10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrima norvegiancă din handbalul craiovean

Prima norvegiancă din handbalul craiovean

http://www.youtube.com/watch?v=CE0jsSs7de4

\n

La antrenamentul de ieri-dimineață al echipei de handbal SCM Craiova și-a făcut apariția o jucătoare norvegiană, Ane Eidem. În vârstă de 21 de ani și 1,73 metri, aceasta evoluează pe postul de inter, dar poate juca și pivot. Ultima dată a evoluat la echipa Levanger din țara sa natală, dar a fost și componentă de bază a naționalei U20. „Va fi o jucătoare care va umple Polivalenta!“, a spus unul dintre oamenii de handbal care au urmărit-o la lucru pe prima jucătoare norvegiană din handbalul craiovean.
Ane a ajuns la ședința de pregătire de la ora 10.00, în ciuda faptului că sosise în Bănie la ora 3.00, după un drum obositor din Norvegia început în dimineața zilei anterioare. „Este o jucătoare polivalentă. Deși a venit la ora 3.00 noaptea la Craiova, foarte obosită, a participat la antrenamentul de dimineață. Bineînțeles că credem că poate să dea mult mai mult, să ajute echipa, să se integreze, și împreună cu fetele să facă o figură frumoasă în acest start de campionat, care este unul foarte dur, cu un meci la sfârșitul acestei luni și alte șase în septembrie“, a afirmat după antrenament purtătorul de cuvânt al clubului SCM, Petrișor Albu.
După ședința de pregătire, norvegianca a mers la Policlinica Sportivă pentru efectuarea vizitei medicale, apoi urmează să semneze contractul.
Chiar și cu Eidem în lot, antrenorii Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora tot ar mai avea nevoie de o jucătoare la linia de 9 metri, iar timpul până la debutul campionatului este tot mai scurt, prima etapă fiind programată vinerea viitoare, când la Craiova va veni campioana HCM Baia Mare.
De altfel, formația maramureșeană este singura din România care mai are în componență o jucătoare de mare valoare din Norvegia, Camilla Herrem, un lucru notabil, ținând cont că până acum jucătoarele din această țară, campioană olimpică în handbalul feminin, priveau cu reticență un transfer în Balcani.
„Se poartă discuții cu jucătoare și sperăm că până la sfârșitul acestei săptămâni vom definitiva lotul. Sunt și patru junioare din Craiova care la solicitarea antrenorilor vin și se pregătesc cu echipa“, a completat Petrișor Albu. Tot zilele acestea s-ar putea rezolva și transferul Irinei Lăzărin, jucătoare care s-a antrenat toată vara cu formația SCM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS