22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCăle a acceptat provocarea lui FC Olt Slatina

Căle a acceptat provocarea lui FC Olt Slatina

Mijlocaşul craiovean Robert Căle a reuşit să obţină acordul firmei care se ocupă de falimentul FC Universitatea Craiova ca să evolueze, pentru un an, la FC Olt Slatina. Fotbalistul de 21 de ani se bucură intens pentru revenirea în circuit după pauza forţată de care a avut parte, sperând să facă o treabă excelentă sub comanda lui Dan Oprescu. „Încă nu am semnat cu FC Olt, dar cu siguranţă o voi face săptămâna viitoare. Glumind puţin, pot spune că rămân fidel Olteniei. Am ales Slatina pentru că ştiu că aici este un club serios, care are ca obiectiv clasarea în primele şase locuri. Sper să avem un an bun şi, de ce nu, să intrăm chiar în Liga I. Mă gândesc la promovare, pentru că sunt condiţii bune, lotul este valoros, sunt şi jucători tineri, foarte talentaţi, dar şi cu experienţă, şi asta e foarte bine. Vă spun sincer că îmi place foarte mult de antrenorul Dan Oprescu. Este un bun pedagog, ne dă încredere tuturor şi pune mare accent pe pregătirea fizică“, a spus Robert Căle, povestind că a fost foarte bine primit în lotul alb-vişiniu. „Nea Aurică Tufan, pe care l-am avut masor la FCU Craiova, a venit în vestiar şi le-a spus băieţilor că eu am fost preferatul lui Victor Piţurcă. M-am simţit bine, ce pot să zic. Despre Victor Piţurcă pot spune că a fost antrenorul care m-a promovat la echipa mare, când aveam 17 ani, m-a luat în cantonament şi îşi pusese mari speranţe în mine, dar s-a întâmplat ca relaţia sa cu Adrian Mititelu să se strice şi asta m-a afectat şi pe mine indirect“, a mai spus mijlocaşul craiovean, pentru GdS.
Robert Căle nu a făcut deplasarea la Târlungeni, acolo unde FC Olt va juca mâine, împotriva Unirii, partida din prima etapă a ligii secunde fiind programată de la ora 11.00. „Nici nu am semnat contractul şi nici nu sunt pus la punct cu pregătirea fizică. Nu am stat degeaba toată vara, dar una e să te pregăteşti singur şi alta e cu echipa, să mergi în cantonament şi să susţii câteva jocuri amicale. Eu voi fi 100% în etapa a patra, sunt convins de asta“, a explicat tânărul mijlocaş.

Plânge după FCU, dar n-ar refuza-o pe CSU

Produs al CSJ Ştiinţa U Craiova, Robert Căle a crescut cu leul pe piept şi se bucură foarte mult că a făcut pasul în fotbalul mare la FC Universitatea, dar regretă totodată dispariţia echipei sale din „peisajul“ fotbalistic. „De mic am visat să joc pentru FC Universitatea şi mi s-a îndeplinit această dorință, însă, din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat şi echipa a devenit istorie. Nu îmi pare rău nici o clipă că am ales să joc pentru FCU în campionatul trecut, chiar dacă am făcut-o fără bani şi ne-am antrenat în condiţii improprii. Am amintiri frumoase de la echipă şi vă spun că, dacă am fi avut parte de linişte şi cât de cât de condiţii de antrenament cred că am fi promovat  în Liga I“, a punctat Robert Căle, care a mai evoluat în trecut şi pentru CS Apa Craiova, actuala ACS Viitorul Municipal Craiova, singura reprezentantă a Băniei din fotbalul „păstorit“ de FRF în urmă cu doi ani: „Şi de acolo am câteva amintiri plăcute, chiar dacă am suferit şi atunci, pentru că ne-am confruntat cu aceleaşi probleme ca şi la FCU“.
Întrebat dacă a fost contactat de oficialii actualei reprezentante a Craiovei, CS Universitatea, Robert Căle a admis că au existat discuţii în această vară, dar că nu s-a simţit pus la punct cu pregătirea ca să facă faţă rigorilor Ligii I. „Am purtat unele discuţii, pentru că George Biţă mi-a fost antrenor la Primăvara, echipa a doua a lui FCU, şi dânsul m-ar fi dorit acolo, pentru că ştia ce pot. Am respins ideea, pentru că eu şi colegii mei am stat pe tuşă o bună perioadă de timp şi era dificil să mă impun la echipă, ceea ce ar fi însemnat un mare eşec pentru mine, atât fotbalistic, cât şi moral. Am preferat să merg în Liga a II-a, la Slatina, ca să am multe meciuri jucate şi să ating şi eu o formă foarte bună, pentru ca apoi să pot urca în eşalonul superior. Nu aş zice nu lui CSU Craiova, pentru că sunt jucător profesionist şi trebuie să-mi fac meseria acolo unde sunt dorit şi aleg să merg. Vom vedea ce-mi va rezerva şi mie viitorul“, a încheiat Robert Căle.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS