24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova înfruntă vedetele de la HCM Baia Mare

Craiova înfruntă vedetele de la HCM Baia Mare

https://www.youtube.com/v/Q5Vtzs1yGO0

\n

Noul sezon din Liga Națională de handbal feminin debutează astăzi, cu meciul SCM Craiova – HCM Baia Mare (ora 18.00). Cu o echipă tânără, antrenorii olteni Roșca și Sbora invită craiovenii la un spectacol handbalistic.

SCM Craiova și campioana HCM Baia Mare deschid astăzi noul sezon din Liga Națională de handbal feminin. Meciul programat la ora 18.00 (Digi 24 Craiova) în Sala Polivalentă din Bănie se anunță extrem de interesant. Baia Mare, formație care în intersezon a adus o mulţime de vedete, pornește favorită, iar gazdele doresc să se ridice la nivelul adversarei, chiar dacă cele două formații au obiective și bugete diferite.
SCM Craiova are ca obiectiv, pentru acest sezon, clasarea în primele opt echipe ale campionatului, adică accederea în play-off, în timp ce maramureșencele și-au propus să câștige un nou titlu național, dar mai ales să ajungă în semifinalele Ligii Campionilor.
Cu o zi înainte de meci, antrenorii echipei craiovene, Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora, au vorbit despre așteptările din acest sezon. „Începem un campionat interesant. Avem o echipă tânără, ambițioasă, și ne-am propus obiective îndrăznețe. Cu multă muncă și cu șansă sperăm să realizăm ce ne-am propus, adică clasarea în primele opt echipe. Avem caractere deosebite în echipă, fete frumoase, care pot aduce lumea la sală“, a spus Roșca, antrenor care în această vară a obținut titlul mondial cu naționala de junioare a României. „Încercăm să menținem un standard cât se poate de ridicat în procesul de pregătire și așteptăm și o evoluție pe măsură. Nu avem obsesia rezultatelor, dar ne obsedează modul cum transpunem în joc ceea ce facem la antrenamente“, a adăugat profesorul Sbora.
Tot ieri au fost prezentate și jucătoarele venite în pauza competițională la SCM: Aneta Pârvuț, Ana Maria Tănasie, Cynthia Tomescu, Alexandra Georgescu, Mădălina Bonea, Irina Lazarin și norvegianca Ane Eidem.

Buceschi: Jucătoarele împrumutate nu se vor da deoparte

Pârvuț, Tănase și Tomescu au venit chiar de la campioana Baia Mare, sub formă de împrumut. „Mergem la Craiova, unde vom întâlni foste jucătoare de la HCM, care, stați liniștiți, nu se vor da deoparte“, spunea în urmă cu câteva zile antrenorul campioanei, Costică Buceschi. Roșca are numai cuvinte de laudă la adresa celor trei și a mărturisit că ar vrea ca acestea să continue și în sezoanele viitoare activitatea la SCM Craiova: „Avem trei jucătoare de la Baia Mare, dar ele pot rămâne și în viitor la Craiova. Avem nevoie de ele. Dacă le convingem că ne dorim performanță și dacă publicul le agreează, de ce să nu le adoptăm?! Sunt valoroase, multe dintre ele sunt oltence. Au venit cu inima deschisă, nu să facă figurație, ci vor să joace la capacitate maximă. Suntem încântați de cum se pregătesc. Pentru meciul cu Baia Mare, sperăm într-un joc bun, pe placul publicului, să ne ridicăm la nivelul partenerilor de joc. Luăm un prim contact, vedem unde suntem față de handbalul internațional, pentru că Baia Mare atacă marea performanță“.

Maramureșencele, pregătite de un meci dificil

HCM Baia Mare a cucerit miercuri primul trofeu din acest sezon, Supercupa României, după ce a învins HCM Roman la Brașov. Băimărencele au ajuns încă de miercuri în Bănie și nu cred deloc că vor avea parte de un meci ușor azi. „Fiecare echipă își dorește să câștige în fața HCM-ului. Normal că noi nu vom ceda, ne vom bate până la sfârșit“, a declarat Valentina Ardean Elisei. „Toate meciurile vor fi grele, deoarece fiecare echipă își dorește să învingă Baia Mare“, a considerat băileșteanca Ada Nechita. „Sperăm să jucăm cât mai bine pentru că fetele de la Craiova se vor ține de noi, așteaptă cu nerăbdare să joace împotriva HCM-ului, sunt o echipa odihnită“, a adăugat Buceschi.
Suporterii craioveni nu au uitat că ultimul meci dintre Craiova și Baia Mare din Polivalentă nu s-a mai jucat, deoarece oltencele nu au avut vizele medicale la zi. „Acum se va juca sigur, fetele au viza din 21 august“, a asigurat ieri Tanța Florescu, organizatoare de competiții la echipa olteană.

Duel între cele două norvegience din România

Meciul de astăzi va aduce pe teren singurele jucătoare norvegience din campionatul românesc. La HCM Baia Mare evoluează supervedeta naționalei nordice, Camilla Herrem, iar la Craiova va juca Ane Eidem, de 21 de ani, componentă a lotului olimpic al Norvegiei.
Antrenorii craioveni și-ar mai dori o jucătoare, pentru linia de 9 metri. „Este posibil să vină o fată tot de la Baia Mare, un inter care să poată să arunce de la depărtare“, a spus Roșca. Revenind la meci, trebuie spus că un bilet costă cinci lei, iar copii sub 14 ani vor avea acces gratis.

Au făcut ședință foto

Ieri la prânz, componentele lotului craiovean și staff-ul tehnic au participat la o ședință foto. Fetele au fost extrem de zâmbitoare și bine dispuse și s-au fotografiat în noul echipament, pe care se pot vedea logo-urile sponsorilor, dar și cel cu Craiova Intencity, capitală culturală 2021. „Manifestările sportive sunt sociale și suntem integrați în proiectul comunității de a face ca orașul să devină capitală culturală europeană. Vrem să promovăm pozitiv imaginea Craiovei“, a argumentat Petrișor Albu, purtătorul de cuvânt al SCM. Revenind la lotul craiovean, acesta cuprinde jucătoarele: Mirela Pașca, Ionica Munteanu (portari), Ane Eidem, Cătălina Cioaric, Cynthia Tomescu, Alexandra Georgescu, Irina Lazarin, Anca Amariei, Ana Maria Tănasie, Aneta Pârvuț, Carmen Șelaru, Cristina Florica, Ana Maria Apipie, Mădălina Bonea și Andreea Ianași.

Dorinţele jucătoarelor nou-venite

Aneta Pârvuț: Mă bucur enorm că am ajuns la Craiova. Avem un meci foarte dificil cu Baia Mare și sperăm să-i facem față cu brio, să ieșim cu capul sus de pe teren. Avem o echipă tânără și ne dorim să arătăm ce putem, de ce suntem în stare.
Ana Maria Tănase: Sperăm să facem o figură cât mai frumoasă în campionat. Mâine avem un meci greu, dar suntem o echipă foarte unită, iar asta ne va duce la un rezultat foarte bun.
Alexandra Georgescu: Am niște colege minunate, niște antrenori minunați.
Mădălina Bonea: Îmi doresc să pot ajuta echipa, să avem multe meciuri bune.
Cynthia Tomescu: Mă bucur că am ajuns în acest colectiv frumos.
Irina Lazarin: Mă bucur că m-am întors acasă, la Craiova, mă bucur că lucrez cu primul meu antrenor, Aurelian Roșca. De data aceasta, am găsit o echipă deosebită, cu fete cu caractere minunate. Sper să ne îndeplinim obiectivul.
Ane Eidem: Îmi place orașul, echipa. Cred că dacă jucăm bine în apărare avem o șansă cu Baia Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS