8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCrosul Olimpic, cu premii pentru toţi participanţii

Crosul Olimpic, cu premii pentru toţi participanţii

http://www.youtube.com/watch?v=8AB5IptTWxs

Craiovenii sunt invitați duminică să ia parte la Crosul Olimpic, eveniment desfășurat în cadrul Lunii Olimpice 2014 (23 mai-23 iunie). Acțiunea va avea loc în Parcul Tineretului din Lunca Jiului, de la ora 10.00, iar organizatorii au anunțat că pregătesc o mulțime de premii.
Participanții vor fi împărțiți pe două categorii. Copiii cu vârste până în zece ani vor alerga pe distanța de 400 de metri, iar ceilalți concurenți, la categoria open, vor avea de parcurs 1.100 de metri. „Ne întrecem noi cu noi, nu cu alții. Este o acțiune care se dorește a fi a prieteniei și a bucuriei“, a spus Mihai Milu, unul dintre organizatori. Pentru a atrage cât mai multă lume la mișcare, Academia Olimpică Română, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj și Asociația Sportul pentru Toți au pregătit numeroase premii și toți cei care vor trece linia de sosire vor pleca acasă cu câte ceva. „Avem 300 de tricouri, diplome, materiale publicitare cu însemnele olimpice, dulciuri. Vom premia primii clasați la fiecare categorie, vom oferi și premii speciale, pentru cea mai numeroasă familie, care va beneficia de un voucher pentru achiziționare de materiale sportive, dar nu vor scăpa nepremiați cel mai tânăr și cel mai vârstnic participant“, a menționat ieri Alina Ionescu, director al DJST Dolj.
O mare pasionată de sport și chiar practicantă, aceasta nu va rata ocazia să alerge în cursa open și speră că vor răspunde afirmativ invitației la mișcare și foste mari glorii ale sportului. Cert este că mesajul olimpic va fi citit de atleta Roxana Ene, multiplă campioană, legitimată la CS Universitatea Craiova.
Înscrierea participanților se va face între orele 9.00 și 10.00 la fața locului, iar concurenții trebuie să completeze și să semneze o declarație pe propria răspundere, din care să rezulte că nu au probleme de sănătate şi că sunt apţi fizic să alerge la „Crosul Ziua Olimpică“.
Comitetul Olimpic şi Sportiv Român marchează anul acesta împlinirea a 100 de ani de la înfiinţare, evenimentul major al anului, reprezentat de Centenarul Olimpismului Românesc. De aceea, toate activităţile din cadrul Lunii Olimpice se desfăşoară sub genericul „100 de ani de Olimpism în România“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS