11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞoavă: Echipele din America sunt favorite

Şoavă: Echipele din America sunt favorite

Primele meciuri de la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia au avut de toate: spectacol, rezultate surprinzătoare, greşeli de arbitraj şi dinamism.
Cea mai mare surpriză de până acum a Mondialului brazilian a provocat-o Costa Rica, după ce a învins, scor 3-1, pe Uruguay. În rest, Brazilia, Chile, Mexic şi Columbia au câştigat primele jocuri, iar Olanda şi Italia s-au impus în derbiurile cu Spania şi Anglia.
Unul dintre specialiştii GdS, care a analizat partidele disputate până acum la Campionatul Mondial, Florin Şoavă, fost jucător al Universității Craiova și totodată fost component al naționalei României, consideră că echipele din America de Sud şi din America Centrală vor avea un cuvânt greu de spus la această ediţie a turneului final. „Favorită la câştigarea trofeului va fi Brazilia, este echipa gazdă a acestui Mondial, cu jucători extraordinari, care joacă la echipe foarte bune din Europa. Şi Argentina cred că va fi o forţă la acest turneu final. Formațiile care sunt din America de Sud şi America Centrală vor avea evoluţii bune. Din Europa nu prea văd cine s-ar putea impune. Spania nu a făcut un joc rău cu Olanda în prima parte, însă în repriza secundă a fost dominată la toate capitolele. Dacă ibericii vor trece de faza grupelor îşi pot reveni în fazele eliminatorii. Poate încep mai greu şi se redresează pe parcurs. A fost surprinzătoare înfrângerea Uruguayului în faţa Costa Ricăi, mai ales după cum evolua jocul în prima repriză. A fost şi o greşeală de arbitraj la golul al doilea al celor de la Costa Rica. La fel a fost şi la victoria Braziliei, dar sunt erori inevitabile“, a afirmat Florin Şoavă, pentru GdS.

„Greşelile de arbitraj nu vor dispărea vreodată“

Acesta a explicat că greşelile de arbitraj nu vor dispărea niciodată, chiar se joacă la un nivel foarte ridicat. „Greşelile de arbitraj sunt la orice nivel. Arbitrii sunt şi ei oameni, aşa au văzut anumite faze şi nu ai ce să le spui. De asta este şi frumos fotbalul. Dacă ar fi totul video şi s-ar repara toate erorile din meci, fotbalul nu ar avea acelaşi farmec“, a precizat Şoavă.  
În final, Florin Şoavă vede în Olanda o echipă care produce surpriza la acest turneu final, remarcând şi doi jucători. „Olanda poate ajunge în fazele finale. Are un antrenor extraordinar, Van Gaal, şi fotbalişti tineri, dornici de afirmare. Mi-au plăcut Roben şi Van Persie, sunt jucători de clasă mondială. Şi la Brazilia i-am remarcat pe Neymar şi pe Oscar, ambii au făcut un meci foarte bun“.
Cupa Mondială – rezultate: Grupa A: Brazilia – Croaţia 3-1, Mexic – Camerun 1-0; Grupa B: Spania – Olanda 1-5, Chile – Australia 3-1; Grupa C: Columbia – Grecia 3-0, Coasta de Fildeş – Japonia 2-1; Grupa D: Italia – Anglia 2-1, Costa Rica – Uruguay 3-1. Partidele Elveţia – Ecuador, Franţa – Honduras şi Argentina – Bosnia Herţegovina s-au disputat ieri seară după închiderea ediţiei.
Astăzi vor avea loc meciurile: Germania – Portugalia (ora 19.00, TVR 1), Iran – Nigeria (22.00) şi Ghana – SUA (marţi, de la ora 1.00).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS