24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJerry Gane: Suntem gata să înfruntăm Rapidul

Jerry Gane: Suntem gata să înfruntăm Rapidul

http://www.youtube.com/watch?v=CGu4X4OnF1k

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Jerry Gane, a afirmat că gruparea olteană țintește victoria în partida de mâine, de la ora 18.00 (Look TV), din Giulești, cu Rapidul, din turul preliminar al Cupei Ligii. „După o lună de pregătire, suntem gata să înfruntăm Rapidul. Debutăm în această competiție și, chiar dacă va fi un meci de baraj, avem o singură opțiune: calificarea. Știm foarte bine că și Rapidul a avut în perioada asta destule probleme, dar nu înseamnă că vom avea un meci ușor sau că jucătorii mei au voie să intre mai relaxați în teren. Vom intra din primul minut deciși să facem un joc bun și să reușim calificarea. Nu va fi un meci ușor, pentru că în Giulești știu ce presiune este, iar această situație, că ei au destule probleme, și financiare, și de lot, de antrenor, pentru că a plecat Moldovan și a venit Rada, cine preia clubul, poate conta până la un punct. Când vor intra pe teren, jucătorii vor să câștige. De asta le-am spus elevilor mei să nu cădem în capcana asta“, a spus Jerry Gane, în cadrul unei conferințe de presă. „Așteptăm să vină cât mai mulți suporteri, pentru că tot farmecul e în tribună. Oricât spectacol ai face tu, ca echipă, dacă nu sunt suporterii în spate, parcă nu e complet. Noi încercăm să facem primul pas, iar ei sperăm să ne ajute“, a completat tehnicianul CSU.

Nu se teme de TAS

Gane nu s-a plâns de programul competițional și nu crede că gruparea din Bănie va avea probleme privind participarea în Liga I după ce oficialii CSM Vâlcea s-au adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. „Mă bucur că avem parte de acest meci pentru început, dar și pentru debutul din campionat. Sunt partide frumoase, Craiovei i-au lipsit aceste dueluri. Faptul că intrăm direct în ele este cu atât mai bine pentru jucătorii mei, pentru suporteri. Emoțiile privind participarea în Liga I au trecut odată ce am primit decizia în cantonament. Nu vom mai avea probleme. Nu vreau să mă mai gândesc nici eu și nici jucătorii la acest aspect. Vreau să avem concentrare maximă numai la joc. TAS-ul va da același răspuns ca și Adunarea Generală“, a spus Jerry Gane. „Sunt mulțumit de tot ce am făcut în această lună, de pregătire, pentru că nu e ușor să pui 12-15 jucători noi într-o echipă. Să nu credeți însă că am terminat, că totul e pus la punct. Nu, mai este foarte mult de muncit, eu știu foarte bine, dar suntem încrezători că ei au asimilat multe lucruri și încet, încet reușim să creăm o echipă frumoasă“, a completat Jerry Gane, punctând că obiectivul rămâne o clasare în prima parte a campionatului indiferent de parcursul echipei la început.

„Îmi doresc un lot de 23 de jucători de câmp“

Tehnicianul CSU a afirmat că este mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție, dar a admis că ar mai putea apărea pe parcurs unul sau doi jucători, confirmând cele scrise ieri de GdS în privința venirii unui atacant român.
„Sunt mulțumit de lotul pe care-l am acum, dar este posibil să mai aducem doi jucători. Mi-aș dori un atacant cu experiență, care să iasă la combinații, pentru că e foarte important ca toate mingile aduse de echipă în față să fie finalizate și să fie o concurență și mai mare acolo. În acest moment am 25 de jucători, dintre care trei portari, iar din acest lot face parte și Gorovei, un fotbalist pe care nu putem conta în acest început de campionat. Îmi doresc un lot de 23 de jucători de câmp“, a spus strategul oltean, explicând și situația fotbaliștilor care nu mai intră în vederile sale: „Ganea, Kitanovski, Ljubinkovic și Patriche trebuie să înțeleagă că în viața fiecărei echipe, atunci când se pornește la un drum și vine un antrenor, sunt plecări și veniri. E mai bine să le spui de la început că nu te bazezi pe ei și ei pot să-și găsească echipe, așa este fair-play. Mai au contract cu noi, conducerea o să discute cu ei și o să vedem la ce numitor comun se va ajunge. Asta nu înseamnă că noi nu le vom pune la dispoziție un antrenor cât timp se pregătesc aici“.
În privința unor posibile împrumuturi de jucători, Jerry Gane a spus că „în momentul de față nu e cazul“, adăugând că știe la ce s-a înhămat: „Când am semnat contractul nu am cerut timp. Rezultatele te țin ca antrenor și nu numai la Craiova, ci în orice parte a lumii. Că la Craiova se dorește performanță mai repede o știu. Când am venit antrenor la această echipă am știut unde vin. Nu mi-e frică de această provocare. Am încredere în ceea ce fac și în jucătorii mei“.

Pleșan: Niciodată nu m-a speriat concurența

Prezent la întâlnirea cu mass-media, căpitanul echipei CSU, Mihăiță Pleșan, este convins că disputa cu Rapid nu va fi „floare la ureche“, punctând că nu îl sperie concurența de la mijlocul terenului. „Am petrecut o lună grea, cu un cantonament dificil. Acum urmează un meci de cupă, care e total diferit față de unul din campionat, pentru că, dacă greșești, ieși din competiție, iar noi ne dorim să ajungem cât mai sus. Rapidul este o echipă frumoasă, la fel ca și CS Universitatea. Sunt două formații care au tradiție, sunt iubite, iar eu știu foarte bine ce înseamnă Giuleștiul. Este un stadion care împinge foarte bine echipa spre victorie, dar noi ne ducem pregătiți să câștigăm, chiar dacă știm că nu va fi un meci ușor. Ne dorim să câștigăm în Giulești și după aia să venim acasă și să jucăm cu Steaua. Ca fotbalist cele mai frumoase meciuri sunt cu Steaua, Dinamo și Rapid și să joci cu stadionul plin. Îmi doresc să avem cât mai multe meciuri de genul acesta“, a spus Pleșan. „Niciodată nu m-a speriat concurența. Mă pregătesc, îmi văd de treaba mea, încerc să-i ajut pe cei tineri, iar Jerry știe cel mai bine la momentul potrivit dacă are nevoie de mine sau de alt jucător. Eu sunt la echipă să ajut“, a completat căpitanul CSU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS