24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCu Jerry Gane, înainte!

Cu Jerry Gane, înainte!

Tot răul spre bine, așa s-ar „traduce“ evenimentele petrecute marți la CS Universitatea Craiova. A plecat Gabi Balint și s-au purtat tratative cu Cristiano Bergodi, dar până la urmă a fost numit Ionel Gane la cârma echipei, din staff-ul său urmând să mai facă parte George Biță – secund, Silviu Lung – antrenor cu portarii și Cornel Blejan – preparator fizic. „Este o șansă mare pentru mine și vreau să fac din CS Universitatea o echipă competitivă. Mai multe voi vorbi la conferința de presă de vineri, de la ora 12.00, în care voi fi prezentat oficial“, a declarat Jerry Gane, pentru GdS.
De numele lui Jerry Gane ca antrenor principal se leagă doar trei echipe, el începându-și cariera la Gaz Metan CFR Craiova, făcând din gruparea de la Depou o echipă respectată în Liga a II-a. A tins mai sus și a preluat echipele CS Turnu Severin și Corona Brașov în situații foarte delicate dar, în ciuda faptului că le-a făcut să joace un fotbal frumos, nu a reușit să le salveze de la retrogradare. De fapt, acest lucru îi neliniștește pe unii dintre suporterii CSU, lucru contrazis, de altfel, de oamenii de fotbal cu care a lucrat.

Frățică: CSU a făcut cea mai bună alegere

Fostul președinte al Gaz Metan CFR Craiova și apoi al „defunctei“ CS Turnu Severin, Gheorghe Frățică, îi felicită pe finanțatorii CSU pentru alegerea făcută. „Am lucrat mult timp cu Jerry Gane și eu spun că merita șansa asta. Îi felicit pentru decizie pe patronii de la CSU, au făcut cea mai bună alegere. Mai bună decât cu Erik Lincar și chiar cu Gabi Balint. Jerry este un antrenor tânăr, doxă de fotbal, are experiență și ca jucător și are cea mai mare calitate: este oltean
de-al nostru. El știe ce-i aici și ce i se cere și sunt convins că va face treabă bună. Sunt convins că sunt persoane care vor spune că a retrogradat pe CS Turnu Severin și pe Corona Brașov, dar nu e deloc așa, le-a făcut să joace fotbal în condițiile în care le-a preluat din mers, cu puncte puține și probleme multe. La Severin au fost probleme financiare mari, dacă vă aduceți aminte de ultima perioadă, dovadă că echipa s-a și desființat ulterior, iar la Corona ce să facă dacă a avut lotul gata făcut? Nu îi fac reclamă lui Jerry, dar sunt convins că la CSU, unde este liniște în vestiar și salariile se primesc la timp, va face o treabă bună. O să vedeți asta“, a declarat Gheorghe Frățică, pentru GdS.

„Rezultatele vor spune dacă a fost o alegere bună“

Chestionat în legătură cu numirea lui Jerry Gane, Ilie Balaci a aprobat și el decizia conducerii CSU. „Jerry este un băiat extraordinar și a arătat că echipele pe care le-a antrenat joacă fotbal, dar nu putem să spunem momentan dacă este bun sau rău. Rezultatele vor spune dacă a fost o alegere bună. Numirea lui a fost o surpriză și pentru voi (pentru presă – n.r.), care stați permanent lângă echipă. Partea proastă, la noi, este că antrenorul trebuie să aleagă echipamentul, hotelul, face meniul, aduce jucătorii, trebuie să cheme și publicul, bănuiesc că o să bată și la porți să aducă sponsori… Și echipa să o antreneze Jonny Împușcătoiu. Fiecare trebuie să aibă treaba lui. Dacă Jerry a fost angajat ca antrenor, decât asta trebuie să facă“, a spus Balaci.
Odată cu numirea lui Jerry Gane, la CSU ar putea veni și copiii săi de „suflet“, Alexandru Neacșa și Sergiu Buș, primul fiind un produs al Școlii de Fotbal „Gică Popescu“.
În privința dreptului de promovare în Liga I, Comisia de Disciplină a acordat un nou termen de „judecată“, verdictul urmând să fie aflat pe 18 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS