17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportȘahistele de la CSM, în topul național

Șahistele de la CSM, în topul național

Șahistele de la CSM Craiova au obținut opt medalii (una de aur, cinci de argint, două de bronz) la Campionatul Național pe echipe de la Iași. Clubul din Bănie a avut înscrise echipe la trei categorii de vârstă, U16, U18 și U20. Cele mai multe medalii au fost cucerite de fetele de la U16 și U18.
La şah clasic, echipa cu jucătoare sub 16 ani, în componenţa căreia a intrat Georgiana Stanciu, Andreea Tobă  şi  Miruna Davidescu, a adus acasă o medalie de argint, iar colegele lor de la U18 (Andreea Cîrlig, Ioana Floroiu, Maria Stanciu) au obținut tot aur. Echipa U16 a devenit campioană la șah rapid, cu mențiunea că Georgiana Stanciu, promovată la echipa U20, a fost schimbată cu Diana Angheluță.
Tot la şah rapid, echipele de U18 şi U20 (Georgiana Stanciu, Ioana Floroiu şi Maria Stanciu) au luat câte o medalie de argint, iar la şah blitz toate cele trei echipe din Bănie au urcat pe podium, câștigând două medalii de argint la U16 şi U18 şi o medalie de bronz la U20. „Ne aşteptam să obţinem medalii, cum am spus şi înainte de competiţie, la întrecerile de fete am fost printre primele cluburi din ţară în ultimul timp. Se vede munca fetelor de la antrenamente. La categoria U20 am avut o evoluţie mai slabă, dar este de înţeles, deoarece fetele nu au mai jucat de doi ani într-o competiţie naţională pentru că au trebuit să se concentreze pe partea şcolară şi au avut de trecut mai multe examene”, a declarat Adrian Georgescu, antrenorul secţiei de şah din cadrul CSM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS