10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTilihoi: Spania nu a rezistat presiunii atmosferice

Tilihoi: Spania nu a rezistat presiunii atmosferice

Etapa a doua de la Cupa Mondială din Brazilia a adus o surpriză de proporții, campioana mondială en-titre, Spania, fiind eliminată încă din faza grupelor. După eșecul din primul joc cu Olanda, scor 1-5, miercuri seară, ibericii au înregistrat o nouă înfrângere, cu 2-0, în fața naționalei din Chile. Tot miercuri, Olanda s-a impus mai greu decât se aștepta în fața Australiei cu 3-2. La finalul etapei a doua din Grupa B, Olanda și Chile au acumulat câte șase puncte, iar Spania și Australia au rămas cu zero puncte. Altă formație care nu mai are șanse să se califice în optimi este Camerun, din grupa A, care a pierdut ieri-dimineață duelul în fața croaților, scor 0-4. Croații au înregistrat trei puncte și s-au apropiat la un singur punct de primele două clasate, Brazilia și Mexic.
Fosta glorie a Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi (foto), a analizat situația Spaniei, găsind explicații pentru eliminarea prematură înaintea ultimei etape, de la Mondialul brazilian. „Pe iberici i-a surprins înălțimea la care se joacă. Vă spun asta pentru că am fost acolo. Este o presiune foarte mare în atmosferă. Probabil au fost și nepregătiți, nu se așteptau să fie o diferență așa mare. La acest nivel nu aveau voie să capoteze așa ușor. Chile va fi surpriza acestui Mondial, cred că va ajunge departe. Și Olanda este în grafic, cred că va avea un cuvânt greu de spus. Croații au avut un joc bun până acum, dar să vedem ce vor face în ultima etapă, contra Mexicului“, a punctat Nicoale Tilihoi, pentru GdS.
Partidele de astăzi sunt interesante și surprizele pot apărea de oriunde. Italia va întâlni Costa Rica, de la ora 19.00 (TVR 1), în grupa D, iar în cel mai interesant joc al zilei, Elveția va evolua contra Franței, de la ora 22.00. Sâmbătă dimineață, de la ora 1.00, Ecuadorul va încerca să obțină primele trei puncte în fața Hondurasului, ultimele două jocuri urmând să se dispute în grupa E.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS