8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDănuţ Pascu: Caut formulă de echipă pentru viitor

Dănuţ Pascu: Caut formulă de echipă pentru viitor

http://www.youtube.com/watch?v=Mw_YaPiX7jc

Naționala de volei masculin a României va debuta mâine în Liga Europeană, cu două meciuri la Craiova în compania Greciei. Selecționerul tricolorilor, craioveanul Dănuț Pascu, va urmări la lucru mai mulți jucători cu care apoi va aborda turneele de calificare la Europene și Mondiale.

Echipa națională de volei masculin a României, care se pregătește încă de la sfârșitul lunii aprilie la Craiova, va juca în perioada următoare în Liga Europeană, după ce luna trecută tricolorii au evoluat în preliminariile Campionatului European.
Selecționata României, pregătită de antrenorul craiovean Dănuț Pascu, va avea ca adversari în grupă Polonia, Azerbaidjan, Muntenegru şi Grecia, urmând ca primele două clasate în grupă să joace în semifinale.
România va debuta cu două meciuri la Craiova în compania Greciei, partidele din Sala Polivalentă fiind programate mâine și sâmbătă, de la ora 20.00.
După preliminariile Euro, Pascu a făcut câteva modificări în lot. Voleibaliști experimentați precum Lică, Șoloc și Feher, dar și Gheorghiță au fost lăsați să plece acasă, în locul lor fiind alți jucători mai tineri. Pentru Liga Europeană, tricolorii nu au un obiectiv clar și de aceea selecționerul va încerca să experimenteze mai multe formule de echipă pentru a ști pe cine se poate baza în campaniile viitoare de calificare la Europene și Mondiale.
„Liga Europeană este o competiție în care majoritatea naționalelor schimbă generațiile, caută formule de echipă, promovează tineri. Eu am adus jucători pe care vreau să-i testez. Sunt și doi băieți de la lotul de tineret, Bologa și Aciobăniței. Îi voi trimite în teren pentru a le da încredere și a face schimbul de mâine la națională. Vreau să creez un schelet, pentru ca anul viitor să știu pe cine să mă bazez, să nu mai pornim de la zero. Va fi destul de greu să ne calificăm în semifinale. Obiectivul meu este să fac jocuri bune și să câștigăm cât mai multe meciuri“, a spus Pascu, ieri, în cadrul unei conferințe de presă.
Aflat la debut, în calitate de antrenor principal la lotul național, Dănuț Pascu a fost aproape să califice naționala la Campionatul European. Reprezentativa țării noastre a întâlnit Croația, Muntenegru și Olanda, la două turnee de calificare, și a încheiat pe locul patru în grupă, cu șapte puncte acumulate. Tricolorii au obținut o victorie surprinzătoare cu Olanda, au învins Muntenegru și au pierdut câteva meciuri la limită.

Borota nu ar zice
nu Craiovei

Dan Borota, jucător de bază al naționalei, a mărturisit ieri că este destul de frustrant să pierzi seturi la unul sau două puncte diferență, dar, totodată, crede că echipa României a arătat că are potențial. „Avem patru sau cinci seturi încheiate la diferență de două puncte. Ne-a lipsit șansa. Am fost motivați, s-a văzut dorința de victorie, dar seturile pierdute la limită sau înfrângerile cu 3-2 sunt dureroase. Am arătat că putem să ne batem cu echipe mari, Croația, Olanda, iar în anii următori, cu multă muncă și seriozitate, putem spera la turnee finale“. Fostul jucător al echipei SCM-U Craiova nu exclude revenirea la echipa alături de care a cucerit titlul de vicecampion național, în prezent el fiind liber de contract. Borota, care în sezonul trecut a evoluat în Franța, a făcut o socoteală a zilelor de vacanță din ultimii ani, dar este mândru că joacă sub tricolor. „Dacă adun vacanța din ultimii șapte ani, nu strâng o jumătate de an, dar vin la lot pentru că îmi place. Am fost și voi fi tot timpul mândru că pot juca pentru România. Drept dovadă, din 2006 sunt prezent la convocări“, a completat Borota.

Bartha: Au fost cele mai bune turnee

Și Cristian Bartha, alt tricolor care a evoluat în sezonul recent încheiat în străinătate, în Israel, a remarcat creșterea naționalei sub comanda lui Pascu. „De când sunt la națională cred că au fost cele mai bune turnee și am adunat cele mai multe puncte. Până acum nu făceam mai mult de trei puncte. Este ceva pozitiv pentru viitor. Sunt șanse să creștem atâta timp cât federația va face ceva să beneficiem de un timp cât mai mare de pregătire. Dacă am fi stat mai mult împreună ar fi fost mai bine“, crede Bartha, care la seniori nu a jucat pentru o echipă din România, ci în străinătate, la formații din Franța, Belgia, Iran și Israel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS