11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPopescu şi Badea, victorioşi la Cupa Argeşului

Popescu şi Badea, victorioşi la Cupa Argeşului

Doi dintre pugiliştii de la CFR Marfă IRLU Craiova, Alexandru Badea „Bambi“ şi Ionuţ Popescu, s-au remarcat weekendul trecut la „Cupa Argeşului“, găzduită de Sala Polivalentă din Piteşti.
Competiţia, inclusă în calendarul Federaţiei Române Box, a reunit sportivi de la mai multe cluburi puternice din ţară. Sub privirile preşedintelui federaţiei, Leonard Doroftei, dar şi ale antrenorului federal Valentin Vrânceanu, cei doi pugilişti din Bănie, pregătiţi de profesorul Ion Dragomir, au susţinut câte un meci şi l-au câştigat. În singura partidă de la categoria copii, Alexandru Badea, alintat de colegii de grupă „Bambi“, l-a învins la puncte pe Daniel Alexandru din Râmnicu Vâlcea.

Upercut de stânga la ficat, lovitura câştigătoare

Celălalt craiovean prezent în gală, Ionuţ Popescu, a boxat la seniori în compania unui reprezentant al gazdelor, Cătălin Nasta, de la clubul organizator, CS Preda Piteşti. Craioveanul a câştigat prin knock-out tehnic. „Ionuţ a fost ovaţionat de cei prezenţi. A vrut de la început să termine repede meciul, mai ales când a văzut că spectatorii ţipau şi încurajau sportivul din Piteşti. În prima repriză, Popescu i-a dat adversarului un upercut de stângă la ficat, l-a îngenuncheat, a fost numărat, dar s-a ridicat. A doua oară, elevul meu a reuşit acelaşi lucru şi meciul a fost oprit. A primit diplomă şi cupă, dar şi tricou“, a povestit antrenorul Dragomir ieri pentru GdS.
Acesta ar fi vrut ca sportivii pe care i-a deplasat la Piteşti să dispute mai multe meciuri, dar organizatorii au motivat că unii pugilişti se grăbesc să plece la mare. Competiţia a cuprins doar 15 partide.

Ionuţ Popescu trage tare pentru Campionatul Naţional

Rezultatul de la Piteşti îi dă încredere lui Ionuţ Popescu în perspectiva competiţiei următoare, Campionatul Naţional al seniorilor, programat peste două săptămâni la Piatra Neamţ. Craioveanul, care acum a participat la categoria 91 de kilograme, va trebui să mai slăbească deoarece, în lupta pentru medalii, unde are şanse mari să urce pe podium, va fi înscris la categoria 81 de kilograme.
De câteva luni, pugiliştii din grupa profesorului Dragomir, fete şi băieţi, se antrenează în Sala Polivalentă din Bănie, având un parteneriat în acest sens.
„Se vede că, dacă avem condiţii, rezultatele vin. Ne pregătim la Polivalentă şi le mulţumim oamenilor de acolo pentru sprijin, dar şi la stadionul «Ion Oblemenco». Suntem obişnuiţi să nu mergem doar să ne plimbăm la concursuri, iar, când sportivii noştri urcă în ring, încearcă să arate că au progresat“, a completat Dragomir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS