5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBuget mai mic pentru voleibaliști

Buget mai mic pentru voleibaliști

http://www.youtube.com/watch?v=1Djfftddt4c

Conducerea Sport Club Municipal Craiova a stabilit bugetul fiecărei secții pentru sezonul viitor, voleibaliștii fiind nevoiți să facă performanță cu bani mai puțini decât până acum. Cu toate acestea, vor evolua în Cupa CEV, a doua competiție ca valoare din Europa.

Problemele continuă la clubul primăriei! Deși echipa masculină de volei a avut cele mai bune rezultate în sezonul trecut dintre formațiile de la SCM Craiova, locul patru în campionat și calificarea în Cupa CEV, managerul secției, Dănuț Pascu, va trebui să se descurce cu un buget mai mic decât în campionatul trecut.
În acest sens, Pascu a precizat că obiectivul va fi în concordanță cu posibilitățile financiare ale clubului. „La începutul acestei săptămâni lucrurile s-au lămurit. Toate cele trei secții am primit bugetele și ne apucăm de treabă. Bugetul este mai mic decât anul trecut și trebuie să găsim cele mai bune soluții ca să facem o echipă competitivă. Suntem în discuții cu anumiți jucători să vină la Craiova, dar unii și-au găsit deja alte angajamente“, a afirmat Dănuț Pascu, ieri, în cadrul unei conferințe de presă.  
Managerul secției de volei de la SCM Craiova a confirmat că este în tratative cu mai mulți jucători pentru prelungirea contractelor. „Laurențiu Vânătoru și Filip Tudor sunt la final de contract și vom vedea dacă vor rămâne. Cei trei sârbi din lot au avut înțelegeri decât pe un an, însă momentan doar Jovic și-a dat acordul să rămână la noi. Acum avem un buget, încercăm să scoatem maximum din el și după aceea putem să vorbim despre obiective“, a adăugat Dănuț Pascu.

Lică – în discuții, Aciobăniței vrea în Bănie

Liderul echipei oltene în sezonul trecut, Laurențiu Lică, nu știe dacă va rămâne în Bănie, însă a exclus varianta să plece la o altă formație din țară. „Sunt în discuții cu anumite formații din străinătate, însă, dacă se poate, mi-aș dori foarte mult să joc în continuare la Craiova. Dacă voi rămâne în România, prima opțiune va fi, fără îndoială, SCM Craiova“, a precizat Laurențiu Lică.  
Juniorul echipei Tomis Constanța, Adrian Aciobăniței (17 ani), aflat în Craiova cu naționala României, s-a arătat dispus să vină la SCM. „Pentru mine contează foarte mult să joc, pentru că la Tomis Constanța vin foarte mulți străini și este greu să prind echipa. SCM Craiova ar putea fi o variantă bună pentru mine“, a declarat Adrian Aciobăniței.  

Sezonul începe în luna octombrie

În plan competițional, conducerea Federației Române de Volei a stabilit zilele trecute programul partidelor din sezonul 2014/2015 la masculin și la feminin, Divizia A1 și primele faze ale Cupei României. La feminin, trupa pregătită de Alexandru Cosma va debuta oficial pe 4 octombrie, acasă cu Penicilina Iași, în prima manșă a optimilor Cupei României, returul având loc o săptămână mai târziu, la Iași. Cele două formații se vor întâlni și în runda inaugurală a Diviziei A1, pe 15 octombrie, în Moldova.
La masculin, SCM-U Craiova va începe campionatul pe 11 octombrie, în prima etapă, urmând să întâlnească, în Sala Polivalentă, pe Unirea Dej. În optimile Cupei României, alb-albaștrii vor sta și vor evolua în sferturi împotriva învingătoarei din partida Steaua București – CSM București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS