să îmi reduc mult timpul de antrenament, iar asta se vede pe teren, mai ales după câteva meciuri grele, cum au fost cele de pana acum”, a spus Bouchard la finalul meciului.

Şarapova, Kvitova şi Bouchard puteau profita de înfrângerea suprinzătoare a jucătoarei noastre în turul trei şi să o depăşească în clasament, dar toate trei au fost eliminate prematur. Maria Şarapova (favorita numărul cinci) a părăsit US Open-ul în turul patru, jucătoarea din Rusia fiind învinsă în trei seturi de Caroline Wozniacki (cap de serie numărul zece), scor 4-6, 6-2, 2-6.

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost eliminată încă din turul trei de la US Open de jucătoarea croata Mirjana Lucic-Baroni, locul 121 WTA.

Tot aseară, Serena Williams a trecut de Kaia Kanepi, Flavia Pennetta de Casey Dellacqua şi Victoria Azarenka de Aleksandra Krunic.

Șanse minime să devină lider

Șansele Simonei Halep de a deveni numărul 1 mondial până la finalul lui 2014 s-au redus considerabil. Simona are de apărat puncte importante în acest final de an, iar Serena Williams arată o formă incredibilă – este in sferturi la turneul american, urmând să joace împotriva Flaviei Pennetta. Celelalte partide din sferturi: Victoria Azarenka – Ekaterina Makarova, Belinda Bencic – Shuai Peng, Caroline Wozniacki – Sara Errani.

Și Tecău a fost eliminat

Horia Tecău a părăsit aseară turneul de dublu de la US Open în faza optimilor de finală alături de partenerul sau Jean-Julien Rojer. Cei doi au pierdut în mai puțin de o oră de joc în fața perechii spaniole formată din David Marrero și Fernando Verdasco, favoriți 7, cu 6-3, 6-2. În acest an de debut pentru ei ca echipă de dublu, Tecău și Rojer nu au depășit faza optimilor de finală la nici un turneu de Mare Șlem, optimi de finală fiind cel mai bun rezultat al lor la Roland Garros, Wimbledon și acum la US Open. Tecău și Rojer forțează în ultima parte a sezonului calificarea la Turneul Campionilor unde ajung cele mai bune opt perechi din lume.

 Despre Turneul Campioanelor

Turneul Campioanelor este competiţia care încheie sezonul de tenis şi la care participă cele mai bune 8 jucătoare din anul respectiv. Prima ediţie a avut loc la Houston în anul 1971, în luna august. Din 1972 turneul s-a disputat în finalul sezonului. Între 1972 şi 1974 turneul a avut loc în octombrie, iar din 1975 până în 1986 a fost programat în luna martie. În 1986, Asociaţia Jucătoarelor de Tenis (WTA) a adoptat sistemul de desfăşurare a sezonului din ianuarie în noiembrie, astfel că în acel an s-au desfăşurat două Turnee ale Campioanelor, în martie şi noiembrie. Martina Navratilova este cea mai titrată jucătoare, cu opt turnee câştigate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS