21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGenerația WhatsApp a câștigat Cupa Rotaract

Generația WhatsApp a câștigat Cupa Rotaract

http://www.youtube.com/watch?v=JkOCDjgwHyM

\n

Ediția a doua a competiției de volei pe nisip Cupa Rotaract, desfășurată în parcarea Sălii Polivalente din Craiova, s-a încheiat duminică seară cu victoria echipei Generația WhatsApp. Câștigătorii au învins în finală echipa Operei Române, iar pe locul trei s-a clasat Școala de Volei, care a trecut în finala mică de Prokinetic. Turneul, organizat de Rotaract Craiova și Sala Polivalentă, a reunit la start 32 de echipe și a avut ca scop caritabil reamenajarea Grădiniței nr. 35 din Bariera Vâlcii.
Participanții au mărturisit că s-au distrat și totodată se simt mândri că pot ajuta niște copii să aibă condiții mai bune la grădiniță. „A fost frumos și mi-a plăcut foarte mult ideea care încurajează sportul și totodată ajută copiii, prin renovarea grădiniței“, a spus Andreea Chifu, componentă a echipei de pe locul trei, Școala de Volei, echipă care a avut și cea mai tare galerie, conform organizatorilor.
Carla Eliza Ungureanu a evoluat la echipa campioană, dar a și arbitrat meciuri. „Mi-a plăcut mult. Am și arbitrat și apoi am jucat și eu. Vom participa și anul viitor“, a declarat Carla pentru GdS. Numele formației câștigătoare a fost dat pornind de la ideea că în fiecare seară de luni componenții echipei merg să joace volei la Colegiul Național «Nicolae Titulescu», iar toate detaliile sunt puse la punct pe WhatsApp, celebra aplicație de mesagerie instant.

Dușuri reci, din cupa unui exacavator

Pentru a se răcori, câțiva participanți au beneficiat de dușuri reci, fie direct de la furtun, pe teren, fie apa a fost turnată din cupa unui excavator.  „E o senzație de nedescris să îți curgă apă rece din excavator. A fost amuzant și ne-am răcorit“, a explicat Andrei, unul dintre „beneficiarii“ dușului rece oferit gratuit de organizatori.
Reprezentanții echipelor de pe podium au primit diplome, cupe, dar și premii de la sponsori, chiar și vouchere la un cabinet stomatologic, iar spectatorii au participat la o tombolă ale cărei premii au fost tricouri, rucsaci, șepci și o tabletă.
Rareș Cojocaru, președintele Rotaract Craiova, a tras concluziile după această competiție: „Cred că a fost bine. Am adunat destui bani, prin mai multe modalități. Am făcut și limonadă, am dat-o gratuit, iar cine a dorit a donat bani. Dorim ca această cupă și devină un eveniment Rotary cu tradiție în Craiova“.
Organizatorii au strâns din taxa de înscriere și din donații, aici incluzând și sprijinul oferit de o o firmă de construcții, care va ajuta cu materiale, aproximativ 20.000 de lei.  În perioada următoare împreună cu partenerii cei de la Rotaract vor merge la Grădinița nr. 35 din Bariera Vâlcii pentru a vedea încă o dată necesarul, apoi vor începe lucrările de renovare pentru ca micuții să beneficieze cât mai repede de noul mobilier și de celelalte îmbunătățiri care vor fi aduse localului instituției de învățământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS