13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal: Lucian Munteanu - amenință, Felix Grigore - râde

Fotbal: Lucian Munteanu – amenință, Felix Grigore – râde

\n

CS Universitatea Craiova a primit, ieri seară, răspuns pozitiv din partea Comisiei de Disciplină în privința dreptului de promovare în Liga I, dar principala contestatară a grupării din Bănie, CSM Vâlcea, nu se împacă cu ideea. Managerul general al formației din Zăvoi, Lucian Munteanu, susține că punctul de vedere al Comisiei de Disciplină a fost înţeles eronat, decizia fiind amânată până la omologarea rezultatelor de către Comitetul Executiv al FRF. „În legătură cu decizia de miercuri a Comisiei de Disciplină, vreau să fac mai multe precizări importante (…). De fapt este numai o amânare a sentinţei. Noi am contestat dreptul de promovare al echipei CSU, dar rezultatele campionatului încă nu au fost omologate şi din această cauză petiţia noastră a fost considerată ca fiind prematură. Rezultatele nefiind încă omologate, nu au produs efecte juridice. Vom aştepta şedinţa Comitetului Executiv, prilej cu care se vor omologa rezultatele din punct de vedere sportiv apoi vom reinvesti Comisia de Disciplină cu o nouă cerere. Ca o concluzie, în data de 18 iunie 2014, Comisia de Disciplină nu s-a pronunţat asupra dreptului de a evolua în Liga I al echipei craiovene. Atragem atenţia că niciun oficial al FRF nu va putea îngrădi dreptul echipei CSM Vâlcea de a evolua în Liga I. Vom continua să ne batem pentru respectarea regulamentelor şi a statutului FRF, inclusiv a articolului 54 care spune clar că o formaţie care nu este afiliată de minimum trei ani nu poate primi dreptul de promovare”, a declarat Lucian Munteanu, conform liga2.ro. „Cine crede că ne vom retrage contestaţia, se înşală. Nu cedăm la nicio presiune. Vom merge şi la TAS dacă instanţele din România nu ne dau dreptate. La finalul sezonului 2012-2013, când eram oficial la Damila Măciuca, echipa nu a primit licenţa pentru Liga I exact din cauza articolului 54. Vrem ca regulamentul să fie valabil şi pentru CSU cum a fost valabil şi pentru noi”, a completat managerul din Zăvoi.

„E o declarație amuzantă”

Contactat telefonic, directorul executiv al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a punctat că managerul de la Vâlcea nu are dreptate. „Cum să comentez declarația? A fost o decizie a Comisiei de Disciplină, nicidecum o amânare. Este o declarație amuzantă. Dacă este o amânare, să-mi spună și mie termenul următor și numărul dosarului. Iar rezultatele nu au fost omologate, pentru că nu au avut când. Vor fi pe 28 iunie, când va avea loc Comitetul Executiv. Mă amuz, pentru că rezultatele se omologhează din punct de vedere sportiv, n-au legătură cu juridicul. Miercuri s-a dat o hotărâre, iar dosarul s-a închis. Dacă întrebi pe oricine de la Disciplină o să-ți spună că dosarul este închis, pentru că au fost respinse cererile lui ASA Târgu Mureș și CSM Vâlcea. Săracii, sunt disperați, ce să facă și ei? Damila Măciuca, de care pomenește domnul Lucian Munteanu, este o echipă înființată în 2007 și care în 2008 a promovat, deci nu a mai fost vorba de ăia trei ani. Anul trecut, ca și acum, nu a putut să promoveze pentru că a terminat pe locul trei, nu de altceva. Ei pot merge la TAS, nu-i ține nimeni, dar CS Universitatea va juca în Liga I”, a afirmat Felix Grigore, pentru GdS.
Comunicatul Comisiei de Disciplină, postat pe frf.ro, sună astfel: „Astăzi, 18.06.2014, în dosarul nr. 14/CD/2014, Comisia a respins excepția insuficientei timbrări invocată de Clubul Sportiv U Craiova și a admis excepția prematurității cererilor formulate de Asociația Club ASA 2013 Târgu Mureș și Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS