12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFrancezii recunosc valoarea fotbalistelor craiovene

Francezii recunosc valoarea fotbalistelor craiovene

\n

Fotbalistele de la Real Craiova au participat la un turneu amical la Amiens, pe cheltuiala clubului francez. Aceasta a fost singura recompensă de care au avut parte jucătoarele lui Sorin Pătrașcu, care și anul acesta au urcat pe podiumul campionatului național, cucerind medalia de bronz.

Chiar dacă nu au parte de nici o satisfacție de ordin financiar, fotbalistele de la Real Craiova se încăpățânează să facă performanță. Sportivele pregătite de Sorin Pătrașcu au încheiat Superliga Națională pe podium, adjudecându-și medalia de bronz.
Mai bune decât formația din Bănie au fost echipele Olimpia Cluj și ASA Târgu Mureș, care beneficiază de susținere financiară din partea autorităților locale, ceea ce înseamnă că jucătoarele respectivelor formații au parte de condiții foarte bune de pregătire, dar și de un salariu.
După ultimul meci din campionat, la finalul căruia au primit și medaliile, jucătoarele de la Real au fost recompensate cu o masă festivă. De bani nici nu se pune problema, dar unitatea grupului și relația foarte bună cu antrenorul, care le este ca un tată, le face pe tinerele jucătoare să se ambiționeze și mai mult și să demonstreze că atunci când ai valoare poți compensa, într-o oarecare măsură, lipsa banilor.

O victorie, un egal,
o înfrângere și un trofeu frumos
 
Dacă pe plan local nu atrag atenția sponsorilor sau a autorităților, în schimb, fotbalistele de la Real Craiova se bucură de aprecierea francezilor. Reprezentanții clubului Amiens le-au invitat pe jucătoare să participe la un turneu amical, pe cheltuiala lor. Realul nu s-a făcut de râs în Hexagon, revenind zilele trecute acasă cu un frumos trofeu pentru locul doi ocupat în cadrul competiției.
Alina Peșu și colegele sale au disputat trei partide. În prima, au trecut cu 3-0 de gazdele de la Amiens (liga a doua franceză), prin reușitele jucătoarelor Cojocaru și Obreja (două goluri), în al doilea joc Real a remizat, scor 1-1, cu FC Arras (liga I franceză), pentru oltence înscriind Hornea. Singura înfrângere suferită de fetele lui Sorin Pătrașcu a fost în fața echipei Rouen. Formația din Franța s-a impus cu 4-2, pentru craiovence marcând Cosma și Obreja. „Am mers acolo la invitația echipei din Amiens. Se aniversau 90 de ani de la înființarea clubului, motiv pentru care au făcut niște trofee foarte frumoase. Unul dintre ele l-am adus noi în România. A fost frumos. Fetele au intrat pe teren cu steagul României și însoțite de copii, ca în marile meciuri. Am mers două zile cu autocarul și cred că și oboseala și-a spus cuvântul. Oricum, am lăsat o impresie frumoasă. Acest turneu a fost o recompensă pentru evoluțiile echipei din acest sezon, când, pe lângă medalia de bronz cucerită în campionat, o parte dintre fete au devenit campioane în Cupa Liceelor, cu echipa Liceului Auto. Trebuie să menționez că toate cheltuielile au fost plătite de cei din Amiens, cu care avem o colaborare frumoasă“, a spus ieri antrenorul Sorin Pătrașcu pentru GdS.

Anul trecut au câștigat turneul

Trebuie menționat că fotbalistele de la Real s-au aflat la a treia participare la turneul din Franța, după ce, în 2011, s-au clasat pe locul doi, iar anul trecut au câștigat trofeul.
Pe lângă participarea la cele trei jocuri, fotbalistele au profitat și au vizitat minunile din Paris, iar la întoarcere au văzut stadionul echipei germane Bayern Munchen. Sportivele care au făcut deplasarea la turneul francez sunt: Adriana Cioara, Georgiana Pozmac, Denisa Comănoiu, Mirabela Ristache, Andreea Tomescu, Alexandra Hornea, Loredana Cosma, Andreea Cojocaru, Mituţa Simion, Iulia Obreja, Alina Peşu, Ana Maria Ioniţă, Mădălina Nicu și Larisa Ambrosie. Aceasta din urmă este de la Navobi Iași și are șanse mari să fie transferată la Real, mai ales că vor pleca unele jucătoare la echipe unde vor avea parte de o primă de joc sau un salariu. Din staff, pe lângă antrenorul principal Sorin Pătraşcu, a mai făcut parte şi Fănel Văduva, directorul executiv al clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS