10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJerry, atenție la selecție!

Jerry, atenție la selecție!

http://www.youtube.com/watch?v=QasDv7TyWB4

\n

CS Universitatea Craiova va începe astăzi al doilea capitol al pregătirii, urmând să plece la Dravograd, în Slovenia, via Viena, pentru un cantonament montan de 17 zile (24 iunie – 10 iulie). Delegația alb-albastră va părăsi Bănia în această dimineață, la ora 9.00, urmând ca la 16.00 să decoleze de pe Aeroportul „Henri Coandă“ spre Austria, de unde va fi preluată de autocarul echipei, ajuns încă de ieri în Slovenia, în nici trei ore urmând să fie cantonată la Dravograd. Lotul lui Jerry Gane va fi anunțat cel târziu în această dimineață, în țară urmând să rămână și câteva nume sonore. „Sunt anumiți jucători care nu vor merge acum cu noi, pentru că se află în negocieri, dar în cel mai scurt timp și ei se vor alătura lotului. Sunt și jucători din România, și din străinătate. Va fi un lot de 26 de fotbaliști, cu patru portari, fiind inclus și juniorul Alexandru Burci“, a spus Jerry Gane.
De menționat că la antrenamentul de ieri seară a participat și brazilianul Madson, care de dimineață a tras o fugă la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS) și a efectuat vizita medicală. În Capitală, alături de fostul jucător al Vasluiului, a fost și africanul Kay, care a fost nevoit să repete testele medicale după ce vineri au fost semnalate niște probleme. Tot ieri a efectuat vizita medicală și Jean Carlos Chera, însă micuțul mijlocaș brazilian s-a prezentat la cabinetele Policlinicii Sportive din Craiova.

Se caută doi fundași centrali

„Principalul“ grupării oltene, Jerry Gane, a afirmat că lotul Craiovei nu este definitivat și că în Slovenia sunt așteptați doi fundași centrali, iar pe parcurs, în funcție de randamentul echipei din amicale, mai pot apărea și alți fotbaliști. „Lotul nu este definitiv. Conducerea discută cu mai mulți jucători, în special pentru postul de fundaș central. Ar putea apărea unul sau doi, să-i vedem în Slovenia. În urma jocurilor amicale din Slovenia ne vom da seama dacă mai avem nevoie și de jucători“, a spus antrenorul formației CSU Craiova, pentru GdS.
Pentru postul de fundaș central își dă concursul și Andrei Berceanu, aflat în probe de două zile. Acesta are 25 de ani și 1,94 metri și a evoluat ultima dată la Gloria Bistrița, dar nu pare pe gustul antrenorului craiovean.

Nici un amical în Bănie

În cadrul acestui stagiu de pregătire se dorește disputarea a cinci jocuri de verificare, trei dintre adversare cunoscându-se deja: Vardar Skopje (Macedonia, 27 iunie), NK Celje (Slovenia, 1 iulie) și Slaven Belupo (Croația, 3 iulie). Celelalte două confruntări vor fi parafate pe parcurs de conducătorii olteni, însă este cert că după revenirea în țară, programată pe 10 iulie, nu va mai avea loc nici un amical. „Vom avea trei adversari foarte buni și sperăm ca și ceilalți doi să fie la fel, din prima ligă sau chiar din a doua. În pregătire nu trebuie să ai numai adversari puternici, ci și adversari mai puțin cotați, pentru că ai nevoie și de altfel de jocuri. Vom vedea curând cu cine vom bate palma, dacă se va juca tot în Slovenia sau în Austria, unde sunt foarte multe echipe bune. Oricum, Austria e foarte aproape de cantonamentul nostru și nu vor fi probleme dacă va trebui să ne deplasăm. Ne vom întoarce pe 10 iulie și cum pe 16 iulie e primul meci, în Cupa Ligii, nu vom mai face nici un joc amical la Craiova sau în țară. De asta am programat ultimul joc-test pe 9 iulie. Le voi da jucătorilor și două zile libere, pe 10 și 11, iar de pe 12 vom pregăti jocul din Cupa Ligii“, a explicat tehnicianul grupării oltene.

„Sunt adeptul fotbalului ofensiv“

Întrebat ce tactică va aborda în sezonul viitor al Ligii I, Jerry Gane a spus că îi place jocul combinativ, de atac, punctând că se va decide asupra sistemului de joc după ce îi va cunoaște foarte bine pe jucătorii săi. „Eu sunt adeptul fotbalului ofensiv. Acum suntem în perioada asta de căutări și având mulți jucători noi trebuie să ne axăm pe o pregătire bună, să lucrăm la omogenitate. Sper ca relațiile de joc să fie cât mai bune la începutul campionatului. Sistem de joc? Întâi trebuie să văd ce avem la dispoziție, apoi putem vorbi și despre sistem. Cunosc jucătorii de o săptămână, dar ușor, ușor mă voi edifica asupra fiecăruia și voi ști ce am de făcut. Trebuie să avem cam două sisteme de joc pregătite. Eu am jucat și 4-3-3, e un sistem care îmi place, am mizat și pe 4-4-2, dar acum să vedem. După ce o să-i cunosc în Slovacia la antrenamente, atunci o să încerc să-i așez și să vedem în ce sistem se simt ei cel mai bine. Oricum, în prima parte a cantonamentului din Slovacia vom miza pe acumulări fizice, vom avea multe antrenamente, dar vom aloca suficient timp și pentru relațiile de joc“, a punctat Jerry Gane.

Băluță: Mă bucur de această revenire acasă

Mijlocașul Alexandru Băluță a afirmat ieri că se bucură foarte mult că a revenit acasă, în Bănie, și că speră să fie „repatriat“ și Ionuț Mitriță, colegul său de la Viitorul Constanța. „Mă bucur de această revenire acasă, chiar sunt fericit și sunt convins că vom realiza lucruri mărețe aici, la Craiova. Mă înțeleg bine cu majoritatea băieților, atmosfera este bună și este important să ne pregătim bine și să începem campionatul în formă cât mai bună. M-aș bucura să vină și Mitriță la echipă, dar nu depinde de mine. Din cauza înălțimii, noi, cei scunzi, trebuie să ieșim în evidență prin alergare și dribling. Mi-ar fi plăcut să îl am aici și pe Ionuț Șerban, cu el am stat în cameră la Viitorul“, a spus Băluță.
Bucuroși de revenirea în Bănie s-au arătat și Ovidiu Dănănae și Alex Neacșa. „Am venit cu inima deschisă și sunt motivat să facem lucruri frumoase împreună. Sper să începem bine campionatul. Important este ca eu și colegii să ne antrenăm bine și, de la zi la zi, să arătăm ca o echipă puternică. Cred că majoritatea suntem jucători de valori apropiate, sunt mulți tineri și nu cred că este cineva sigur că va fi titular. Dacă vom fi o echipă redutabilă acasă, nu cred că vom avea probleme“, a spus Dănănae. „Am fost împreună cu Jerry la Corona, la Severin la fel, acum aici… Trebuie să facem treabă bună. Am vrut să joc aici de când am venit la Craiova, la Școala de Fotbal «Gică Popescu». Nu am vrut să merg niciodată la Dinamo. Concurență este peste tot, la orice club ai juca, dar trebuie să te impui, să te antrenezi și să joci cât mai bine. Nu am ce să le spun colegilor despre cum antrenează Jerry, o să vadă ei. Nu îmi e teamă de ce va fi în Slovenia, pentru că știu ce mă așteaptă. Important este să facem o pregătire cât mai bună“, a punctat Alex Neacșa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS