8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU şi Pandurii şi-au împărţit punctele

CSU şi Pandurii şi-au împărţit punctele

\n

Formaţiile CS Universitatea Craiova şi Pandurii Târgu Jiu au terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputată vineri seară, pe stadionul „Ion Oblemenco”, din cadrul primei etape a Ligii I. Gorjenii au deschis scorul în minutul 73, prin Shalaj, care a şutat la colţul lung de la aproximativ 12 metri lateral stânga, după ce în primă fază portarul Brac respinsese un şut al lui Nistor. Alb-albaştrii au restabilit egalitatea în minutul 85, prin Costin Curelea, care a reluat imparabil cu capul, de la aproximativ nouă metri, o centrare de pe partea stângă a lui Bogdan Vătăjelu.

De menţionat că lovitura de începere a fost dată iniţial de Nicolae Negrilă, care miercuri a împlinit 60 de ani.

CSU Craiova: Bojan Brac – Sebastian Achim, Cosmin Frăsinescu, Kay, Bogdan Vătăjelu – Alexandru Băluţă (’65, Alex Neacşa), Henrique Madson, Alexandru Mateiu (’46, Mihăiţă Pleşan; ’77, Nuno Rocha), Nicuşor Bancu – Viorel Ferfelea, Costin Curelea. Antrenor: Jerry Gane.

Pandurii Târgu Jiu: Răzvan Stanca – Bogdan Unguruşan, Christov Paraskevas, Erico da Silva (’9, Gezim Shalaj), Marko Momcilovic – Paul Anton, Elton da Silva – Cătălin Iorga (’72, Alin Buleică), Mihai Răduţ, Dan Nistor – Mihai Roman (’84, Viorel Nicoară). Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Achim, Madson, Kay / Anton, Elton, Mihai Roman, Nistor.

Au arbitrat: Pavel Cristian Balaj – Aurel Oniţă, Ciprian Florin Danşa; Iulian Dima. 

Observator: Cornel Sorescu.

În etapa a doua, CS Universitatea Craiova va evolua la Bucureşti, contra Stelei, partida fiind programată sâmbătă, de la ora 21.00 (Look TV).

 

Grigoraş, mulţumit cu un punct

 

Antrenorul formaţiei Pandurii, Petre Grigoraş, s-a arătat împăcat cu rezultatul de pe tabelă. „Vreau să vă spun bine aţi revenit în prima ligă şi să aveţi multă baftă în continuare”, a spus Grigoraş la începutul conferinţei de presă, apoi a răspuns şirului de întrebări.

– Jocul nu a fost unul reuşit. Vă aşteptaţi la mai mult?

– Da, este adevărat şi am ştiut lucrul ăsta, am vorbit şi cu cei din conducere, ştim şi motivele… O să fie mai greu în primele etape, pentru că avem câţiva jucători care nu au prea jocuri în picioare şi lucrul ăsta se poate observa din ritmul de joc. Astăzi (vineri – n.r.), într-adevăr, nu am făcut un meci strălucit, Craiova şi-a creat câteva situaţii foarte clare de a înscrie. Dacă marcau primii poate aveau şanse chiar să şi câştige. Până la urmă am reuşit noi să marcăm, şi cred că s-a făcut undeva dreptate, pentru că ei au egalat pe final. Cred că a fost un rezultat mai aproape de adevăr.

– Benzile şi vârful dumneavoastră nu au funcţionat deloc astăzi. Ce s-a întâmplat?

– Ştiu lucrul ăsta. Din păcate l-am pierdut şi pe Erico în primele minute şi a trebuit să fac ceva schimbări la mijlocul terenului. Ştiţi foarte bine că s-a accidentat şi Nicandro şi Matulevisius şi nu prea sunt soluţii. Mihai Roman este un jucător care a avut o perioadă lungă de inactivitate la Săgeata Năvodari şi are nevoie de timp să intre în rimt, ca şi Iorga, Nistor, Răduţ, jucători în care am mare încredere. Va trebui să-i forţăm până la urmă pentru a crea o echipă după placul nostru.

– Este posibil să mai apară şi alte transferuri?

– Orice este posibil, până în septembrie se poate întâmpla orice. Acum trebuie să vedem care este situaţia lui Erico, pentru că pe acel post stăm mai rău, iar săptămâna asta vom lua o hotărâre.

– Cum vi s-a părut ritmul în partida de astăzi?

– Eu zic că a fost unul alert, a fost o partidă antrenantă. Atunci când joci în faţa a 12.000 de oameni e foarte plăcut şi cred că a fost un meci destul de bun, cu faze de poartă.

– Cum apreciaţi jocul Craiovei?

– Este o echipă în formare. Cred că aceeaşi răbdare trebuie să o aveţi şi dumneavoastră cu această echipă, care are foarte mulţi jucători noi faţă de sezonul trecut şi care trebuie să se integreze. Se pare că este un proiect foarte serios, cu oameni care investesc foarte mult, condiţii bune şi sunt convins că în cel mai scurt timp Craiova va deveni o formaţie mult mai puternică. Momentan nu putem spune că este o echipă omogenă, este nevoie de puţin timp până se va închega lotul. Dacă investiţiile vor continua, sunt convins că oraşul Craiova va deveni din nou un nume mare pentru fotbalul românesc.

 

Jerry Gane: Este un punct câştigat

 

La rândul său, antrenorul CS Universitatea Craiova, Jerry Gane, a spus că remiza este echitabilă şi a mulţumit publicului pentru susţinere. „Este un punct meritat până la urmă. Nu pot să spun că am pierdut două, pentru că am fost conduşi. Am întâlnit o echipă foarte bună a campionatului, cu jucători de cupe europene. Jucătorii mei s-au dăruit, am făcut faze frumoase şi cred că am avut ocaziile mai mari şi mai multe. Numai Curelea a avut trei ocazii mari, iar un gol dintre aceste oportunităţi ne-ar fi dat un moral bun. Publicul l-am simţit aproape, în multe momente ne-a ajutat şi ne-a transmis o energie pozitivă. Sper să vină în continuare şi să ne încurajeze, iar noi să creştem de la meci la meci. Este un punct câştigat, care ne va da mult moral pentru meciurile viitoare şi am încredere că echipa va creşte de la meci la meci”, a fost caracterizarea jocului făcută de Jerry Gane, care apoi a răspuns întrebărilor jurnaliştilor.

– Ce se întâmplă cu atacul, abia dăm gol?

– Curelea nu a avut astăzi „picior”, dar a avut „cap” şi ştiţi că el este un jucător foarte bun. Păcat că nu a reuşit să înscrie mai repede, dar important este că tot el ne-a adus acest punct. Sigur că a fost munca întregii echipe, dar el a fost finalizatorul. E bine că a avut o lovitură de cap superbă la o fază frumoasă a noastră în minutul 85.

– L-am pierdut pe Pleşan?

– Încă nu ştiu ce este cu el. Pot să că Mateiu mi-a cerut schimbare la pauză, are şi el o contuzie pe genunchi şi sperăm să nu fie ceva grav. Pleşan are o problemă la gleznă, datează încă din pregătiri şi nu este refăcut. Încă mai are lichid acolo, eu îl văd şi la antrenamente că îşi pune faşe, dar nu cred că este ceva grav. Sper ca până la jocul cu Steaua să-i recuperez pe amândoi.

– Rocha a adus un suflu bun la echipă.

– Într-adevăr, Rocha a intrat foarte bine în joc, el era soluţia pentru postul de mijlocaş ofensiv. Este un jucător bun, în care eu am încredere şi am spus şi conducerii că el poate fi „scânteia” care poate aduce publicul oltean la stadion. Este un jucător rapid şi tehnic.

– Merita Craiova să câştige?

– Dacă înscriam la început jocul era mult mai deschis, pentru că ei riscau mai mult… Eu cred că este un rezultat echitabil, deoarece pandurii au avut pe undeva o posesie mai bună.

– Sunteţi mulţumit de apărare?

– Da. Apărarea încă din pregătire a crescut după fiecare joc. A stat foarte bine pe teren, toţi cei patru fundaşi au făcut un joc bun.

– Vătăjelu s-a complicat  în multe faze…

– S-a complicat, dar gândiţi-vă că este un jucător tânăr, care a evoluat pentru prima dată în Liga I. Una e în Cupa Ligii sau Cupa României şi altul e impactul cu Liga I. E presiunea mai mare din partea spectatorilor, a meciului, dar e un jucător bun. Nu vreau să dau vina pe nimeni la gol, nici pe Vătăjelu şi nici pe Pleşan, pentru că au făcut multe lucruri bune. Se greşeşte un pas, un dribling, dar şi adversarul o face.

– Cine mai dă gol dacă se accidentează Curelea?

– În acest moment, ca variante de atac îi avem pe Herghelegiu şi Ivan. Valskis este şi el un atacant care a avut probleme şi astăzi (vineri – n.r.) a început să recupereze, nu mai are dureri. Dacă mai găsim un atacant bun, îl vom aduce.

– Facem faţă Stelei cu această echipă?

– Sigur că da. Suntem pregătiţi pentru toate bătăliile. Indiferent că jucăm cu Pandurii sau cu Steaua, noi vom încerca să jucăm fotbal de calitate. Le cer tot timpul o evoluţie bună, pentru că numai ea aduce puncte.

– De Madson sunteţi mulţumit?

– Da, Madson creşte de la meci la meci. Este un jucător care recuperează şi aleargă mult.

– Neacşa v-a plăcut în meciul ăsta?

– Mă aştept la mai mult de la el. În meciul cu Rapid a intrat mai bine în joc, dar nu a avut foarte multe realizări. El a intrat şi într-un moment dificil, la 0-0, după aceea am luat gol şi nu a fost uşor pentru el. Neacşa este un jucător care poate mai mult. Şi Băluţă la fel. Sunt doi jucători de bandă rapizi, şi mă aştept mai mult de la ei în ceea ce înseamnă dribling şi incisivitate.

– A câştigat Achim postul de titular?

– Achim a făcut un joc bun şi e posibil ca la următorul meci să încep tot cu el. Nu ştiu acum, să vedem cum se va pregăti de acum înainte. O să-l analizăm, dar per total sunt multe lucruri pozitive după acest meci.

 

Declaraţii după meci:

 

Costin Curelea (atacant CSU): „Una peste alta este un rezultat echitabil, ţinând cont că este debutul în competiţie şi am evoluat şi împotriva unei echipe de cupele europene, cu mai multă experienţă ca noi. Dar noi am fost cei care am combinat mai frumos şi am avut mai multe ocazii. Am avut ceva emoţii la debut, dar toată lumea s-a dăruit, fiecare am dat cât am putut. Cu Steaua sper să am o singură ocazie şi să marchez. Atmosfera a fost senzaţională, le mulţumim suporterilor că au venit în număr foarte mare, ne ajută mult să trecem peste momentele grele din joc”.

 

Viorel Ferfelea (atacant CSU): „La câte ocazii foarte clare am avut, am pierdut două puncte. A fost o plăcere, aşteptam de mult să joc în Liga I. Şi să joci în faţa a 15.000 de oameni, la ora 21.00, nu e nimic mai frumos. Având în vedere câ în acest sezon pică şase echipe, nu tratăm cu respect echipe precum Steaua, mergem în Ghencea să luăm maxim de puncte. M-am bucurat pentru Curelea şi nu prea, voiam să mai dea un gol. Dar până la urmă e bine că a marcat şi o dată şi am luat un punct“.

 

Mihăiţă Pleşan (mijlocaş CSU): „Nu este un debut cu stângul. Am avut mult mai multe ocazii, dar ocaziile nu se pun la sfârşit. Sper că ne-am ridicat la nivelul Craiovei, la nivelul echipei pe care şi-o doresc fanii. Suporterii au fost din nou la înălţime, sunt minunaţi. Am făcut o entorsă, dar sper să pot juca cu Steaua, să facem un meci bun şi să ne ridicăm la nivelul echipei campioane”.

 

Mihai Răduţ (mijlocaş Pandurii): „A fost un rezultat echitabil având în vedere ocaziile pe care le-au avut şi ei. Suntem trişti oricum, chiar dacă pe un joc destul de de bun al Craiovei am reuşit să avem un avantaj de un gol. Putem reedita performanţa de acum două sezoane, nu este imposibil, dar trebuie să jucăm mai bine la fiecare meci”.

 

Alin Buleică (mijlocaş Pandurii): „A fost primul meu joc în calitate de adversar pe ‚Ion Oblemenco’ şi nu sunt aşa de bucuros, pentru că nu am câştigat. Sunt fotbalist şi încerc să-mi fac meseria unde sunt plătit. Mă bucur că a revenit fotbalul în Craiova, chiar dacă nu este chiar toată lumea cu această echipă. Eu nu am avut nici un sentiment, pentru că eu nu am jucat la această echipă, ci la FC Universitatea Craiova. Rezultatul este echitabil, chiar dacă ei au avut mai multe ocazii decât noi”.

 

Eugen Pârvulescu (preşedinte Pandurii): „Nu cred că le-am stricat sărbătoarea. Eu cred că am contribuit la un spectacol fotbalistic, pentru că a fost un joc de un nivel tehnic ridicat, peste nivelul Ligii I, iar întribune a fost un adevărat spectacol şi felicit publicul din Craiova. Mă aşteptam la o asemenea atmosferă, le-am spus şi jucătorilor înainte de meci asta. Numai la Craiova găseşti aşa ceva, este o atmosferă unică. E dureros când eşti egalat pe finalul jocului, dar şi echipa gazdă ne-a pus probleme şi în opinia mea este un rezultat echitabil”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS