10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLică a renunțat la vacanță pentru a ajuta naționala

Lică a renunțat la vacanță pentru a ajuta naționala

http://www.youtube.com/watch?v=Q1j0MMeKNvI

Naționala de volei a României, lideră în grupa A a Ligii Europene, joacă astăzi și mâine la Craiova contra selecționatei Muntenegrului. Pentru aceste partide, antrenorul Dănuț Pascu l-a rechemat la lot pe Laurențiu Lică, iar șansele tricolorilor de calificare în semifinale cresc considerabil.

În urmă cu două luni, antrenorul craiovean Dănuț Pascu își începea munca la cârma naționalei de volei masculin a României. La prima acțiune oficială, preliminariile Campionatului European, tricolorii au strâns șapte puncte în grupă, lucru care nu se mai întâmplase de multă vreme, și chiar au fost foarte aproape de o calificare la turneul final.
După jocurile din calificări, desfășurate în Muntenegru și Croația, antrenorul Dănuț Pascu a renunțat la voleibaliștii experimentați din lot, iar pentru competiția următoare, Liga Europeană, au rămas în special jucătorii tineri.

Pascu: Vom juca
la victorie

Și aceștia nu s-au descurcat deloc rău. După primele patru meciuri din grupa A, România se află pe primul loc, având trei victorii și o înfrângere, astăzi (ora 20.00, Digisport2) și mâine (ora 20.30 Digisport2), naționala joacă în Polivalenta din Bănie în compania Muntenegrului.
„Este cea mai puternică echipă din grupă, pentru că nu a schimbat lotul cu care au mers și la calificările pentru Europene. Ne-am întâlnit și atunci și am împărțit victoriile. Băieții au o stare de oboseală destul de mare după deplasarea în Azerbaidjan, dar vă garantez că toată lumea își va face treaba și vom juca la victorie“, a spus selecționerul Dănuț Pascu în cadrul unei conferințe de presă.
Tricolorii au debutat oficial pe 6 iunie cu o dublă confruntare cu Grecia în Sala Polivalentă din Craiova. În primul joc, elenii s-au impus cu 3-0, iar al doilea a fost câștigat de elevii lui Pascu cu 3-2. Weekeendul trecut, România a jucat în deplasare cu Azerbaidjan și s-a impus cu 3-1 în ambele meciuri. „Naționala României învață din victorii, ceea ce înseamnă încredere și capital de experiență pentru anul viitor. Am pierdut primul meci cu grecii de la Craiova, după binecunoscutul obicei al românilor de a desconsidera adversarul, ceea ce ne-a costat. În rest, echipa a răspuns bine. Față de calificările pentru Europene, am chemat mai mulți jucători tineri pentru a-i testa. Acesta este unul dintre obiectivele majore pentru Liga Europeană și se pare că această experiență dă rezultate. Sunt câțiva băieți care promit“, au fost primele concluzii ale lui Pascu.

Lică: Mă simt stingher printre tineri

La meciurile cu Grecia, în tribuna oficială a fost prezent și căpitanul echipei SCM-U Craiova, Laurențiu Lică, jucător care făcuse parte din națională în preliminariile Campionatului European, și care în unele partide a fost cel mai bun jucător al României din teren. În prima confruntare cu elenii, când România nu a câștigat nici un set, Lică a trăit la intensitate maximă jocul, încurajându-și colegii.
Acum, când antrenorul său de la echipa de club și totodată de la națională l-a rechemat a spus imediat da, deși ar fi putut să beneficieze de scurta vacanță pe care o mai are la dispoziție. „Nu am putut sta departe. Eu m-am antrenat cu naționala săptămâna trecută, iar faptul că mi s-a cerut ajutorul și s-a crezut că sunt încă apt pentru echipa României m-a făcut să răspund imediat cu da. Am primit multe întrebări în tribună la meciurile anterioare și cred că acum am răspuns în cel mai frumos mod acestor întrebări și mă bucur că voi fi pe teren. Mă simt un pic stingher prin această echipă, sunt cel mai mare, dar este îmbucurător că vin din urmă foarte mulți tineri de perspectivă. Faptul că joc în fața suporterilor din Craiova mă face să mă simt și mai bine“, a explicat Lică.  
Jucătorul de 34 de ani a revenit la națională după o pauză de trei ani, după ce anterior adunase peste 100 de selecții, fiind chiar și căpitan într-o perioadă.

Bala: Nu ne gândim
la vacanță

Unul dintre jucătorii promițători despre care vorbea tehnicianul este Adrian Aciobăniței, care nu are nici 17 ani împliniți. Jucătorul campioanei Tomis Constanța consideră că prezența la naționala mare reprezintă un mare câștig pentru el: „Pentru mine este o experiență foarte bună ca la vârsta asta, nici 17 ani împliniți să joc la lotul mare. Mă ajută foarte mult și colegii și nu mai am emoții“.
Marian Bala, alt component tânăr din lotul tricolor, nu regretă că prezența la națională i-a „mâncat“ aproape toată vacanța, după un sezon epuizant în care alături de echipa sa de club, Zalău, a devenit vicecampion național. „În primul rând jucăm pentru națională, pentru nimic altceva, de asta am venit la lot. Vom discuta cu echipele de club și probabil ne vor lăsa o săptămână-două liber. Important este să obținem rezultate bune cât stăm la națională. Ne bucurăm că îl avem pe Lică din nou, este un jucător profesionist. Noi cei tineri sperăm să căpătăm experiență, pentru că suntem o echipă nouă“, a spus Bala, voleibalist care a trecut și pe la SCM-U Craiova.
Clasamentul grupei A din Liga Europeană: 1. România – 4 meciuri, 8 puncte, setaveraj 9-7, 2. Grecia – 7 puncte, 4 meciuri, setaveraj 9-7, 3. Muntenegru – 5 puncte, 2 meciuri, setaveraj 6-3, 4. Polonia – 4 puncte, 4 meciuri, setaveraj 7-10, 5. Azerbaidjan – 0 puncte, 2 meciuri, setaveraj 2-6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS