10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM a cerut 50.000 de lei pentru cazare

SCM a cerut 50.000 de lei pentru cazare

http://www.youtube.com/watch?v=tHBsY_QpU8k

\n

Clubul primăriei, SCM Craiova, a făcut o solicitare consiliului local să acorde o rectificare de buget pentru găzduirea delegațiilor Federației Române de Baschet pe perioada Campionatul Național de Minibaschet și BabyBaschet, care a debutat ieri în Bănie.  
„Cu adresa nr. 1352/19.06.2014, Sport Club Municipal Craiova solicită rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli prin suplimentarea subvenţiei pe anul 2014 cu suma de 50,00 mii lei, necesară pentru plata cazării delegaţiilor Federaţiei Române de Baschet, ce vor sosi la Craiova, în vederea desfăşurării Campionatul Naţional de Babybaschet şi minibaschet, care va avea loc în perioada 22 iunie-12 iulie 2014“, se arată în raportul trimis consiliului local de către conducerea SCM.
Contactat telefonic, directorul clubului primăriei, Victor Lazarciuc, a confirmat trimiterea acestei adrese și a precizat că era singura soluție să se poată desfășura competiția în condiții optime. Acesta nu s-a arătat deranjat că SCM nu a apărut printre organizatori. „Am făcut acel raport pentru că nu aveam încotro. Nu aveam resurse financiare să rezolvăm problema cazării. Faptul că nu am fost anunțați ca organizatori nu este problema noastră. Alții au omis să vorbească despre noi“, a precizat Victor Lazarciuc, pentru GdS.
În nota de fundamentare care însoțește cererea se menționează că orașul Craiova este în competiție pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, iar găzduirea competiției de baschet juvenil promovează imaginea Băniei. Solicitarea conducerii SCM va fi analizată joi în ședința Consiliului Local Craiova.
În afară de problema cazării oficialilor prezenți la Campionatul Național de Minibaschet, SCM Craiova are dificultăți privind formarea unor loturi competitive pentru sezonul viitor la echipele de baschet, handbal și volei, întrucât bugetul va fi mai mic pentru fiecare secție.

Micuții, neinteresați de scor

Revenind la Campionatul Național de Babybaschet, meciurile au debutat ieri, la ora 14.00, pe terenurile de la CN „Elena Cuza“, „Carol I“, „Frații Buzești“ și CSS. Dotați cu mult chef de joc, unii chiar cu bandane și ochelari de soare, micuții baschetbaliști au încercat să-și adjudece victoria. Într-una din primele partide, cea de la Colegiul Național „Elena Cuza“, juniorii de la CSU Asesoft Junior Ploiești s-au distrat cu adversarii, ABC Laguna 2 București, prahovenii impunându-se cu scorul de 104-4. „Vrem să câștigăm turneul. Ne-a fost ușor astăzi, sper să o ținem tot așa”, a spus Andrei Vlad, de la echipa învingătoare.
„Mi-a plăcut meciul, am marcat un coș, dar am luat bătaie. Adversarii au fost puternici. Am mai faultat puțin. Oricum, tot sunt fericit, chiar dacă am pierdut“, a mărturisit Ioan Luca Georgescu, component al echipei Laguna București.
Cea mai mare diferență de scor din prima zi s-a înregistrat pe terenul CSS Craiova, de la Voința, unde ACS Dan Dacian 1 București a învins CSU Asesoft Junior 4 Ploiești cu 117-0. Și pe marginea terenurilor era agitație mare. Jucătorii echipelor care urmau să evolueze, părinții care au venit din toate colțurile țării să facă galerie, dar și voluntarii de la FEFS Craiova au creat o atmosferă demnă de competițiile de seniori.
Campionatul de BabyBaschet a reunit 79 de echipe la masculin și 26 la feminin. Meciurile se desfășoară zilnic între orele 8.30 și 21.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS