5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal de plăcere

Fotbal de plăcere

http://www.youtube.com/watch?v=oqueIzfSRwI

Va fi un weekend plin de fotbal la Ostroveni, unde se va desfășura a 12-a ediție a Memorialului „Cristi Neamțu“, competiție organizată de conducerea clubului din localitate, Recolta, în colaborare cu Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Dolj și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Dolj. La startul întrecerii se vor regăsi patru formații, fiind vorba despre Recolta Ostroveni, Danubius Bechet, ASF Mârșani și CS Universitatea II Craiova.
Întrecerea se va desfășura după următorul program: sâmbătă: Recolta Ostroveni – ASF Mârșani (ora 10.00), CSU II Craiova – Danubius Bechet (12.00); duminică: finala mică – se vor întâlni învinsele din primele confruntări (10.00), finala mare – se vor confrunta învingătoarele de sâmbătă (12.00), festivitatea de premiere (14.15).
Primele trei clasate vor primi cupe, a patra echipă trebuind să se mulțumească doar cu o diplomă.
„Mă bucur foarte mult că această competiție s-a ținut în fiecare an de la dispariția lui Cristi. Înseamnă că fiul meu a reprezentat ceva pentru fotbalul românesc. Voi fi prezentă și eu la ceremonia de premiere și vreau să le mulțumesc celor de la Ostroveni pentru atenția acordată“, a declarat, pentru GdS, Ioana Cioboată, mama fostului portar al FC Universitatea Craiova, Cristi Neamțu.
„În anii trecuți, acest turneu era internațional, la Ostroveni jucând echipele FC Amiens, din Franța, și Botev Kozlodui, din Bulgaria, dar anul acesta nu am avut un buget atât de mare încât să acopere cheltuielile, cazare și masă, și nu le-am mai invitat. Sperăm să o facem anul viitor“, a declarat președintele clubului Recolta Ostroveni, Ovidiu Florescu, pentru GdS. „Ediția trecută, noi am câștigat trofeul și sperăm să-l păstrăm și anul acesta, deși nu va fi ușor, pentru că echipa a doua a celor de la CSU Craiova este valoroasă și are toate șansele la primul loc. Vom vedea ce va fi la final, important este să jucăm cu toții un fotbal de calitate și sub semnul fair-play-ului“, a completat Ovidiu Florescu.
Lotul echipei Recolta Ostroveni îi cuprinde pe: Alin Mărăcine, Andrei Iliescu – Daniel Ochea, Cristi Pițiche, Marian Goagă, Robert Vasilca, Bădoi, Lepădat, Marin Ciurea, Stan Ciurea, Nedelea, Sergiu Nanu, Ion Oprescu, Cristi Stănică, Sorin Vâlvoi, Alex Pârvulescu, Cătălin Stancu, Toni Popescu, Robert Șelaru, Cimpoieru, Cosmin Ghera.

Cerăceanu: Vrem să ne lămurim asupra lotului

Devenind vicepreședinte la Danubius Bechet în această vară, după ce a cedat postul de antrenor lui Adrian Nedelea, Viorel Cerăceanu a afirmat că, pentru echipa sa, Memorialul „Cristi Neamțu“ este un bun prilej de a urmări la lucru jucătorii veniți în probe, sperând ca anul acesta să se creeze un lot care să se bată pentru podiumul Ligii a IV-a. „Echipa și-a reluat pregătirile de câteva zile și sunt foarte multe noutăți, în sensul că au venit în probe mulți jucători foarte tineri. De antrenamente se ocupă Adi Nedelea, eu am decis să mă ocup mai mult de partea organizatorică. La acest turneu sperăm să facem o figură frumoasă, să jucăm un fotbal de calitate. Vom urmări la lucru și jucătorii noi și ne vom face idee asupra lotului, în vederea stabilirii unui obiectiv. Anul trecut am început bine campionatul, am fost pe locul patru la un moment dat, dar pe parcurs ne-am stins ușor. Sperăm ca în ediția viitoare să putem pune probleme mai mari și să ne clasăm pe primele locuri“, a declarat Viorel Cerăceanu, pentru GdS.
Iată care sunt jucătorii de bază ai echipei Danubius Bechet: Florin Tabacu – Romeo Petrică, Dragoș Duca, Alex Duca, Teodorescu, Stroilă, Adi Nedelea, Stănculescu, Valentin Dinu, Ignătescu, Pătruș, Bogdan.

Tulbă: Noi jucăm fotbal de plăcere

Antrenorul formației ASF Mârșani, Alin Tulbă, a declarat că pentru el și pentru elevii săi este o bucurie să evolueze la acest turneu amical de la Ostroveni. „Noi nu ne-am întrerupt pregătirea de la finele sezonului trecut, când am ratat «la mustață» promovarea în Liga a IV-a. Sperăm să lăsăm o impresie bună la acest turneu de la Ostroveni, să demonstrăm că o echipă fără bani poate ține piept unor formații cu buget, care evoluează în eșalonul superior. Noi jucăm fotbal de plăcere, mulți dintre băieți vin doar la meciurile de duminică și e greu să ne propunem din nou să promovăm în Liga a IV-a. Dacă vor fi alte perspective din punct de vedere financiar în viitorul apropiat, atunci vom aborda altfel problemele“, a spus Alin Tulbă, pentru GdS.
Lotul echipei ASF Mârșani este compus din: Marius Cocoșilă, Răzvan Sanda – Marian Urâtu, Florin Cockler, Cristi Barbu, Florin Marciu, Emil Marciu, Ionuț Ilinca, Alberto Cocoșilă, Dumitru Brătan, Daniel Glăvan, Florin Ghencioiu, Ionuț Barbărasă, Ionuț Imel, Cosmin Badea, Mădălin Cotelici, Răzvan Ivan, Florin Bogdan, Dragoș Inel.

Bâcu: Nu suntem deloc favoriți

Deși sunt priviți drept principalii candidați la câștigarea Memorialului „Cristi Neamțu“, reprezentanții echipei a doua a CS Universitatea Craiova susțin că lucrurile nu stau deloc așa. „Așa spun adversarii noștri? Eu zic că nu suntem favoriți deloc. Avem o echipă de juniori, în formare, și va fi destul de dificil să ne impunem ținând cont că întâlnim formații compuse din jucători cu experiență în Liga a IV-a. Vom încerca să facem jocuri cât mai bune și să câștigăm, dar principalul nostru obiectiv este să creștem de la joc la joc“, a spus tehnicianul CSU II, Marian Bâcu, pentru GdS.
CSU II Craiova, echipă supervizată de profesorul Nicolae Zamfir, îi are în componență pe: Ilie Burci, Tomșa – Mihai Ghincea, Ionuț Obeanu, Lisandru, Samuel Luică, Geamănu, Alex Armășelu, Angelo Iuga, Manea, Dan Buzărnescu, Mario Tănase, Bogdan Gheorghiu, Dan Căpățână, Cimpoieru, Ștefan Stancu, Andrei Burlacu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS