22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMicuții atleți craioveni, în progres

Micuții atleți craioveni, în progres

Campionatul Național de atletism pentru cei mai mici dintre practicanții acestui sport, categoriile de vârstă copii 1, 2 și 3, desfășurat zilele trecute la București, a reprezentat un nou prilej pentru sportivii din Bănie să se facă remarcați. Reprezentanții Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ au urcat de nouă ori pe podium, cucerind două titluri naționale, trei medalii de argint și patru de bronz.
Vanessa Evelyna Balaci a obținut două medalii. Una dintre ele a fost de aur, în proba de 200 de metri, iar cea de-a doua, argint la 80 de metri. Și colega sa, Andra Bojneagu, a urcat de două ori pe podium, cucerind medalii de argint, în probele de 80 de metri și 300 de metri garduri.
În proba de aruncarea ciocanului, două atlete de la „Trișcu“ s-au regăsit pe podium. Luiza Miertescu a obținut titlul național, iar Loredana Cruceru a intrat în posesia medaliei de bronz. Tot medalii de bronz au obținut Răzvan Anghel (300 m), Constantin Ghimpău (triatlon) și ștafeta masculină de 4×400 de metri, alcătuită din Daniel Hîrșie, Valentin Bălosu, Lucian Untaru și Răzvan Anghel.

Și debutanții
s-au descurcat bine

Nicușor Bugiulescu, unul dintre antrenorii care se ocupă de pregătirea atleților medaliați de la LPS „Petrache Trișcu“ a vorbit despre competiția desfășurată la București. „Consider că rezultatele sunt notabile și reconfirmă valoarea sportivilor noștri și munca antrenorilor. Concurența a fost mare, peste 1.000 de copii din țară. Ghimpău a pierdut pentru doar două puncte titlul de campion la triatlon. A câștigat două probe din trei, lungime și 300 de metri, dar sportivul care a câștigat concursul a avut performanțe mai bune. Am avut și debutanți la Campionatul Național, care s-au integrat foarte bine, am avut și situații de sportivi care nu au urcat pe podium, dar au progresat din punct de vedere al performanței. Este vorba despre Alexia Șovar, care în trecut a alergat pe distanța de 800 de metri, 2 minute și 28 de secunde, iar acum și-a îmbunătățit recordul personal, alergând 2 minute și 26 de secunde. Cu toate acestea, a terminat cursa pe locul șase“, a declarat Bugiulescu ieri pentru GdS. Micuții campioni vor mai face antrenamente câteva zile, apoi vor intra într-o binemeritată vacanță. Antrenorii care s-au ocupat de pregătirea medaliaților mai sus enumerați sunt: Cătălin Geapana, Petre Lengyel, care a pregătit aruncătoarele de ciocan, Mircea Alexandrescu, Valentin Mitrache, Mircea Barbălată, Marian Neacșu și Nicușor Bugiulescu.

CSM stă bine la marș

Și CSM Craiova, club la care predomină seniorii, a avut o medaliată, pe Elena Speranța Costea, care a luat argintul în proba de 1.000 de metri marș. „Este foarte bine pentru ea că a reuşit să îşi adjudece o medalie. La această vârstă, orice clasare pe podium este o fericire pentru ei. Elena este o atletă talentată ce poate avea un viitor luminos în atletism, dacă se va ţine de treabă“, a declarat antrenoarea sportivei, Ustabaceff Gabriela.
Alte trei medalii au ajuns la cluburi din Oltenia. Cristian Voicu (CNMB Vâlcea) a devenit campion național la 800 m, Florentin Stae (CSS Caracal) a obținut medalie de argint tot la 800 m, iar Valentin Lepădat (CSS Drobeta Turnu Severin) a urcat pe a treia treaptă a podiumului la 1.500 de metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS