8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Hai cu victoria!

http://www.youtube.com/watch?v=Dl2zvS9favU

CS Universitatea Craiova a făcut „cunoștință“ cu rigorile Ligii I și chiar dacă după două etape a contabilizat un singur punct a demonstrat împotriva celor două adversare de calibru, Pandurii și Steaua, că are un lot capabil de lucruri bune. Până să se poată bate de la egal la egal cu granzii campionatului românesc, gruparea din Bănie trebuie să-și încerce forțele și să contabilizeze puncte cu echipele de valori apropiate, accesibile, iar una dintre acestea este Viitorul Constanța, adversara de astăzi, de la ora 18.30 (Look TV), de pe stadionul „Ion Oblemenco“. Acest duel din cadrul etapei a treia este privit cu mult optimism de tabăra craioveană, antrenorul Jerry Gane ordonând victoria. „Întâlnim o echipă tânără, care a reușit, ca și noi, să obțină un singur punct în cele două etape. Sunt sigur că nu va fi un meci ușor, dar va trebui să luăm toate cele trei puncte. Îmi doresc ca echipa mea să aibă o atitudine și o evoluție bună, și să obținem victoria de data aceasta, pentru că este foarte important pentru încrederea noastră, pentru liniște. Aceste puncte de pe teren propriu sunt obligatorii. Viitorul este o echipă care nu și-a propus obiective îndrăznețe, gen Steaua sau Pandurii, dar este imprevizibilă, pe care trebuie să o tratăm serios, să nu o subestimăm. În ceea ce privește lotul, singurul indisponibil este Mateiu, care a început perioada de recuperare și sper ca în maximum zece zile să intre în programul echipei“, a spus Gane, punctând că nu va schimba sistemul de joc, chiar dacă îl va avea la dispoziție și pe noul mijlocaș argentinian: „Brandan face parte din lotul de 18, va fi legitimat cel târziu mâine (astăzi – n.r.), pentru că i-a venit cartea verde și urmează ca oficialii clubului să meargă la București și să înregistreze contractul. Nu voi schimba sistemul de joc, pentru că Brandan mai are nevoie de timp până va fi pus la punct cu partea fizică. El s-a pregătit bine în ultima perioadă și va fi apt fizic 100% în maximum trei săptămâni“.

A anunțat schimbări în primul unsprezece

Jerry Gane nu a exclus ca în jocul cu Viitorul să apară noutăți în formula de bază, recunoscând totodată că în prezent nu există un adevărat lider la CSU. „Da, este posibil să apară schimbări, așa cum s-a întâmplat și după prima etapă. Voi da șanse și altor fotbaliști, dar nici nu pot să schimb foarte mult, pentru că nu mai realizezi nimic ca și organizare și relații de joc. Schimbările le vom face cu cap, atent, pentru a nu „rupe“ echilibrul. Căpitanul trebuie să fie, în primul rând, un lider. Acum Curelea și Pleșan sunt căpitani, dar un lider se câștigă în timp. Nu a reușit nimeni într-o lună să se impună. Ușor, ușor poate să apară unul sau doi jucători care să fie lideri și e nevoie de așa ceva“, a spus tehnicianul CSU, punctând că nu-i este frică de arbitraj. „După jocul din Ghencea, am spus că am fost iritat de maniera de arbitraj, dar nu astfel încât să dau vina pe arbitri că am pierdut. Nu mă tem de arbitraj și nu mă mai gândesc la asta, ci la ceea ce va juca echipa, pentru că e foarte important să evoluăm bine, să marcăm și să nu primim goluri“.
Gane a comentat și pe tema plecării sale, zvon apărut la începutul săptămânii. „E anormal să apară așa ceva după o înfrângere. Nu mă simt vânat și îmi voi face treaba în continuare și mai bine. Sunt obișnuit cu astfel de speculații. Presiune voi avea oriunde, indiferent că voi antrena în Craiova sau în altă parte. Presiune vor avea și jucătorii. Aici este presiunea rezultatului, mai ales când este vorba de unele rezultate mai puțin bune, dar ar trebui să privim lucrurile mai realist. Trebuie să vedem unde am pierdut și cum am făcut-o. De restul se va ocupa conducerea, ea este în măsură să decidă. Nu cred că se pune problema de demitere după o etapă sau două, pentru că suntem la început de drum“, a spus Jerry Gane, fiind de părere că venirea lui Ilie Balaci în conducerea clubului ar însemna mult.

Ivan vrea să marcheze din nou

Atacantul formației CSU, Andrei Ivan, a afirmat ieri, în cadrul conferinței de presă, că își dorește foarte mult să marcheze din nou și să o facă în fața unui stadion plin. „Sigur că îmi doresc să dau iarăși gol. Am marcat în poarta campioanei, m-am bucurat puțin, dar a fost doar o reușită care nu ne-a ajutat prea mult. Nu contează că întâlnim o echipă de juniori sau de fotbaliști experimentați, noi trebuie să câștigăm meciul. O să fie greu cu Viitorul, dar trebuie să jucăm foarte bine și să câștigăm toate cele trei puncte. Sunt convins că va fi iarăși lume multă la meci și sperăm să-i bucurăm pe suporteri“, a spus Ivan, menţionând că el nu știe nimic de oferta lui Juventus Torino: „Eu nu știu asta, doar impresarul meu, Sorin Paraschiv, știe. A venit un impresar italian la un meci susținut la un turneu Under 18 și s-a interesat de mine, dar nu știu prea multe. Aș vrea să mai stau la Craiova un an, doi, și apoi să prind un contract în Europa“.
Legat de acest lucru, Jerry Gane a spus că Ivan nu e „copt“ deocamdată și că trebuie să bifeze mai multe meciuri la CSU până să plece la un club din afara țării: „E foarte bine pentru el că a debutat cu gol, pentru că a prins încredere. Este un jucător tânăr, are nevoie de cât mai multe meciuri, inclusiv la echipele naționale, fie că e la Under 19, fie la Under 21, ca să crească în valoare. Important este să-i fie mintea numai la fotbal și numai la ce are de făcut aici. Dacă are oferte e foarte bine, dar nu cred că e cazul în momentul ăsta să plece. Trebuie să arate mult mai mult“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS