11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportKaratiste din Bănie, pe podium la Istanbul

Karatiste din Bănie, pe podium la Istanbul

Printre cei 23 de sportivi care au reprezentat România la Campionatul Balcanic de karate pentru copii (născuți în anii 2000-2003) de la Istanbul, s-au numărat şi patru fete de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Craiova. Acestea au participat atât în proba de kumite, cât și la kata, unde echipa alcătuită din Aldana Lupeanu, Mădălina Vasile și Ana Maria Gornoviceanu a cucerit medalia de bronz, la categoria de vârstă 2002-2003.
La kumite, Aldana Lupeanu a fost aproape de podium, clasându-se pe locul cinci, în timp ce Ana Maria Gornoviceanu, Isabel Călărașu și Mădălina Vasile au încheiat concursul pe locul șapte. Antrenorul fetelor, Geri Mitroi, care le-a însoțit în Turcia și în calitate de arbitru, a spus că se aștepta ca sportivele să ia medalie. „Ne bucurăm că am urcat pe podium și sincer mă așteptam la acest rezultat. Unul notabil, dacă ținem cont că delegația țării noastre a mai obținut încă o medalie, tot de bronz. A fost un concurs la care au venit cei mai buni sportivi, 800 la număr, din zece țări“, a spus antrenorul de la „Trișcu“.
Acesta a rămas surprins neplăcut de organizarea competiției, mai ales că în anii anteriori totul fusese aproape de perfecțiune. Căldura sufocantă din sală le-a pus probleme tuturor. „A fost o sală foarte mică. Nu erau locuri suficiente nici pentru sportivi, de spectatori nu mai vorbim. În plus, a fost foarte cald în sală, sufocant, ceea ce a cam încurcat concurenții. Eu, când am arbitrat finalele, am avut sacoul pe mine conform regulamentului și se lipise căptușeala. Mă surprind turcii, pentru că ei organizau ireproșabil aceste competiții“, a completat Mitroi. Cum pentru unele dintre sportive era prima ieșire în afara țării, acestea s-au arătat foarte entuziasmate și nu au ratat o vizită în bazar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS