10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAst(r)a da surpriză!

Ast(r)a da surpriză!

Una caldă, alta rece pentru echipele române prezente în play-off-ul Ligii Europa, Petrolul a pierdut, acasă, cu Dinamo Zagreb, dar Astra Giurgiu s-a impus, neverosimil în Franţa, pe terenul lui Olympique Lyon.

 

Seara a început prost pentru suporterii români, Petrolul a pierdut la Ploieşti, scor 1-3, în faţa croaţilor de la Dinamo Zagreb, în manşa tur a play-off-ului Ligii Europa. Golurile au fost marcate de Tamuz (’45), pentru „lupii galbeni”, respectiv Cop (’29-penalti, ’80) şi Machado (’90+6), pentru oaspeţi.

Petrolul Ploieşti: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone – De Lucas, Hoban (’50, Mustivar) – Priso (’63, Albin), Mutu (’83, Nepomuceno), Teixeira – Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Dinamo Zagreb: Eduardo – Ivo Pinto, Simunovici, Simunici, Pivarici – Ademi, Brozovici – Soudani (’46, Machado), Antolici (’73, Vukojevici), Wilson (’63, Pjaca) – Cop. Antrenor: Zoran Mamici.

Cartonaşe galbene: Alcenat ’33 / Ademi ’49.

Cartonaş roşu: Geraldo Alves ’90+5.

Au arbitrat: Daniele Orsato – Lorenzo Manganelli, Nicola Nicolett; Daniele Doveri.

„Este un rezultat foarte dezamăgitor, nemeritat, dar care are arată diferenţa de experienţă la acest nivel. Adversarii noştri au profitat la maximum de greşelile noastre, iar noi nu am reuşit acest lucru. Am controlat primul sfert de oră, dar adversarul a venit peste noi, ne-am cam speriat şi am făcut pasul în spate. Au fost spaţii mari între mijloc şi apărare. Golul ne-a dat încredere, am jucat mult mai bine şi am recuperat multe mingi, au fost foarte multe ocazii. La prima acţiune a adversarilor am primit golul al doilea, care a schimbat soarta finalului de meci. Al treilea gol a venit după o precipitare a noastră, am pierdut o minge uşoară şi a venit acel contraatac. Este un rezultat nemeritat!”, a afirmat tehnicianul ploieştenilor, Răzvan Lucescu, la Digi Sport.

Returul va avea loc la 28 august, de la ora 22.00, în Croaţia.

 

Fatai, Budescu şi colegii lor au fost fantastici

 

O surpriză imensă a oferit-o formaţia Astra Giugiu, care a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), echipa franceză Olympique Lyon. Golurile au fost înscrise de Malbranque (’25), pentru gazde, respectiv Fatai (’72) şi Budescu (’81-penalti), pentru români.

Olympique Lyon: Lopes – Jallet, B. Kone, Rose, Ferri – Tolisso, Malbranque (’76, Grenier), Gonalons – Bahouli (’68, Mvuemba) – Lacazzette, Yattara (’82, Ghezzal). Antrenor: Hubert Fournier.

Astra Giurgiu: Lung – Pliatsikas, Ben Youssef, Oroş, J. Morais – Yahaya, T. Seto (’46, De Amorim) – Enache, Laban (’86, Rus), Budescu – Fatai (’82, Bukari). Antrenor: Daniel Isăilă.

Cartonaşe galbene: Rose ’44, ’78 / J. Morais ’39.

Cartonaş roşu: Rose ’78.

Au arbitrat: Carlos Gomez – Javier Rodriguez, Luis Martinez; Jose Gonzalez.

„Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, mai avem o repriză de jucat la Giurgiu. Important e că am făcut un joc bun, am crezut în asta. Am avut un început ezitant, e clar, am primit acel gol, dar important e că băieţii au dat dovadă de spirit de luptă, de caracter puternic, pentru că am reacţionat excelent. Am văzut după gol că am reintrat în joc, am avut trei situaţii mari chiar şi până la pauză. După le-am transmis băieţilor că, dacă iniţial le-a fost teamă, au văzut că nu au în față balauri, au ieşit cu altă faţă i ne-am impus fără drept de apel. Fără lipsă de modestie, scorul putea fi mult mai mare”, a declarat antrenorul giurgiuvenilor, Daniel Isăilă. „Nimeni nu se aştepta, nimeni nu credea, în afară de noi. Important e că am luat o opţiune serioasă de a ne califica, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Am speculat bine slăbiciunile lor. Chiar îi spuneam pe bancă domnului Dinu: stai liniştit, că vom înscrie. Avem o echipă bună, cu jucători minunaţi, merită respectul nostru”, a mai spus Isăilă.

„E foarte bine că am avut ocazii. Din fericire, în a doua repriză am practicat un joc excepţional. Nu doar eu, ci şi colegii mei. E foarte bine că am marcat două goluri şi am reuşit să câştigăm aici, la Lyon. Şansele noastre au crescut, dar trebuie să tratăm serios şi meciul de acasă şi să fim foarte atenţi. Nu ştiu dacă Lyon a fost mai slabă, a practicat un fotbal foarte bun, dar noi, la pauză, ne-am schimbat jocul şi am reuşit să câştigăm”, a explicat Budescu.

„Este victorie mare pentru Astra, după 11 jocuri în cupele europene. În prima repriză, am avut puţină teamă de numele lui Olympique Lyon. Repriza a doua am controlat-o în schimb fără niciun fel de problemă. Nu am câştigat nimic, trebuie să fim cu picioarele pe pământ! Meciul retur va fi mult mai greu”, a punctat preşedintele Astrei, Dinu Gheorghe.

Returul va avea loc pe 28 august, la Giurgiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS