11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, echipa păcii în Liga I

CSU, echipa păcii în Liga I

CS Universitatea Craiova nu a reuşit nici în etapa a cincea să cunoască gustul victoriei, deşi ar fi avut nevoie de un succes ca de aer, pentru a-şi ridica moralul. Alb-albaştrii au cedat cu 2-0 în partida disputată ieri seară, pe „Ion Oblemenco”, în faţa Petrolului Ploieşti, având o evoluţie bunicică în prima parte şi dezamăgitoare în cea de-a doua. Golurile „lupilor galbeni” au fost marcate de Juan Albin (’68) şi Toto Tamuz (’82).

CSU Craiova: Brac – Achim, Frăsinescu, Kay, Vătăjelu – Madson, Brandan (’79, Ferfelea) – Băluţă, Rocha, Bancu (’71, Ivan) – Curelea. Antrenor: Jerry Gane.

Petrolul: Pecanha – Fanchone (’15, Satli), Junior, Alves, Alcenat – Mustivar, Marinescu – Astafei (’51, Texeira), Leites, Priso (’59, Mutu) – Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Cartonaşe galbene: Madson ’4, Frăsinescu ’9, Brandan ’60, Brac ’66, Curelea ’87 / Albin ’62.

Au arbitrat: Alexandru Tudor – Mircea Grigoroiu, Bogdan Gheorghe; Marcel Bârsan.

Observatori: Dan Potocianu, Nicolae Grigorescu.

 

Prima repriză a fost echilibrată

 

Alb-albaştrii au început curajos meciul, au încercat să pună stăpânire pe centrul terenului şi să găsească breşele în defensiva petrolistă, Costin Curelea având „onoarea” să rateze prima ocazie a Craiovei şi a meciului, şutând din afara careului pe lângă poartă (’4). Imediat şi-a intrat în rol şi galeria CSU, care a făcut o coregrafie frumoasă, cu mesajul „Oblemeno – templul fotbalului. Nimeni nu poate şterge istoria scrisă aici”, aluzie la faptul că bătrânul „Central” va deveni istorie foarte curând, urmând să fie demolat şi înlocuit cu o nouă arenă.

Cum Petrolul nu este o echipă oarecare, ci una dintre reprezentantele Românei din Liga Europa, replica nu s-a lăsat prea mult aşteptată, Fanchone a şutat puternic din voleu, iar mingea a trecut puţin peste poarta lui Bojan Brac, revenit după numai o etapă de pauză între buturile Craiovei. Au urmat câteva minute de tatonare, cu mici greşeli din partea defensivelor, din care nu au reuşit să profite Tamuz (’20) şi Bancu (’24).

„Lupii galbeni” au reuşit să marcheze în minutul 26 prin Albin, dar şutul acestuia, în traectoria sa, l-a „găsit” în poziţie de offside pe unul dintre atacanţii prahoveni, fapt semnalizat de „asistentul” Mircea Grigororiu, iar Alexandru Tudor a anulat reuşita petrolistului. „Răspunsul” Craiovei nu a întârziat, Băluţă, găsit excelent în careu de Brandan cu o pasă, a tras pe lângă poartă (’28), apoi Curelea nu a reuşit să profite de o bâlbâială a apărării prahovene, la o lovitură liberă, executată de Pablo Brandan (’33). O bună oportunitate de a înscrie a irosit-o Kay, care a reluat cu capul, peste poartă, o centrare venită de la argentinianul Brandan, care a avut o evoluţie de apreciat în acest joc (’38).

 

Brac a comis-o din nou

 

La reluare, jucătorii lui CSU Craiova nu au mai fost atât de activi, ci nervoşi şi neglijenţi în apărare, fapt speculat de Petrolul, care a dominat şi câştigat jocul. La o fază care nu anunţa nimic, Bojan Brac a ieşit neinspirat să-l blocheze pe unul dintre atacanţii oaspeţi şi a comis henţ în marginea careului de 16 metri, lovitura liberă, acordată just de Tudor, fiind transformată perfect de Juan Albin (’68, 0-1).

A urmat un asalt al Craiovei la poarta lui Pecanha, dar fără rezultat pe tabela de marcaj, pentru că nici nou intratul Andrei Ivan nu s-a dovedit inspirat în faţa porţii (’76). În goana nebună după egalare, CSU a neglijat apărarea, fiind prinsă pe un contraatac, finalizat cu gol de Toto Tamuz, în urma unei faze desprinsă parcă de la antrenamente, pecetluind destinaţia punctelor puse în joc.

 

„Ne-a clătinat puţin golul acela al lui Albin”

 

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Jerry Gane, s-a arătat dezamăgit după înfrângerea suferită în faţa Petrolului Ploieşti, dar a punctat că nu-şi face probleme în privinţa demiterii. „Sunt dezamăgit, pentru că eu cred că am făcut un joc bun, însă a câştigat echipa mai experimentată. Ne-am creat ocazii, dar iarăşi am ratat mult, am făcut un dribling în plus, ne-am precipitat şi nu am marcat. Ne-a clătinat puţin golul acela al lui Albin şi ne-a adus teamă. Apoi am primit acel gol pe contraatac şi totul a fost jucat. Trebuie să avem puţină răbdare, pentru că suntem o echipă în formare, cu un obiectiv modest şi ce poate fi îndeplinit, spre deosebire de Petrolul, care joacă în Liga Europa”, a spus tehnicianul Craiovei, la Look TV. „Răbdarea este un cuvânt delicat la Craiova, mai ales că avem decât două puncte în clasament, dar încercăm să strângem rândurile şi sper să ne prezentăm foarte bine la meciul cu Astra, de la Giurgiu. De când am venit la Craiova a fost tensiune şi după fiecare înfrângere s-a discutat de demiterea mea, dar nu s-a pus problema deloc aşa până acum. Am toată încrederea conducerii. O să discut cu finanţatorii să văd care este părerea lor, dar eu ştiu că nu sunt probleme”, a completat Jerry Gane.

 

Curelea: Dezamăgirea e foarte mare

 

Nici căpitanul CSU, Costin Curelea, nu a digerat prea bine înfrângerea, punctând că trebuie reglat jocul cât mai curând ca să apară şi rezultatele pozitive. „Dezamăgirea e foarte mare. Ne-am mişcat destul de bine, dar pierdem pe nişte greşeli copilăreşti. Cu toţii avem parte de greşeli de curtea şcolii şi mai avem mult timp ca să formăm un grup, o echipă puternică. Nu avem nevoie de ajutoare, ci trebuie să reglăm jocul. Numai noi putem să îndreptăm situaţia şi trebuie să ne pregătim mai bine şi să fim mai concentraţi în timpul jocurilor. Dacă ne e frică de apostrofările publicului nu avem ce să căutăm la fotbal, dar suporterii noştri ne-au aplaudat la final. Vom merge la Giurgiu cu gândul să câştigăm şi sper să arătăm o altă faţă în jocul cu Astra, să greşim cât mai puţin şi cred că putem obţine un rezultat bun”, a spus Curelea, la Look TV.

 

Răzvan Lucescu îl sprijină pe Jerry Gane

 

De partea cealaltă, tehnicianul Petrolului Ploieşti, Răzvan Lucescu, a afirmat că nu a fost o victorie obţinută uşor, în ciuda scorului de pe tabelă. „A fost un meci foarte dificil, complicat, pentru că echipa Craiovei avea nevoie mare de victorie şi eram convins că va fi sprijinită de un public cald. A fost un joc de luptă în prima repriză, a fost o dominare a lor, dar am reuşit să revenim în partea a doua şi să marcăm de două ori. Este adevărat că iniţial am cerut eliminarea lui Brac în faţa premergătoare golului, dar mi s-a explicat că nu se impunea cartonaşul roşu şi nu am să comentez prea mult pe această temă. Este foarte important că am reuşit să câştigăm aici, în Bănie, unde nu-i va fi uşor niciunei echipe oaspete. Sunt mulţumit de rezultat”, a afirmat Răzvan Lucescu, punctând că nu ar trebui demis Jerry Gane: „Nu cred că Jerry Gane va fi demis în urma acestui rezultat, pentru că echipa Craiovei este nou promovată, a adus foarte mulţi jucători în această vară şi eu cred că ar trebui lăsat să lucreze. Jerry, pe unde a antrenat până acum în Liga I, a făcut ca echipele sale să joace un fotbal plăcut, iar acum a avut parte şi de puţin ghinion şi de un program mai dificil. CS Universitatea are potenţial şi, repet, Jerry ar trebui să-şi continue munca începută în vară”, a completat antrenorul Petrolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS