17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAstra va juca în grupele Ligii Europa

Astra va juca în grupele Ligii Europa

Formaţia Astra Giurgiu s-a calificat în grupele Ligii Europa, deşi a fost învinsă, ieri seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de echipa Olympique Lyon, în manşa secundă a play-off-ului competiţiei. Gruparea română a trecut în faza următoare datorită golurilor înscrise în deplasare în meciul tur, giurgiuvenii impunându-se în Hexagon cu 2-1.

Ferri a marcat singurul gol al partidei de ieri seară, în minutul 23, cu un şut de la şase metri, după o eroare comună a jucătorilor Laban şi Pliatsikas.

Astra Giurgiu: Lung – Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, Junior Morais – Yahaya, Laban (’85, Seto) – Enache, Budescu (’89, Rus), De Amorim – Bukari (’90+1, Grandin). Antrenor: Daniel Isăilă.

Olympique Lyon: Lopes – Jallet, B. Kone, Gonalons, Zeffane (’73, Bahlouli) – Ferri, Tolisso – Njie, Malbranque (’80, Mvueba), Ghezzal (’65, Danic) – Lacazette. Antrenor: Hubert Fournier.

Cartonaşe galbene: Oros ’45+3, Enache ’76, Junor Morais ’90+4, Lung jr. ’90+4 / B. Kone ’55, Gonalons ’63.

Au arbitrat: Sergei Karasev – Anton Averianov, Tihon Kalugin; Aleksei Nikolaev (Rusia).

 

Isăilă: Îmi doresc cele mai puternice echipe

 

Antrenorul Astrei Giurgiu, Daniel Isăilă, a declarat că îşi doreşte cei mai puternici adversari în grupele Ligii Europa. „Parcă a fost o copie la indigo a meciului din tur. Am intrat puţin timoraţi, poate că presiunea a fost foarte mare, pe undeva normală lipsa noastră de experienţă. Tensiunea a fost extraordinară, dar important e că totul e bine când se termină cu bine. Îmi doresc cei mai frumoşi adversari, echipele cele mai puternice pentru că aşa ne simţim cu adevărat fotbalişti. Jucând cu astfel de adversari capeţi experienţă şi entuziasm”, a spus Isăilă, la Digi Sport.

Daniel Isăilă a afirmat că este mândru de jucătorii săi care au luptat până la final pentru obţinerea calificării. „Cred că a fost cea mai lungă zi din viaţa mea, începând de dimineaţă până la finalul ultimului fluier. Sunt fericit, sunt extrem de mândru de aceşti băieţi. Am crezut şi cred în continuare că putem face lucruri extraordinare. Îi felicit din toată inima. Am luptat, am suferit, am avut şi şansă, am avut şi neşansă, dar important e că ne-am calificat”, a completat Isăilă.

 

Silviu Lung junior: Am fost inteligenţi şi ne-am calificat

 

Portarul echipei Astra Giurgiu, craioveanul Silviu Lung junior, a declarat că el şi colegii săi au evoluat inteligent şi de aceea au acces în premieră în faza grupelor. „A fost presiune pe noi. Ne bucurăm că am stat bine în teren, că am dovedit încă o dată ce grup unit suntem, ce grup frumos suntem şi cred că această calificare se datorează acestui grup minunat. Am fost inteligenţi, am respectat indicaţiile antrenorului şi ne-am calificat. A fost un meci cu totul special. Cred că a fost cel mai greu, pentru că jucăm în premieră în grupele Ligii Europa, unde fiecare jucător îşi doreşte să joace. Per total Astra a meritat calificarea. Vom încerca să ne bucurăm de fiecare meci jucat în Liga Europa şi să încercăm să obţinem maximum”, a spus Lung junior.

Fundaşul Ben Youssef a afirmat că meciul cu Olympique Lyon a fost unul special, având în vedere că el este din Marsilia: „E bine să joci împotriva echipelor franţuzeşti, iar după ce câştigi e cu atât mai bine. Eu sunt din Marsilia, iar când câştigăm împotriva unei echipe mari, bucuria e cu atât mai mare. Nu am jucat cu presiune, pentru mine toate meciurile sunt la fel”.

 

Aulas: Există dezamăgire, dar am făcut un meci mare

 

Preşedintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a declarat că există dezamăgire, dar jucătorii grupării franceze au făcut un meci mare cu Astra Giurgiu, în manşa secundă a play-off-ului competiţiei. „Există dezamăgire, dar este ponderată de calitatea arătată. Am fost în linia a ceea ce ne doream să facem în această seară. Din nefericire am ratat trei sau patru ocazii în repriza a doua. Însă am făcut un meci mare. Jucătorii au făcut totul. Regretăm meciul tur, este o dezamăgire, dar trebuie să trecem peste asta”, a spus Aulas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS