22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIonuț Luțu: Hai Craiova!

Ionuț Luțu: Hai Craiova!

A părăsit Bănia de mult timp, dar a rămas fidel culorilor alb-albastre cu toate că lucrează pentru finanțatorul Stelei, Gigi Becali, de ani buni. Este vorba despre Ionuț Luțu, copilul de „suflet“ al Craiovei, mijlocașul care a ridicat de nenumărate ori publicul de pe „Ion Oblemenco“ în picioare și care își „însenina“ colegii cu glumele și trăsnăile sale inepuizabile.
Prins mereu cu treabă, Ionuț Luțu a fost greu de „găsit“ la telefon, dar s-a arătat foarte bucuros să vorbească despre Craiova fotbalistică, fiind la curent cu tot ce s-a petrecut în Bănie, regretând dispariția echipei FC Universitatea. „Craiova noastră, cum să nu vorbim de ea? Ce au făcut cei de la CSU, au luat sigla sau nu?“, a reacționat „Hagi-Luțu“, la auzul temei de discuție propuse. „Cel mai bine ar fi fost să se fi înțeles cu Mititelu și să fie o singură echipă. Mie îmi pare rău și de Mititelu, că a băgat bani mulți la început. Păcat că nu i-a ieșit! Asta e, poate că o ia de jos și face altă echipă. Îmi pare rău că s-a creat această problemă cu CSU, pentru că suporterii sunt împărțiți și asta nu e bine. Unii susțin că asta e echipa adevărată, ba e sigla, nu e sigla… Sper să se termine aceste dispute și să fie liniște, pentru că orașul Craiova are nevoie de fotbal, nu de scandaluri. Eu țin minte că atunci când a fost derbiul dintre cele două, de pe «Ion Oblemenco», tot stadionul era cu FCU. Și eu am ținut tot cu ea, că acolo am jucat. Acum, că a intrat în faliment, îmi pare foarte rău, dar e bine că a rămas CSU și că e fotbal în Bănie“, a completat fostul decar al lui FC Universitatea Craiova.

„Lumea vrea fotbal
de calitate acolo”

Întrebat cum vede prezentul, Ionuț Luțu a afirmat că le va ține pumnii lui Pleșan și compania în disputa cu Pandurii, programată vineri, de la ora 21.00 (Look TV), pe „Ion Oblemenco“, punctând totodată că a văzut multe lucruri pozitive în insuccesul cu Rapidul, din Giulești. „Am văzut că începem campionatul cu un derbi oltenesc, cu Pandurii. Va fi un meci greu, sunt convins de asta, dar sper să câștige Craiova. Că e Craiova adevărată, că nu e cea adevărată, vreau să câștige, că e a noastră. Am văzut meciul cu Rapid și pot spune că nu a jucat rău CSU. Mi-au lăsat o impresie bună fundașul stânga Vătăjelu, mijlocașul dreapta Băluță, bun mi s-a părut și Mateiu, care a venit de la Brașov. Cel mai mult mi-a plăcut vârful Ivan, e de perspectivă. CSU are o echipă bună, dar în fotbal se mai întâmplă să și pierzi. Important este să treacă peste și să se concentreze pe campionat. E urât când pierzi, dar trebuie să privești înainte, așa e în fotbal. Au fost multe ratări. E bine când îți creezi multe faze de poartă, dar trebuie să și marchezi, altfel se întâmplă ca fotbalul să te pedepsească. De fapt, chiar așa a și fost în Giulești. Trebuie să se organizeze mai bine în teren și să se ajute mai mult unul pe celălalt“, a spus Luțu, dezvăluind „rețeta“ succesului privind publicul craiovean: „La Craiova e mai greu să le faci pe plac tuturor, pentru că sunt fel și fel de orgolii, iar pretențiile sunt mari. Lumea vrea fotbal de calitate acolo, nu așa… hai că am venit la Craiova să jucăm și noi pe aici. Trebuie să intri și să câștigi dacă vrei să te iubească lumea. Să ai 2-0 la pauză și 3-0 la final, cu condiția să faci spectacol, driblinguri, «floricele» etc. Doar așa vei fi aplaudat de tot stadionul“.

„Îl susțin pe Jerry Gane“

Ionuț Luțu îl susține pe Jerry Gane în privința provocării numite CS Universitatea Craiova, sperând să aibă parte și de puțină răbdare din partea suporterilor și a conducerii, dar și de baftă în derbiurile adevărate cu Dinamo și Steaua. „Îl susțin pe Jerry Gane, mi-a fost un coleg bun și cred că este și un antrenor bun, de viitor. Să dea Dumnezeu să facă treabă bună, eu îi doresc din tot sufletul să găsească cele mai bune soluții și să ducă Craiova acolo, sus, unde ne-o dorim cu toții. Au stabilitate, au un lot bun, poate că dă Dumnezeu și reușește. Suporterii trebuie să aibă puțină răbdare cu echipa, deși la noi, pe acolo, e mai greu cu răbdarea. Trebuie să grăbească un pic jucătorii, echipa, că suporterii nu vor fi fericiți să vadă cum pierzi cu echipele principale, cu Dinamo, Steaua etc. Dacă va câștiga astfel de jocuri va fi pe val, dar are nevoie și de puțină șansă“, a spus Luțu, încheind că la derbiul Ligii I din etapa a doua, cu Steaua, programat sâmbătă, 2 august, la București, de la ora 21.00, va ține cu ambele echipe: „Echipa mea de suflet e Craiova, dar am jucat și la Steaua. Țin cu amândouă la meciul direct din etapa a doua. Sper ca peste doi ani să le văd pe amândouă jucând în Europa. E mai greu la început pentru CSU să lupte pentru campionat și pentru cupele europene, dar peste doi-trei ani se poate. Până atunci, hai Craiova!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS