17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Asalt la medalie

Echipa feminină de spadă a României, compusă din Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman şi Maria Udrea, va încerca astăzi să câștige o medalie la Campionatul European de scrimă de la Strasbourg (Franța). Româncele, care anul trecut au obținut argintul la Campionatul European și bronzul la Campionatul Mondial, au potențial să urce pe podium și anul acesta. „În proba pe echipe, pentru a ne menţine poziţia în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Scrimă (locul 3, după Rusia şi China – n.r.), suntem obligate să ne clasăm pe podium! Va fi un parcurs greu, dar sper să ne mobilizăm, să funcţionăm ca o echipă şi să reuşim să aducem o nouă medalie pentru România”, a spus liderul echipei, Ana Brânză.
România a cucerit la această ediție a Europenelor o singură medalie, de bronz, prin Simona Gherman, la spadă, acesta fiind și obiectivul fixat de președintele Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu. „Obiectivul federaţiei a fost îndeplinit. Ce putem face în plus de acum încolo este un bonus, iar noi ne dorim cu toţii ca el să fie cât mai mare”, a completat Brânză, care la individual a fost eliminată în turul doi chiar de colega sa de club, Simona Gherman.
Ieri, echipa masculină de spadă a României, formată din Adrian Pop, Alexandru Nyisztor, Andrei Timoce şi Bertalan Arkoşi, a fost eliminată, ieri, în optimile Campionatelor Europene de scrimă de la Strasbourg. România, calificată direct în optimi, a fost învinsă de Ucraina, scor 45-27.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS