10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii s-au făcut de râs cu Astra

Alb-albaştrii s-au făcut de râs cu Astra

Oficialii CS Universitatea Craiova au făcut sacrificii mari ca echipa să joace în Liga I, promiţând Băniei o echipă care să-i facă cinste. Visele conducătorilor tind să devină o glumă proastă dacă ne uităm în clasament după primele şase etape, ultimul loc şi o „avere” de doar două puncte alimentând previziuni de coşmar pentru Curelea şi compania. După fiecare joc de până acum, Jerry Gane şi elevii săi s-au scuzat, afirmând că primele 45, 55 sau 60 de minute au fost bune şi că e nevoie de timp ca să se creeze omogenitatea şi premisele echipei de vis de care se vorbea la începutul campionatului. Aşa şi este,  însă cu trecerea timpului problemele CSU se adâncesc, iar fraza „avem nevoie de răbdare”, rostită de antrenorul Jerry Gane înainte şi după fiecare meci din Liga I, începe să le provoace dureri de cap fanilor, care vor o soluţie rapidă de redresare.

 

Umilinţă maximă la Giurgiu

 

CS Universitatea Craiova a „reuşit” să se facă de râs ieri seară, la Giurgiu, pierzând cu 5-0 în faţa Astrei, în etapa a şasea, la capătul unui joc prost în prima repriză şi dezastruos în cea de-a doua. „Călăii” grupării oltene au fost Budescu (’45, ’58, ’83 – penati), Bukari (’49) şi Enache (’85).

Alb-albaştrilor le-a trecut „glonţul” pe la ureche încă din minutul 3, când Astra a marcat prin De Amorim, dar golul a fost anulat pe motiv de offside, aceeaşi decizie luându-se şi la reuşita lui Enache din minutul 14. CSU a replicat prin Curelea (’9, ’22) şi Nuno Rocha (’10), care a nimerit bara, şi părea capabilă să marcheze la Giurgiu. Bukari a nimerit şi el butul lui Irimia (’27), care a fost salvat de bară şi la lovitura de cap lui Oros, din minutul 39, iar până la urmă portarul Craiovei a scos mingea din plasă. Budescu a şutat puternic, pe jos, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, iar Irimia, deşi se afla pe direcţia balonului, a scăpat mingea printre mâini, astralii intrând astfel la cabine în avantaj (’45, 1-0).

 

A fost „măcel” după pauză

 

Jerry Gane şi-a îmbărbătat elevii la cabine şi le-a cerut să atace şi să forţeze egalarea, în felul acesta având şanse mari să le închidă gura contestatarilor. Planurile antrenorului CSU au fost date peste cap la doar patru minute de la reluare, De Amorim şi-a bătut joc efectiv de Achim şi de Frăsinescu în careu şi a pasat printre picioarele lui Kay până la Bukari, care a pus latul pentru 2-0, ca la antrenament. Alb-albaştrii nici nu şi-au revenit bine, că au văzut iarăşi mingea în poartă, de data asta Budescu a fost cel care a pus latul la o centrare pe jos venită de la Junior Morais (’58, 3-0).

Fără să mai aibă ceva de pierdut, Jerry Gane s-a gândit că n-ar strica să marcheze şi CSU golul de „onoare” şi astfel i-a introdus pe Varga, Ferfelea şi Ivan, dar în zadar. Tabela a rămas „înţepenită” până în minutul 82, când scorul a devenit 4-0, Budescu marcând de data aceasta din penalti, lovitura fiind dictată în urma unui intrări întârziate a lui Kay asupra lui Morais. Pentru ca umilinţa să atingă cote maxime, Enache a înscris şi el, a făcut 5-0 şi astfel Astra Giurgiu ne-a demonstrat că CSU e departe rău de performanţă.

În tot acest timp, CSU s-a apropiat „timidă” de poarta adversă, Silviu Lung jr. având de apărat doar un şut de la 25 de metri al lui Ferfelea (’69), cam puţin pentru o echipă cu un buget consistent ca al Craiovei.

 

Jerry Gane: Sunt un luptător, niciodată n-am cedat

 

După joc, antrenorul formaţiei CSU Craiova, Jerry Gane, a admis că situaţia din clasament este disperată, dar a afirmat că el nu renunţă la postul său şi că va discuta în acest sens cu finanţatorii echipei. „Cred că am întâlnit echipa momentului. E o situaţie îngrijorătoare. În şase etape am întâlnit toate echipele bune ale campionatului. Sperăm să ne revenim, să avem tăria să trecem peste această perioadă. Sunt un luptător, niciodată n-am cedat. Sigur, conducerea va decide în ceea ce priveşte situaţia mea. Am avut discuţii cu cei din conducere, nu s-a pus problema până acum să plec. Voi avea o discuţie cu ei, acum suntem la cald, şi vom vedea ce vom face”, a spus Gane, la Dolce Sport.

Până la clarificarea situaţiei privind postul de antrenor, conducerea CSU a decis ca jucătorii şi staff-ul tehnic să nu aibă liber şi să asude din greu în aceste două săptămâni de pauză competiţională, prilejuită de debutul naţionalei României în preliminariile Euro 2016.

 

Isăilă: Am căpătat maturitate în ultimii doi ani

 

De partea cealaltă, tehnicianul Astrei, Daniel Isăilă, s-a arătat mulţumit cu scorul afişat pe tabela de marcaj. „Sunt fericit pentru victorie, pentru că am marcat multe goluri şi pentru a doua repriză în general. Am încercat să retuşez la pauză ce nu a mers bine. Le-am explicat că e important să circule mingea, nu să abuzăm de acţiuni individuale. Normal că avem mai multă încredere după ce am eliminat-o pe Olympique Lyon. Am căpătat maturitate în ultimii doi ani. E important să ne dorim în continuare să mergem pe aceeaşi linie”, a spus Isăilă.

Astra Giurgiu: Lung jr. – Rus (’46, Pliatsikas), Ben Youssef, Oros, Morais – Seto, Laban – Enache, Budescu, De Amorim (’76, Al. Ioniţă II) – Bukari (’62, Grandin). Antrenor: Daniel Isăilă.

CSU Craiova: Irimia – Achim, Frăsinescu, Kay, Vătăjelu – Madson, Brandan – Băluţă (’61, Varga), Nuno Rocha (’67, Ferfelea), Bancu (’79, Ivan) – Curelea. Antrenor: Jerry Gane.

Cartonaşe galbene: Oros ’35, Pliatsikas ’60 / Brandan ’45, Nuno Rocha ’45, Kay ’82.

Au arbitrat: Cristian Balaj – Alex Cerei, Szabo Gero; Teodor Crăciunescu.

Observatori: Marian Ivan, Dan Petrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS