16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportȘtefănescu, omagiat de colegii din Craiova Maxima

Ștefănescu, omagiat de colegii din Craiova Maxima

\n

Ieri s-a împlinit un an de la trecerea în neființă a celui care a fost căpitanul Craiovei Maxima, Costică Ștefănescu, motiv pentru care mai mulți foști colegi de echipă și reprezentanți ai CS Universitatea Craiova au fost prezenți în jurul prânzului la cavoul acestuia de pe „Aleea Eroilor“ din cimitirul Sineasca. Silviu Lung, Gheorghiță Geolgău, Nicolae Tilihoi, Aurică Beldeanu, Jerry Gane, Felix Grigore, Mihăiță Pleșan, Ion Împușcătoiu, dar și câţiva suporteri ai CSU Craiova au depus coroane și au aprins lumânări la mormântul fostului mare fotbalist al României.
Mult mai matinali au fost însă membrii brigăzii „Blue Kids“, care au depus o coroană cu sigla cu leul, afișând mesajul „Nu te vom uita niciodată, căpitane!“.
„Suntem alături de Costică Ștefănescu și suferim pentru că s-a stins. Sigur că ar fi avut o mare importanță pentru noua generație și ar fi fost util pentru această echipă, pentru că avea o experiență vastă și știa să gestioneze bine lucrurile. Sfaturile sale ar fi fost de ajutor vizavi de ce se întâmplă la nivel de echipă națională sau de club. Este o pierdere importantă pentru noi, cei din Craiova Maxima, avem un mare respect față de el. Da, era nevoie de Costică Ștefănescu la CS Universitatea Craiova, pentru că, lucrând aproape opt ani împreună, pot spune că el vedea lucrurile simplu și eficient. Gândea numai constructiv“, a spus Nae Tilihoi.
Rugați să vorbească despre Costică Ștefănescu, antrenorul CS Universitatea Craiova, Jerry Gane, și managerul general, Felix Grigore, au refuzat mass-media, spunând că nu mai este nevoie să o facă pentru că deja a oferit declarații Nae Tilihoi, simțindu-se un pic de tensiune în glasul lor. Tonul folosit a venit, probabil, după ce ieri-dimineață a avut loc și o ședință în care s-au analizat evoluțiile echipei de până acum, în care li s-a reproșat numărul mic de puncte contabilizate.

Pleșan: Mulţi au plecat prea devreme

La rândul său, actualul căpitan al CS Universitatea Craiova, Mihăiță Pleșan, a recunoscut că nu s-a gândit niciodată la Costică Ștefănescu atunci când și-a pus banderola pe mână, dar a punctat că o va face de acum înainte, sperând totodată să-i dedice victoria în partida cu Petrolul Ploiești, care va avea loc duminică, de la ora 21.00 (Look TV), pe „Ion Oblemenco“. „Era nevoie de toţi cei care nu mai sunt printre noi acum la CS Universitatea, de toţi cei care au făcut glorie şi cinste acestui club, în special de marele căpitan al Craiovei Maxima. Din păcate, nu putem să fim noi cei care decidem când să plecăm. Mulţi dintre ei au plecat prea devreme şi mai aveau multe de spus, puteau ajuta fotbalul craiovean. Dumnezeu să-i odihnească în pace. Recunosc că nu m-am gândit niciodată la domnul Ștefănescu atunci când îmi puneam banderola, pentru că mă gândeam la jocul care urmează, să iasă totul bine, dar o voi face de acum înainte. La meciul cu Petrolul vom juca pentru Costică Ştefănescu şi îmi doresc din tot sufletul la final să-i dedicăm victoria“, a declarat Mihăiță Pleșan.
Prezent la eveniment, unul dintre liderii brigăzii Sezione Ultra, Irinel Coandă, a afirmat că regretatul Costică Ștefănescu ar fi putut conduce echipa CS Universitatea de pe orice post și ar fi făcut-o foarte bine: „Cu timpul, cu muncă, disciplină și seriozitate, eu zic că vom atinge din nou acele vremuri frumoase. Ar fi fost extraordinar ca domnul Ștefănescu să fi fost acum în viață și să se fi regăsit în organigrama clubului, pentru că era un exemplu pentru foarte multă lume. A fost căpitanul Craiovei Maxima, o emblemă a fotbalului românesc, și ar fi fost bine pentru juniorii și jucătorii actuali să primească sfaturi de la dânsul. Costică Ștefănescu ar fi putut ocupa orice funcție în club, inclusiv postul de președinte executiv. În semn de respect pentru Costică Ștefănescu o să avem la meciul cu Petrolul mai multe mesaje“.
Tot din rândul suporterilor a fost prezent și Ion Popa, un pensionar însoțit de doi nepoți ai săi, cărora le-a explicat, înainte să apară reprezentanții CSU, cine a fost Costică Ștefănescu și ce a făcut pentru Craiova Maxima. „Am venit să aprind o lumânare pentru cineva apropiat și am vrut să trec și pe la mormântul marilor noștri fotbaliști. Din păcate, vorbim la trecut de mulți dintre cei care ne-au făcut fericiți de nenumărate ori. Trebuie să ne prețuim valorile, pentru că ele ne-au dat identitatea“, a punctat, printre lacrimi, Ion Popa, după care s-a grăbit să-i aprindă o lumânare și lui Zoltan Crișan, al cărui loc de odihnă se afla în apropiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS