13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGata cu prostiile: CSU şi-a luat portar!

Gata cu prostiile: CSU şi-a luat portar!

Enervaţi la maximum de gafa lui Bojan Brac din partida cu Petrolul Ploieşti, când sârbul a făcut henţ în marginea careului şi după a fost spectator la lovitura liberă executată de Juan Albin, asta după ce se remarcase negativ şi cu Rapidul, în Cupa Ligii, oficialii CS Universitatea Craiova au zis „stop!“ şi au căutat soluţii de redresare. Imediat după jocul cu „lupii galbeni“, mai-marii Craiovei au făcut şedinţă şi au decis să-l aducă la echipă pe Cristian Bălgrădean (foto), fostul goalkeeper al lui Dinamo, jucător care a cochetat şi cu prima reprezentativă a României. Ieri-dimineaţă s-a bătut palma şi s-a semnat un contract valabil pe trei ani cu portarul de 26 de ani, originar din Sânnicolau Mare, acesta venind în Bănie din postura de jucător liber de contract, după ce nu a ajuns la un numitor comun în privinţa salariului cu Dinamo.
Cristian Bălgrădean (26 de ani) este un produs al centrului de juniori al clubului Atletico Arad, care a mai evoluat la formaţiile Minerul Lupeni, CF Liberty Salonta, FC Braşov, UTA Arad, Unirea Urziceni şi Dinamo Bucureşti. Are 94 de meciuri în prima ligă şi şase în cupele europene. A fost selecţionat de cinci ori la echipele de tineret ale României, iar pe 15 noiembrie 2011 a debutat la prima reprezentativă într-un meci cu Grecia.

„Vom face treabă bună cu Bălgrădean”

Managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a dezvăluit, pentru GdS, ce a contat cel mai mult pentru jucător în momentul semnării contractului, fiind convins că Bălgrădean va da siguranţă porţii alb-albastre. „Cum l-am convins să semneze? Păi nu a lucrat cu mine o perioadă la Unirea Urziceni? Ştia că sunt om de cuvânt, iar proiectul nostru i s-a părut extraordinar. Nu a stat prea mult pe gânduri, pentru că e vorba de echipa Craiovei şi pentru că vrea să facă performanţă, ca şi noi. A venit din postura de jucător liber de contract, pentru că, din ce am citit şi eu în presă, nu a ajuns la un acord în privinţa salariului cu Dinamo. Pretenţiile jucătorului nu au fost exagerate, vă garantez asta“, a spus Felix Grigore, pentru GdS.
Contactat telefonic de GdS, Cristi Bălgrădean nu a dorit să facă deocamdată declaraţii, rezumându-se să spună doar că este bucuros că a semnat cu Craiova şi că va vorbi despre acest lucru într-o conferinţă de presă ce va avea loc astăzi, la ora 12.00, la Sala Polivalentă.

Concurenţă acerbă pentru postul
de titular

Odată cu venirea lui Cristian Bălgrădean s-a creat o mare concurenţă pentru postul de titular la CS Universitatea Craiova, antrenorul Jerry Gane şi staff-ul său având de ales între ultimul sosit, Cătălin Straton, Ionuţ Irimia şi Bojan Brac. Dacă ultimul nu mai este bine văzut după gafele cu Rapid şi Petrolul şi pare să aibă şanse infime să mai prindă curând primul unsprezece, în privinţa lui Cătălin Straton şi Ionuţ Irimia lucrurile stau mult mai bine. Straton a „prins“ primul unsprezece doar în meciul cu Gaz Metan Mediaş şi nu s-a descurcat rău, dar a fost lăsat pe bancă în disputa următoare, cu ploieştenii. La rândul său, Ionuţ Irimia (35 de ani) s-a ridicat de fiecare dată la nivelul aşteptărilor atunci când s-a apelat la serviciile sale în Liga a II-a, el având şi o experienţă mare pe prima scenă, dar a stat până acum în umbra tânărului Brac (25 de ani). Irimia nu a beneficiat de o şansă până acum, el apărând în schimb în amicalele din vară.
„Concurenţa face bine, cine va fi în formă va apăra din primul minut. Antrenorii decid dacă intră Bălgrădean în poartă sau altcineva, cu Astra. Nimeni nu are postul garantat, trebuie să lupte pentru el“, a spus Felix Grigore, completând că nu se ştie dacă din iarnă vor fi păstraţi toţi cei patru portari: „Nu ştiu dacă vor rămâne toţi, dacă vom împrumuta vreunul, ne vom decide pe parcurs“.

Nu mai vine nici un atacant, că avem

Întrebat dacă în perioada următoare va ajunge la CSU şi un om de gol, pentru că până acum gruparea craioveană a irosit ocazii cu nemiluita şi a înscris doar de patru ori, Felix Grigore a punctat că nu este cazul şi că are mare încredere în actualii atacanţi. „Nu mai aducem atacanţi, pentru că avem. Este Curelea, îi avem şi pe Ivan, Valskis şi Herghelegiu. Păi nu trebuie să-i dăm şansă şi lui Ivan? Nu are rost să aducem pe altcineva şi să-l ţinem pe Ivan pe bancă, mai ales că el este în plin progres“, a afirmat Felix Grigore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS