8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAtmosferă de vacanță la CSU

Atmosferă de vacanță la CSU

\n

Promovați în Liga I încă de etapa trecută, elevii lui Gabi Balint au lăsat-o mai moale la antrenamente și s-au „încins“ la șprițuri cu oficialii și cu reprezentanții Craiova Maxima.

Se simte un iz de vacanță în tabăra celor de la CS Universitatea Craiova. Asigurându-și prezența în Liga I încă din partida cu Metalul Reșița, Gabi Balint și compania tratează cu multă lejeritate confruntarea cu CSM Vâlcea, programată sâmbătă, de la ora 16.00 (TVR 1), pe „Ion Oblemenco“. Derbiul Olteniei din ultima rundă a play-off-ului Ligii a II-a, seria 2, este doar un prilej pentru alb-albaștrii să sărbătorească promovarea alături de fani, care nu vor vedea pe teren câteva dintre „piesele“ importante. Una dintre acestea este Bojan Brac, portarul titular întorcându-se în Serbia natală pentru a-și prelungi astfel vacanța, de aceeași favoare urmând să beneficieze și alți jucători care au dus greul în acest sezon. „Brac a plecat în Serbia după jocul cu Reșița. Am luat în calcul faptul că timpul este scurt până la reluarea pregătirilor pentru Liga I, iar pentru el, care a stat atât de mult departe de familie, este foarte bine să plece mai devreme în vacanță. Și nu va fi singurul care va beneficia de acest lucru, le voi da liber și lui Pleșan, Curelea, dar și altor jucători care au alergat mult în acest sezon. Mă voi decide probabil mâine (astăzi – n.r.) asupra celor pe care nu voi conta la jocul cu Vâlcea. Vreau să mizez pe cei care au jucat mai puțin, dar să facem totodată un meci bun și să câștigăm“, a declarat Gabi Balint, pentru GdS.
La capitolul absențe își va trece numele și Adrian Ionescu, mijlocașul central antrenându-se separat la ședința de ieri, de pe „Ion Oblemenco“. În schimb a devenit apt pentru disputa din ultima etapă Ionuț Șerban, care s-a refăcut complet după accidentarea suferită la umăr.
Ca și intensitate, antrenamentul condus de Gabi Balint, Laurens Ebben și Silviu Lung a fost lejer, rezumându-se la câteva miuțe și la un joc-școală pe o jumătate de teren, toată activitatea încheindu-se după aproximativ o oră. Până la jocul cu CSM Vâlcea, alb-albaștrii mai au programate două ședințe de pregătire, una astăzi, cealaltă mâine, ambele de la ora 11.00.

Suporterii pregătesc surprize

La antrenamentul CSU a fost prezent și unul dintre liderii suporterilor de la Peluza Nord, Irinel Coandă, care a afirmat că și Sezione Ultra va contribui la spectacolul anunțat de conducerea grupării oltene pentru meciul de final, cu CSM Vâlcea. „Sper să vină cât mai multă lume la meci, să sărbătorim cu toții promovarea pe prima scenă. Clubul pregătește ceva special pentru acest meci, din câte am înțeles, dar și noi vom veni cu ceva nou, ca să marcăm evenimentul așa cum trebuie. Ne gândim la o coregrafie și la multe mesaje deștepte, pentru că lumea trebuie să înțeleagă faptul că această echipă reprezintă orașul“, a spus „Charlie“.

Balint și Geolgău, supărați pe zvoniști

După ședința de pregătire, în drum spre Sala Polivalentă, antrenorul CSU Craiova, Gabi Balint, nu și-a putut ascunde nemulțumirea față de știrile apărute în ultima perioadă pe unele site-uri, cu privire la o posibilă înlocuire a sa și nu numai. „Am început într-adevăr să gândim planul de bătaie pentru Liga I, dar nu am stabilit nimic deocamdată. O să vedem ce va fi… La noi e liniște, dar n-ați văzut ce «agitate» sunt unele site-uri? Au scris că vine Răzvan Lucescu antrenor, apoi sunt discuții cu Pustai, că apare Dinu Vamă președinte, apoi Eugen Pârvulescu… Niște tâmpenii! Cu jucătorii la fel au făcut, au zis că vine Antal, Dragoș Grigore, Săpunaru și nu mai știu cine… O echipă întreagă! Ei chiar cred că aici stăm pe saci cu bani și aruncăm așa, pe jucători. Strategia nu am stabilit-o deocamdată, vom încerca să aducem jucători valoroși, care să ne ajute, dar îi vom anunța la momentul potrivit“, a declarat Balint.
De zvonuri s-a arătat deranjat și directorul general, Gheorghiță Geolgău: „Se tot vorbește că ar veni alt președinte, s-au pronunțat chiar și unele nume și e deranjant. Eu sunt bucuros că am reușit să promovăm, că am dus la bun sfârșit ceea ce au început nea Corneliu Andrei Stroe și Pavel Badea, dar de aici înainte nu știu ce va fi, deși noi facem planuri de viitor. Normal ar fi să continuăm în aceeași formulă, dar dacă nu s-o putea, ne vom strânge mâna și asta e“.

„Ivan are calități de fotbalist adevărat“

Gabi Balint a fost foarte bucuros când a primit vestea că Andrei Ivan a marcat toate cele cinci goluri în ultimul joc de la juniori C, contribuind astfel la clasarea CSU pe primul loc la turneul semifinal de la Arad, reușite în urma cărora trupa lui Nelu Petrișor va disputa finala Campionatului Național la Mogoșoaia, contra lui Dinamo. „A dat cinci goluri azi? Foarte bine! Pe mine nu mă surprinde, pentru că Ivan are calități de fotbalist adevărat și, dacă va fi serios, iar eu cred că este, o să ajungă departe. Mi s-a spus că în particular este puțin arogant, ceea ce nu-i un lucru rău, pentru că înseamnă că are o personalitate puternică, iar fotbaliștii mari au așa ceva. O să fim atenți cu el să nu exagereze, pentru că atunci poate deveni o problemă, dar e un copil cu capul pe umeri zic eu și știe că numai el are de pierdut dacă și-o ia în cap. Acum mai are un meci la juniori, dar după, când revenim din minivacanță, nu-l mai las acolo deloc. O să-l iau la echipa mare ca să-l avem sub observație și să avem grijă ca să crească bine“, a spus Gabi Balint, completat de Silviu Lung senior: „Ivan e fotbalist, iar timpul o va dovedi, însă trebuie să avem răbdare și grijă de el“.

Felix Grigore: Nu vă mai faceți griji degeaba

Deși toată lumea aștepta decizia Comisiei de Disciplină cu privire la dreptul de promovare al CSU în Liga I, directorul executiv Felix Grigore a părut foarte liniștit, explicând că acest for din cadrul FRF nu se poate opune, pentru  că nu este abilitat să judece o astfel de speță. „Nu vă mai faceți griji degeaba, pentru că nu are ce răspuns să dea Comisia de Disciplină. O să vedeți că nu este vorba despre un verdict. Această comisie a analizat situația de fond, dar nu se poate pronunța, pentru că nu este vorba despre nici o abatere, ci despre o excepție. Va rămâne în picioare doar decizia luată de Comisia de Licențiere, care ne-a dat dreptul să evoluăm în Liga I“, a declarat Felix Grigore, pentru GdS.
Ieri seară, membrii Comisiei de Disciplină au amânat pentru încă două zile hotărârea: „La termenul de azi (ieri – n.r), Comisia a respins excepţia nelegalei sesizări a Comisiei de Disciplină şi a neregularităţii actului de sesizare invocate de Clubul Sportiv U Craiova, ca neîntemeiate. A respins excepţia prematurităţii sesizării Comisiei de Disciplină, ca rămasă fără obiect şi a acordat termen pentru data de 6 iunie 2014 rămânând învestită cu soluţionarea cererilor formulate de Asociaţia Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureş şi Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea”.

S-a lăsat cu șprițuri la Rojiște

Liniștiți în toate privin­țele, finanțatorii CS Universitatea Craiova au „convocat“ ieri după-amiază toată conducerea, antrenorii și jucătorii la o masă festivă în comuna doljeană Rojiște și au cinstit promovarea în Liga I. La șprițuri au fost prezenți nu numai angajații clubului, ci și componenții Craiovei Maxima și câțiva apropiați ai echipei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS