16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRoșca: Liga Națională nu este Liga Copiilor!

Roșca: Liga Națională nu este Liga Copiilor!

http://www.youtube.com/watch?v=whrCD9pPMfY

Antrenorul echipei feminine de handbal SCM Craiova, Aurelian Roșca, a trecut repede peste euforia câștigării titlului mondial cu naționala de junioare a României. Și la echipa de club are multe tinere, dar rigorile Ligii Naționale sunt altele. Pentru a completa lotul, Roșca și Sbora sunt în căutări pentru jucătoare de la linia de 9 metri.

Duminica trecută, antrenorul craiovean Aurelian Roșca devenea campion mondial cu echipa de handbal junioare a României, în Macedonia.
Au urmat câteva zile în care jucătoarele campioane și tehnicianul craiovean au fost invitați la diferite instituții ale statului la București și la televiziuni, toată lumea felicitându-i pentru această performanță. Acum, că a terminat treaba cu lotul național, Roșca a revenit la echipa de club, SCM Craiova, unde alături de Gheorghe Sbora au mult de lucru și multe griji pe cap în perspectiva noului sezon din Liga Națională, din care fac parte 14 echipe.  
Asta deoarece în această vară SCM a pierdut jucătoare experimentate precum Nicoleta Dincă, Mihaela Tivadar și Roxana Han, iar înlocuitoarele lor sunt mult mai tinere. „Suntem la un alt început. Avem foarte multe jucătoare noi, dar am pierdut unele de certă valoare, cu experiență, exponențiale pentru Craiova. E o infuzie de tinere, valoroase și ele, și trebuie să gândim pozitiv. Probabil va fi muncă mult mai multă din partea tuturor“, au fost primele impresii ale antrenorului Roșca, prezentate ieri în cadrul unei conferințe de presă.

Obiectiv: În primele opt, dar dacă mai vin jucătoare

Echipa feminină de handbal este prima de la clubul SCM care, prin vocea antrenorului Roșca, a făcut public obiectivul pentru noul sezon: acesta va fi locul opt, mai exact clasarea pe locurile 5-8 și intrarea în play-off.
Tehnicienii mai au nevoie de întăriri, mai ales la linia de 9 metri. Întrebat dacă a reușit să convingă vreo campioană mondială să vină la Craiova, antrenorul craiovean a răspuns că „după această performanță, acele fete au fost luate de alte cluburi“. „Ne dorim foarte multe fete din echipa campioană mondială, dar cine plătește? Acum așteptăm niște jucătoare la linia de nouă metri, unde în momentul de față suntem descoperiți. Sperăm că până la începerea campionatului să putem să mai aducem handbaliste de valoare pentru a putea realiza obiectivul. Probabil vom aduce jucătoare de mare perspectivă, care și-au probat valoarea în Liga Națională“.
Faptul că majoritatea echipelor și-au stabilit lotul, iar la SCM sunt destul de multe necunoscute, nu are cum să le creeze antrenorilor o stare de liniște. „Sperăm să rezolvăm multe probleme. Nu mă apuc acum să dau bir cu fugiții. Nu mă gândesc la demisie. E un semnal de alarmă pentru noi, mi-aș fi dorit mai multe jucătoare cu experiență, Liga Națională nu e Liga Copiilor, dar ce putem face în prezent? Am intrat într-o horă, trebuie să jucăm, cu pași mai mărunți. În orice caz, încercăm să facem cel mai bun handbal, în așa fel încât să nu gonim spectatorii din tribună, dar și ei trebuie să aibă răbdare cel puțin în prima parte a campionatului, până putem să să închegăm echipa, să ajungem la un nivel superior“, a mai spus Roșca.

Cu junioare de împrumut la Cupa Craiovei

Astăzi și mâine, SCM Craiova va fi gazda unei noi ediții a turneului amical Cupa Craiovei, care pe lângă formația din Bănie va mai reuni la Sala Polivalentă alte trei echipe: CSM Cetate Deva, HCM Vâlcea (ambele din Liga Națională) și SCM-U Pitești (Divizia A). Cum lotul este destul de restrâns și pe deasupra trei jucătoare sunt la echipele naționale, Nechita – la senioare, iar Apipie și Șelaru – la naționala universitară, antrenorii Roșca și Sbora vor mai apela la junioare de la cluburile din Bănie. Profesorul Sbora, care s-a ocupat de pregătirea echipei cât timp colegul său a fost plecat cu naționala, a adăugat: „Problemele sunt cele de efectiv, în sensul că  avem doar nouă jucătoare de câmp și încercăm să completăm cu junioare din oraș. În poartă nu e decât Ionica Munteanu și vom apela la două junioare, astfel încât să nu fie singură în această competiție. Ne-am propus ca după acest turneu să tragem linie și să completăm pregătirea cu ceea ce avem nevoie până la start“.

Programul Cupei Craiovei

Astăzi: SCM Craiova-CSM Cetate Devatrans (ora 16.00), HCM Vâlcea – SCM U Pitești (ora 18.00), mâine: CSM Cetate Deva – HCM Vâlcea (ora 9.30), SCM Craiova – SCM U Pitești (ora 11.15), SCM U Pitești – CSM Cetate Deva (ora 16.00), SCM Craiova – HCM Vâlcea (ora 17.45).
Accesul spectatorilor este gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS